Вхід | Реєстрація

«Якщо реформа не покращує — гріш ціна такій реформі!»

«Якщо реформа не покращує — гріш ціна такій реформі!»

На черговій щотижневій нараді у райдержадміністрації говорили про підготовку до зими, взаємовідносини гілок влади та медичну реформу.

Питання підготовки до зими цього тижня зайняло найбільше часу в обговоренні. Спочатку на трибуну піднявся начальник філії «Полтаваобленерго» Володимир Остапчук. У голови райдержадміністрації Сергія Шовкопляса до нього було найбільше запитань стосовно заміни опор ліній електропередач.

— Ми запланували замінити 350 опор, отримали з них лише 200, — пояснив Володимир Іванович.

— Ви знаєте, що коли старі опори міняли, дроти від’єднали — і стовпи впали?! — зауважив голова РДА.

Далі Сергія Шовкопляса цікавило питання напруги у електромережі. А конкретно — як при засиллі сучасних електроприладів укластися у ті кіловати, які дають лінії району.

— Адже зараз майже у кожному будинку холодильник, морозильна камера, чайник, хлібопічка, млин, кондиціонер… — перерахував голова райдержадміністрації. — Кондиціонер скільки тягне? Два кіловати? А чайник? Теж два кіловати?

— Вам шість кіловат цілком вистачить, — поспішив завірити начальник філії, — ви ж одночасно все вмикати не будете! Чайник виключите — включите хлібопічку!

— Ви не кажіть мені, що включати! — напівсерйозно заперечив Сергій Шовкопляс.

У продовження цієї ж теми Володимир Остапчук пояснив присутнім: якщо хтось бажає збільшити напругу у себе вдома, пише відповідну заяву до філії, сплачує n-ну суму і отримує 9 кВт на власні потреби.

Далі про підготовку до зими мала розповідати начальник селищного комунгоспу Інна Коба. Проте замість неї з питання доповідав заступник селищного голови Валентин Івашина. Говорив він переважно про проблеми. Наприклад, про необхідність заміни водонапірних веж у мікрорайонах Зарічка й Островок та по вулиці Комсомольській. Згадав про те, що ліквідовується «Полтавагазгеологія», якій належить гуртожиток у Нових Санжарах.

— Якщо ми не встигнемо до закінчення процесу ліквідації, то приймати гуртожиток буде ні від кого! — застеріг заступник селищного мера. А також нагадав, що на приведення гуртожитку у більш-менш нормальний стан потрібно близько 500 тисяч гривень.

Чи то членам президії не сподобався тон виступу, чи то теми, які він зачіпав, але реакція на слова Валентина Івашини була бурхливою:

— Ви цілий рік ніяких дій по цих баштах не вживали! У вас була сесія, і не одна за цей час, але ви нічого не зробили, щоб вирішити це питання! — емоційно зауважив заступник голови РДА Володимир Борт.

Коли заступник мера почав говорити про казначейство, яке не пропускає гроші, його зупинив голова районної ради Володимир Левицький:

— Ви у якій країні живете?! У якійсь іншій?! Хто відповідає за все у селищі?! От і скажіть, що ви зробили!

— Так як же виконати роботи без коштів, без матеріалів? — здивовано запитав Валентин Івашина.

Де і як знайти кошти, йому пояснив Сергій Шовкопляс. Він нагадав, що одне із крупних підприємств, розташованих у селищі (мова йшла про «Новофарм» — авт.), ніякої фінансової допомоги місцевій громаді не надає. Натомість вантажівки підприємства щодня розбивають вулиці селища.

— Вам пропонували: встановіть знаки обмеження руху вантажних автомобілів! І ті директори, які сьогодні не йдуть на контакт, завтра самі прийдуть і запропонують допомогу! Ви встановили знаки? Ні! Ви прибрали і той, що був!

Далі діалог закінчився. Почалося з’ясування стосунків. Валентину Івашині нагадали, що селищна рада не запалила вічний вогонь (зумисно?) у день, коли у Парку Перемоги встановлювали БМП.

— Той вогонь перестав бути «вічним» після того, як на нього встановили лічильник! — заявив Валентин Миколайович. Але тут-таки визнав: 23-го вересня, коли селищна рада проводила урочистості біля пам’ятника Слави, вогонь уже горів.

Наприкінці наради керівники заговорили про реформу медицини. Зокрема, Сергій Шовкопляс висловив своє незадоволення станом справ у районній лікарні.

— Чоловік із держлісгоспу з травмою ока відстояв у трьох чергах, — обурено розповідав голова РДА, — і йому не надали допомогу!

— Витягли у Полтаві, — підказав директор лісгоспу Василь Красюк.

Своїми спостереженнями про роботу лікарні поділилася керівника апарату РДА Інна Чернуха:

— І сьогодні біля кабінетів сімейних лікарів великі черги. У той же час, доки одні лікарі сидять незайняті, біля інших кабінетів — маса людей!

— Якщо реформа не покращує — гріш ціна такій реформі! — емоційно заявив Сергій Шовкопляс. — Але якщо у всій Українці реформування приносить позитивні результати, а у нас — негативні, значить справа не у реформі, а у виконавцях!


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 жовтня 2013, 10:23 | Нові Cанжари | Суспільство


1. Істина / 28 жовтня 2013, 12:46
Ми вже звикли критикувати комунальщиків за неякісні послуги,але насправді проблема значно глибше.Держава сприяє підняттю тарифів на електроенергію та паливно-мастальні матеріали,але ціни на воду нетрож.А ще куча дозволів,погоджень небезкоштовних,от і немає коштів на башти.Тут би голові райради практично допомагати ,а не громадянство виясняти.А про казначейство це взагалі свинство.
2. Водопроводчик / 28 жовтня 2013, 13:25
оце методи у санжарських чинуш :"неслухаються директори шкіл,треба нагнути іх приймаючи на роботу по контракту з депутатами,непригнулись селяни -всіх в кооператив молоко здавати,неподілили бариші з власником "Новофарму",обліпимо його базу дорожніми знаками".Нерозслабляємось,бо завтра на кожного батіг знайдуть.Так ,що вже й до "ВІчного вогню" добрались,поставили лічильник.Позорище!А Левицький,як з неба впав,роби без матеріалів,як би ще й безкоштовно.Так ,пам"ятаю було в армії ,сказав дєдушка принеси пряників ,тільки без грошей,та за п"ять хвилин що були.Що ,Левицький змалився?
3. Валентина / 28 жовтня 2013, 15:05
— І сьогодні біля кабінетів сімейних лікарів великі черги. У той же час, доки одні лікарі сидять незайняті, біля інших кабінетів — маса людей!

— Якщо реформа не покращує — гріш ціна такій реформі! — емоційно заявив Сергій Шовкопляс. — Але якщо у всій Українці реформування приносить позитивні результати, а у нас — негативні, значить справа не у реформі, а у виконавцях!

Виконавців уже не залишилось, а Ви намагаєтесь і цих вимазати брудом, щоб швидше реформа просувалася - зменьшити населення
4. Нарколог / 28 жовтня 2013, 19:55
А чому такi краснi очi, на фото, куди дивляться помiчники ?
5. Віталій Токовий / 28 жовтня 2013, 20:01
"— Якщо реформа не покращує — гріш ціна такій реформі! — емоційно заявив Сергій Шовкопляс. — Але якщо у всій Українці реформування приносить позитивні результати, а у нас — негативні, значить справа не у реформі, а у виконавцях!"

Мені просто цікаво, а де псевдо-реформи сучасної влади крадіїв та "пакращувачів" приносять позитивні результати?! Може я чогось не знаю?
6. читатель / 28 жовтня 2013, 22:16

«. — Але якщо у всій Українці реформування приносить позитивні результати, а у нас — негативні, значить справа не у реформі, а у виконавцях!»
Цікаво яку траву курили наші можновладці щоб розгледіти позитив від так званих їхніх"рехворм"?
7. Водопроводчик / 29 жовтня 2013, 15:07
3. Валентина пише:
«Виконавців уже не залишилось, а Ви намагаєтесь і цих вимазати брудом, щоб швидше реформа просувалася - зменьшити населення»
Що вас дивує?Цапа відбувайла знайдуть швидко.Не несуть селяни молоко до кооперативу,винна ветслужба,непропускає казначейство кошти на ремонт водогонів,винен комунгосп,недала очікуваних результатів реформа в медичній галузі,винне керівництво лікарні.А справжні "реформісти" за свої дії невідповідають.От якби Левицького змусили прозвітуватись про виконану роботу,що він бубнів би?
8. Ясен / 29 жовтня 2013, 15:13
Ну якщо Інна Чернуха інспектує ЦРЛ,то ми й справді дожились!Що зробиш всюди "професіонали".
9. МайбутнIЙ агроном / 30 жовтня 2013, 07:29
А менi здаеться,що соромно бути таким районним головою, це як бути викладачем, що не знае свого предмета.
10. саламандра / 30 жовтня 2013, 13:09
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Необходимо усложнить регистрацию,чтобы разные придурки не давали оценки в том-вчем сивершенно не бычат.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації