Вхід | Реєстрація

Влада заганяє селян у «Данон»?

На черговій щотижневій нараді у райдержадміністрації говорили про боротьбу із «баночниками», перспективи маленької сільради та проблеми з пільговим перевезенням.

Цього тижня на нараді головував перший заступник керівника райдержадміністрації Володимир Тараненко. Він і розповів присутнім про стан справ із лівенським кооперативом «Молочник».

— Кількість молока, зібраного за один день, виросла вже до 770 літрів. Проте не у всіх жителів Лівенського та навколишніх сіл успіхи кооперативу викликають радість. Сьогодні там відбувається сходка жителів. Туди поїхав Анатолій Титаренко з ветеринарної служби. Люди незадоволені, що ветеринарна міліція перевірила і попередила «баночників», — пояснив Володимир Тараненко.

Кількість молока в кооперативі дійсно збільшують досить цікавими методами. Спочатку ветеринари наклали кілька штрафів і віднадили від Шедієвого та Лівенського інших заготовачів молока. Тепер прийшла черга і «баночників». Немає конкуренції — немає проблем. Не буде куди здавати — люди змушені будуть понести молоко в кооператив. Хоча самі представники влади факти лобіювання інтересів «Молочника», звичайно ж, заперечують.

— Вони тепер говорять, що ми, типу, заганяємо їх у «Данон»! Ніхто нікого не заганяє, але молоко потрібно збирати цивілізовано! У кооперативі виміряють жирність того молока, перевірять його склад. А «баночник» яким узяв, таким і повезе продавати! — роз’яснював присутнім перший заступник голови РДА.

Хоча, якщо по правді, навряд чи більшості новосанжарських керівників молочне питання видається таким цікавим і гострим. Хіба що хтось із них тримає кількох корів у Лівенському чи Маячці.

Наступним питанням щотижневої був звіт Попівського сільського голови Ольги Волоської про соціально-економічний розвиток підпорядкованої їй ради. Виступ Ольги Миколаївни викликав гостру критику з боку представників президії.

— Вам треба починати щось робити! — порадив заступник голови РДА Володимир Борт. — У Соколової Балки річний бюджет — 1 мільйон 700 тисяч, у Поповому — 120 тисяч! Рік пройшов, що ж ви зробили?

Сільський голова спробувала переконати керівників, що навіть така маленька сільська рада, як Попівська, має право на життя. Адже кілька років тому вона була дотаційною, зараз із її бюджету проводять вилучання до районного.

— Якби ці кошти залишали нам, ми б могли більше зробити! — зауважила Ольга Миколаївна.

— Це було б правильно. Якби ваші люди не їздили до лікарні, не користувались дорогами! — зауважив голова районної ради Володимир Левицький. — А те, що ви заробляєте — це добре. Дай Боже, щоб ви і далі заробляли…

Наприкінці наради Володимир Борт проінформував присутніх про стан справ із пільговим перевезенням пенсіонерів. Колишній перевізник відмовився від «пільгового» маршруту. Тепер у області 19-го листопада має відбутися тендер, на якому буде обраний новий постійний перевізник. Та всі проблеми це навряд чи вирішить.

— У звичайні дні автобус може йти маршрутом порожній. А у «пільговий» день бажання поїхати виявляють 100-120 чоловік. При чому, майже одних і тих самих! — наголосив заступник голови РДА.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 листопада 2013, 15:44 | Нові Cанжари | Суспільство


1. боец / 1 листопада 2013, 16:18
Щось керівники стали так любити Попово,а може сільську голову. напевне хочуть так створити Великі Васюки.Зрівняли промисловість Соколової Балки і Попово.Піпец полний.Прямо як у Шевченко-чи то неначе люди подуріли..
2. Ясен / 1 листопада 2013, 17:45
1. боец пише:
«Зрівняли промисловість Соколової Балки і Попово.Піпец полний.Прямо як у Шевченко-чи то неначе люди подуріли..»

Як це не порівняли з Драбинівкою.За всіма правилами жанру мало бути так.Озвучили б скілки коштів в бюджет С.Балки дають англійці і все буде зрозуміло.А з Данон все теж зрозуміло:Партія сказала треба,Шовкопляс з Левицьким кажуть єсть!"
3. Ольга В / 2 листопада 2013, 09:46
1. боец пише:
«Щось керівники стали так любити Попово,а може сільську голову.»

Любовь большую мы несем,
Но я - к тебе, а ты -к другой,
Опалены большим огнем,
Но я -твоим, а ты другой.
Ты слова ждешь, я слова жду,
Я от тебя, ты от другой.
Твой образ вижу я в бреду,
Ты бредишь образом другой.
И что уж тут поделать, раз
Самой судьбе не жалко нас,
Что нас жалеть? Живем любя,
Хоть ты -другую, я -тебя....
4. Ясен / 2 листопада 2013, 11:40
3. Ольга В пише:
«Любовь большую мы несем,
Но я - к тебе, а ты -к другой,
Опалены большим огнем,
Но я -твоим, а ты другой.
Ты слова ждешь, я слова жду,
Я от тебя, ты от другой.
Твой образ вижу я в бреду,
Ты бредишь образом другой.
И что уж тут поделать, раз
Самой судьбе не жалко нас,
Что нас жалеть? Живем любя,
Хоть ты -другую, я -тебя....»

Аплодисменти!
5. Ясен / 7 листопада 2013, 04:45
Справа "Данон",має зацікавити нового прокурора.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації