Вхід | Реєстрація

На крадіжку наважився за порадою неповнолітнього друга

На крадіжку наважився за порадою неповнолітнього друга

– Вибери слушний момент та щосили тікай, – порадив мені друг.  – Загубишся у натовпі й ніхто тебе не спіймає, – ділився власним досвідом хлопчина.

І я вирішив спробувати…

Крадіжки із супермаркетів поступово стають звичкою чи буденною справою для любителів того, що приваблює ласе око, перетворюються на своєрідні змагання, випробовування власних можливостей чи підзарядку адреналіном: помітять чи ні, встигну чи не встигну і врешті-решт наважуються ризикнути.

Сигнал про спрацювання тривожної сигналізації надійшов на пульт централізованого спостереження управління Державної служби охорони у Полтавській області з одного із бутіків близько шістнадцятої години. Наряд ДСО оперативно прибув за викликом до одного з найбільших супермаркетів міста. Малолітній хлопець щосили біг у напрямку виходу з торгівельно-розважального комплексу, проте його спринтерський марафон зупинили правоохоронці.

– Вибравши светра, 15-річний хлопець пішов до примірочної. За порадою друга, він мав сховати його під курткою, одягнувши на себе, і спокійно вийти з магазину, – повідомив молодший інспектор групи затримання старший прапорщик міліції Анатолій Михно.

Проте, як кажуть, перший досвід завжди невдалий, хлопчина перенервував і почав бігти, щойно вийшовши з примірочної. Завдяки миттєвій реакції, продавець одразу ж викликала на місце правоохоронців. Малолітнього крадія затримали на місці, не дозволивши здійснити елементарний, на його думку, план.

На місце було викликано слідчо-оперативну групу Київського райвідділу міліції для з’ясування обставин злочину. На разі, слідчими вирішується питання про порушення за даним фактом кримінального провадження.

Сподіваємось, що перший «досвід» для неповнолітнього злодія стане життєвим урок і, у подальшому, він не намагатиметься випробовувати долю та порушувати закон.


Автор: Аліна Балагура, УДСО при УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 листопада 2013, 17:28 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації