Вхід | Реєстрація

Новорічні атрибути трішки подорожчали

Новорічні атрибути трішки подорожчали

Мова йде про хвойні дерева, котрими українці прикрашають свої оселі на період різдвяних та новорічних свят.

У кобеляцькому лісництві редакції розповіли, що продавати сосонки почали тиждень тому. Ціна дерева залежить від його висоти. Так, сосна висотою до 1 метра коштує 30 гривень, включно із спеціальною биркою, від метра до двох — 35 гривень, до 3-х — 52. У порівнянні з минулим роком вартість сосен зросла на 3 гривні. Причина — подорожчання бирок. За словами працівників лісництва, поки що замовлення на цей атрибут свята надходить виключно від підприємців. Для населення сосни почнуть продавати за 2 тижні до Нового року. Водночас у лісництві розповіли, що ціна на деревця може зрости. Із дня на день вони очікують відповідного розпорядження від обласного керівництва.

А ось приватні підприємці, які вирощують сосни на продаж, свої запаси вже практично розпродали. У районі подібним бізнесом займаються 5 чоловік. Один із них розповів: «Я почав торгувати ще із середини листопада. І вже закінчую торгівлю. Сосни скупили, у основному, підприємці з півдня та сходу України. Я продавав дерева висотою від 1,5 до 2 метрів по ціні 32 гривні за штуку».

Підприємці стверджують, що ситуація на ялинковому ринку є звичною. З року в рік вони розпродують сосни саме в цей період. Той же бізнесмен пояснив: «Перекупники завжди скупляють дерева в листопаді. Справа в тому, що в мороз вони обсипаються при транспортуванні. Крім того, якщо випаде сніг, у посадку буде неможливо заїхати. А так люди скупили сосни, поклали їх у ангари чи підвали і чекають 20-их чисел грудня, коли люди почнуть їх купляти».

Штучними деревами першими в Кобеляках почали торгувати в магазині  мережі «АТБ». Там за деревце правлять 350 гривень.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 грудня 2013, 11:22 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації