Вхід | Реєстрація

Міліцію лаяли і захищали

Міліцію лаяли і захищали

На колегії Новосанжарської райдержадміністрації говорили про нерозкриті злочини та пенсію розміром у 7 тисяч гривень.

На початку колегії начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Тетяна Медвєдєва розповіла про рейди місцями відпочинку молоді. За її словами, у ході подібних рейдових перевірок неповнолітніх виявлено не було. Серед закладів, які відвідували учасники рейду, Тетяна Всеволодівна назвала «Гостинний двір», «Чумацький шлях», «Водограй» та «Престиж».

Цю тему продовжив голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс, який поцікавився у присутніх сільських голів, чим займається увечері молодь в їхніх селах? Відповіді були схожими: у будні дні всі на навчанні, на вихідних ходять у магазини та кафе. Голова райдержадміністрації зауважив, що молодь не повинна виходити гуляти і бачити замки на дверях клубів. Адже якщо дозвіллям молодого покоління ніхто не займатиметься, це призведе до поганих наслідків.

— Якщо увечері клуб закритий, куди ж тоді піти молоді? Ви ж своїми руками штовхаєте її на скоєння злочинів, вживання алкоголю! — зауважив Сергій Шовкопляс. І окрім клубів, які мають працювати для молоді, попрохав провести аналіз використання спортивних залів, де усі бажаючі могли б займатися спортом.

Від молоді та її відпочинку перейшли до справ більш серйозних: роботи міліції та розкриття злочинів. Після того, як із трибуни виступив начальник штабу новосанжарського райвідділу Ігор Кіденко, правоохоронцям адресували солідну порцію критики.

— За останній час сталося чимало резонансних злочинів, які досі не розкриті. У селищного голови вкрали чотири скати на службовому авто, у одного з підприємців викрали причіп із товаром. Усі чули про хвилю пограбувань, яка пройшла в районі. У людей викрали десятки тисяч гривень, сімейні цінності. І поки що немає жодної інформації про підозрюваних у цих злочинах! — озвучив не надто приємний для міліціонерів перелік Сергій Шовкопляс.

Ігор Кіденко відповів традиційно: йде слідство, злочинців розшукують, як тільки буде конкретна інформація — міліціонери її повідомлять.

Тим часом, інші присутні на колегії вирішили висловити свої думки з приводу роботи міліції.

— У нас кожного дня злочини відбуваються! Жодного не розкрили і не дали відповіді! — підвівся зі свого місця в залі соколовобалківський сільський голова Анатолій Кравець.

— До мене у двір зайшов сусід, який наніс серйозні збитки, але міліція не виявила складу злочину! Хоча, кого вони опитували при перевірці, я не знаю. Принаймні, до мене ніхто не приходив! — поскаржилась начальник відділу культури Зінаїда Киричок.

Хвилю скарг на правоохоронців зупинив той, хто її розпочав — Сергій Шовкопляс.

— А коли були задоволені роботою міліції? Завжди суспільство вимагає від правоохоронців кращої роботи. Можливо, десь вони і не допрацьовують, але ж розкривати злочини — далеко не проста справа!

Від справ міліцейських учасники колегії перейшли до справ пенсійних. Представник управління пенсійного фонду в Новосанжарському районі Ірина Рябенко розповіла присутнім про соціальні ініціативи президента України, зокрема, про постійне зростання розміру пенсій.

— А яка найбільша пенсія в районі? — поцікавився один із присутніх наприкінці виступу.

— 7 тисяч гривень. Доживайте до пенсії і вам нарахують вашу! — люб’язно запропонували представник пенсійного фонду.

Після закінчення колегії допитливі колеги з районної газети дізналися, хто ж отримує таку велику пенсію. Виявляється, не суддя, не прокурор і не колишній голова адміністрації. А працівник однієї з шахт, нерядовий щоправда. А от про пенсію у 7 тисяч гривень для пересічних українців, на жаль, можна лише мріяти, незважаючи на постійні ініціативи президента.

— Пенсії то ростуть. А ціни? — запитав один із присутніх на колегії. Не в когось конкретно, скоріше так, про себе. Дійсно, справа ж не лише у тому, скільки отримає пенсіонер у місяць, але й — що він за ці гроші зможе купити…


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 листопада 2013, 09:15 | Нові Cанжари | Суспільство
1. карабінер / 7 листопада 2013, 09:41
Повертаючись з роботи проходжу повз РВ,після 18-ї години,там спостерігається "тихе життя" (правоохоронці пішли по домівках)воно й зрозуміло-нач.міліції не тутешній і поїхав по своїм справах... ,а як відомо кіт з дому... Хочу запитати,а де поділися нічні рейди,відпрацювання територій сільських рад,чому не проводяться зходи громадян? Згадую часи коли РВ очолював Б.В.Федоренко ,і скарг не було,і міліціею населення р-ну було задоволено. Потрібно С.М.(як голові РДА) просити обл. керівництво міл.повернути нам Федоренка Б.
2. Рикошет / 7 листопада 2013, 12:00
1. карабінер пише:
« Згадую часи коли РВ очолював Б.В.Федоренко ,і скарг не було,і міліціею населення р-ну було задоволено. Потрібно С.М.(як голові РДА) просити обл. керівництво міл.повернути нам Федоренка Б.»
Хвилина сміху продовжує життя,і це чудово.
3. Мавр / 9 листопада 2013, 12:20

Коментар видалено за порушення пункту 2.1 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації