Вхід | Реєстрація

Уже другу вулицю в Кобеляках ремонтують місцеві жителі

Уже другу вулицю в Кобеляках ремонтують місцеві жителі

Лише в минулому номері тижневика ми повідомляли про самодіяльний ремонт на вулиці Горького. А через тиждень розпочалися роботи на вулиці Калініна.

У першому випадку ініціативу проявив кобелячанин Володимир Юрко при підтримці сусідів та колег по роботі з ККП «Водоканал». А ремонт по вулиці Калініна організували і фінансують члени громадської організації «Свідома Ініціативна Кобеляччина».

Ми вже неодноразово повідомляли про внесок «Свідомої Ініціативної Кобеляччини» у державний проект із розчищення річки Кобелячок. Громадські активісти, яких очолив підприємець Юрій Срібний, та жителі міського мікрорайону Бабенкова Яма виконали величезний обсяг робіт із благоустрою берега водойми. Вони встановили жолоби для стоку дощової і талої води, прибрали стихійні смітники, облаштували пляж, заклали невеличкий березовий сквер. Завдяки їх зусиллям територія, ще донедавна відома хіба що горами сміття, перетворилась на місце, придатне для цивілізованого відпочинку городян.

Навіть попри повну неясність щодо майбутнього фінансування розчищення річки з боку держави, громадські активісти продовжують роботи з благоустрою. Днями вони найняли техніку, яка розчистила кількасот метрів ґрунтової дороги на березі та привела до ладу частину вулиці Калініна. Доки трактор рівняв дорогу, Юрій Срібний, Гарольд Турченко та Віктор Савенко, узявши в руки лопати, відкидали землю в місцях, де робота техніки була утруднена.

У принципі, можна констатувати тенденцію: кобелячани беруться самотужки облаштовувати місцевість, у якій живуть і відпочивають. Це і добре, і погано одночасно. Погано — тому що це є зайвим підтвердженням неспроможності держави виконувати покладені на неї функції. Адже вже згадані вулиці Горького і Калініна мали б ремонтуватися бюджетним коштом. Але грошей немає. І невідомо коли вони будуть. А люди хочуть жити в нормальних умовах уже сьогодні. Тому вони беруть лопати, наймають за власні гроші техніку і займаються благоустроєм. Це — добре. Крім того, практика свідчить, що участь громадськості у виконанні бюджетних проектів частенько підвищує їх ефективність. Чиновники не будуть стояти біля бульдозера чи асфальтоукладчика, контролюючи їх роботу.

Та, безумовно, ресурси громади з виконання функцій держави — не безмежні. Як і терпіння до безпорадності та бездіяльності влади.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 грудня 2013, 12:35 | Кобеляки | Суспільство
1. есер / 7 грудня 2013, 12:54
До чого тут альтернатива?На фуя ці посадовці ВЗАГАЛІ?Дороги люди самі ремонтують,на змагання діти їздять за кошти батьків,казначейству яке не пропускає кошти на всі проблеми району ці особи не указ!Скажіть,навіщо ці посади?Оці питання треба піднімати на місцевому "євромайдані",а не віртуальні всеукраїнські!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації