Вхід | Реєстрація

У районі помічені проектанти об’їзної дороги

Після дворічного затишшя з’явилася нова інформація про будівництво дороги, яка відведе з Кобеляк рух вантажного транспорту.

Про це редакція дізналась зі слів заступника голови Кобеляцької РДА Валерія Буряка. Посадовець навіть показав електронну карту, на яку нанесена нова дорога. Згідно із задумом, вона омине село Красне і вийде до розвилки Кобеляки-Красне та Кобеляки-Світлогірське, а далі пройде по залізничному насипу, перетне Ворсклу в районі Мальованки і обігне райцентр територією Підгорянської сільської ради. Цікаво, що згідно із проектом, над залізничним полотном в селі Бутенки буде збудований автомобільний міст. Зазнає суттєвої реконструкції і перехрестя доріг Полтава-Олександрія та Решетилівка-Кобеляки.

Зараз у Кобеляцькому районі працюють фахівці проектної організації «Мостопроект». Крім того, мають розпочатися перемовини із землевласниками, чиїми ділянками пройде нова дорога. Таке пожвавлення діяльності, пов’язаної із будівництвом довгоочікуваної об’їзної дороги, дає, за словами Валерія Буряка, привід для обережного оптимізму. Водночас посадовець визнає, що конкретної дати початку робіт у районі ніхто не знає. Поки що на місцях чиновники «годуються» неофіційними заявами своїх більш високопоставлених колег. Нібито ті кажуть, що фінансування будівництва кобеляцької дороги буде внесене у проект бюджету на 2014-й рік.

Якщо воно й розпочнеться в наступному році, то триватиме досить довго. Навряд чи менше трьох років. Та робити більш-менш достовірні прогнози можна буде лише після оприлюднення держбюджету на 2014-й рік.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 грудня 2013, 10:48 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації