Вхід | Реєстрація

Більше художників та хороших картин

Більше художників та хороших картин

У читальному залі новосанжарської бібліотеки у День художника роздавали нагороди, розглядали картини та знайомилися із живописцями.

Одразу зазначимо, що конкурсну виставку у бібліотеці проводили вже не вперше. Цього разу вона зібрала більшу кількість як художників, так і гостей. Цікавим ексурсом в історію поділився журналіст районної газети «Світлиця» Петро Жаботинський, який розповів про видатних художників, які були родом з Новосанжарщини. Одним із найвідоміших серед них є Гарольд Ізмайловський, художник світового рівня. Також журналіст зазначив, що пошук знаменитих художників триває й досі і прочитаний список імен та цікавих фактів далеко не повний.

Бібліотекар ЦРБ Тамара Паттієва зауважила:

— Сьогодні ви маєте змогу в бібліотеці помилуватися виставкою картин Анатолія Чорнухи. Вона присвячена 75-річчю від дня народження новосанжарського художника. Ми вдячні рідним, які надали нам його роботи для експозиції.

— Ми багато робимо, але скільки ми ще не встигли, скільки нам потрібно залучити людей! Приємно, що кожного року зростає не тільки кількість учасників, але й якість робіт, — відзначив голова районної ради Володимир Левицький.

Після цього відбулося вручення почесних грамот переможцям мистецького конкурсу. У номінації «Юне обдарування» здобула перемогу Вікторія Олексенко, у «Графіці» — Людмила Слабка, у «Живописі» — Сергій Кольба, у «Фото» другий рік поспіль кращим визнали Андрія Олефіров.

Учасники конкурсу, які не здобули перемоги, одержали подяки.

Свято закінчилось, але гості під акорди скрипки ще довго спілкувалися з митцями новосанжарського краю та насолоджувалися переглядом картин.


Автор: Роза ТУМАНОВА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації