Вхід | Реєстрація

На громадські організації виділять 1,5 мільйони гривень

Перед сесією районної ради в управління праці обговорили Програму соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями на 2013-2020 роки. На  її розгляд запросили представників громадських та ветеранських організацій.

На початку зустрічі начальник управління праці та соціального захисту населення Наталія Гомля говорила про приємні зміни. Якщо у минулі роки подібна програма взагалі не фінансувалася, то за нової влади ситуація змінилася у кращий бік. Лише у 2012-2013 роках було профінансовано 110, 2 тисячі гривень.

— Сьогодні ми хочемо показати вам проект Програми, яка охоплюватиме період з 2013 по 2020 роки. При її розробці ми враховували пропозиції голів громадських організацій і намагалися врахувати інтереси всіх, — підкреслила начальник управління.

Представник організації інвалідів «Клото» Тетяна Десятун у обговоренні проекту Програми підтвердила, що у ній враховано дуже багато пропозицій. Проте знайшла і деякий привід для критики.

— Чомусь ніяк не вдається вирішити питання, щоб представника організації інвалідів включали у комісію з прийомки об’єктів. А потім виникають питання щодо їх доступності, — зауважила Тетяна Василівна.

Голова районної організації воїнів-інтернаціоналістів Михайло Коркішко був по-військовому лаконічним.
— Буде фінансуватися усе, що прописано у програмі, буде усе!

Відповідаючи на питання представників інших громадських організацій, Михайло Васильович пояснив, навіщо у Програму заклали кошти на щорічне придбання прапора.

— У нас за рік помирають у середньому три воїни-інтернаціоналісти. Так от, їх вдовам ми даруємо дублікат прапора районної організації. Така вже склалася традиція.

Власне, проти виділення на це коштів ніхто з присутніх на нараді не заперечував.

Голова ради ветеранів району В’ячеслав Семиволос нагадав, що до 65-річчя Перемоги випустили книгу з творами  поетів-ветеранів району. Тепер самодіяльні поети прохають фінансової допомоги, щоб випустити збірку до 70-річчя.

Заступник голови ради ветеранів Михайло Білик зауважив, що на передплату преси для ветеранів виділяють 4 тисячі гривень на рік, така ж сума прописана на підписку і для організації інвалідів.

— Але ж ветеранів набагато більше, ніж інвалідів! — нагадав Михайло Білик.

Загалом складена Програма у більшості пунктів задовольняла присутніх. Наприкінці обговорення заступник голови районної ради Микола Перерва ще раз нагадав: раніше подібні Програми роками не фінансувалися.

— Зараз у нас в районі діє двадцять подібних програм, які фінансуються і дійсно працюють!

Обговорену Програму 15-го жовтня розглянули на сесії районної ради і затвердили практично без обговорення. Згідно програми, за сім років на різні громадські організації буде виділено близько 1,5 мільйона гривень.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 жовтня 2013, 08:55 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації