Вхід | Реєстрація

Про собачий притулок доведеться забути

Про собачий притулок доведеться забути

Проект міської ради, який викликав бурхливу і неоднозначну реакцію серед кобелячан, швидше за все, «покладений у шухляду». Цілком можливо, що схожа доля очікує і плани з розчищення річки Кобелячок.

Два роки тому Кобеляцька міська рада задекларували наміри втілити в життя кілька проектів, які мали на меті покращити екологічну ситуацію в місті. Мова йшла про будівництво притулку для бродячих тварин, продовження розчищення річки Кобелячок, придбання нової партії контейнерів для відходів, купівлю великого сміттєвоза та асенізаційного автомобіля.

Як відомо, силами одного лише кобеляцького бюджету всі ці плани втілити в життя неможливо. А тому керівники міста сподіваються виключно на допомогу з області. Потрібно відзначити, що далеко не всі задуми міськради знайшли однозначне схвалення серед кобелячан. Особливо багато дискусій точилося навколо проекту зі створення притулку для тварин. Значна частина городян висловлювали думку, що 300 тисяч бюджетних грошей для спорудження прихистку для собак і кішок є (у теперішній фінансовій ситуації) завеликою розкішшю. Крім того, міській владі довелося б щорічно витрачати десятки тисяч на утримання тварин. Водночас скептики, більше ознайомлені з специфікою розподілення бюджетних грошей в Україні, стверджували, що, якщо на початку Євро-2012 міськрада не отримає грошей із області, то їх не буде взагалі.

Днями секретар міськради Сергій Галушко підтвердив, що сумні прогнози справилися. Під час засідання міськвиконкому Сергій Станіславович доповідав про стан виконання програм, пов’язаних із екологією. І повідомив, що за 2013-ий рік міськрада не отримала грошей ні на притулок для тварин, ні на розчищення річки. Щоправда, на реалізацію другого проекту обласна рада майже триста тисяч гривень таки виділила. Але доки гроші виділяли, був розторгнутий договір із підрядником, який узявся чистити річку. Оголосили новий тендер. А його ніхто не виграв. І тому кошти, виділені з обласного бюджету, використали на екологічні цілі в іншому районі Полтавської області.

Сергій Галушко розповів, що зважаючи на особливості бюджетної ситуації в державі, міськрада дещо зменшить свої апетити і подаватиме на розгляд депутатів меншу кількість проектів. Головними приорітетами, за його словами, будуть придбання контейнерів та нового великого автомобіля для вивезення відходів. Міськрада планує з допомогою коштів із екологічного фонду купити 22-кубовий сміттєвоз на базі автомобіля МАЗ. Посадовець пояснив, чому виникла необхідність у придбанні саме такої вантажівки. Справа в тому, що проблема вивезення міських відходів буде для Кобеляк дуже болючою протягом найближчих 2-5 років. Сподівання на будівництво сміттєпереробного заводу в Кременчуці та сортувальної станції в Ганжівці так і залишились благими намірами. А міське звалище на вулиці Червоноармійській уже через 3-4 роки не зможе приймати кобеляцьке сміття. І цілком можливо, що відходи доведеться возити за 30-40 кілометрів. Для того, щоб здешевити цей процес, і планують придбати гігантський сміттєвоз.

Щодо придбання нових контейнерів, то ця потреба є постійною. І не лише тому, що обладнання не вистачає, а ще й виходять із ладу вже існуючі контейнери.

 

На шлюз потрібен мільйон

Як відомо, одним із найактивніших прихильників розчищення річки Кобелячок був і є приватний підприємець Юрій Срібний. Юрій Феодосійович уклав у цей проект не лише чимало сил, а й власних грошей. І, за його словами, буде це робити і в подальшому. На думку Юрія Срібного, дуже великий внесок у порятунок річки можуть зробити і самі жителі Кобеляк своїми ідеями, грошима та працею.

Юрій Срібний у розмові з співробітником «ЕХО» поділився своїми мріями і побажаннями щодо майбутнього проекту з розчищення річки. Він сказав: «Добре було б у районі Ведмедівського мосту спорудити шлюз. Такий досвід у Полтавській області є. Ця споруда має «підперти» воду і заповнити русло до Кременчуцького мосту». Водночас Юрій Феодосійович визнав, що отримати мільйон гривень на шлюз є справою вельми проблематичною. Хоча й вважає, що через домовленості між депутатами обласної ради цю суму залучити можна.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 жовтня 2013, 13:53 | Кобеляки | Суспільство
1. Бригадір / 14 жовтня 2013, 14:19
Нарешті Срібний додумався, а може й дочитався мого коментаря написаного ще весною. Тільки не розумію звідки така сума береться, чи це шоб всим вельможим хватило років на десять жити добре. Не буду повторюватись та на мій не компетентний погляд тисяч 300 вистачилоб.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації