Вхід | Реєстрація

Андрій Мухін змалював Сковороду з… 500-гривневої купюри

Андрій Мухін змалював Сковороду з… 500-гривневої купюри

18-річний художник Андрій Мухін із села Лівенське себе називає реалістом, а власні картини оцінює у тисячі доларів.

Високий чорнявий хлопець з щирою посмішкою та кепкою набік заходить до редакції газети. Одразу і не скажеш, що в гості завітала творча людина. Хлопець, зручно всівшись на стілець для гостей, починає розповідати про себе. Андрій приїхав з Дніпропетровська у Новосанжарський край відносно недавно — у 2007 році. А от талант малювати хлопець розкрив у собі набагато раніше, років у п’ять.

— Звісно, — зауважує хлопець, — в цьому віці всі малюють.

Та минали роки, але захоплення малюванням не зникало. У школі хлопець за виграшки копіював різні малюнки, які прохали відтворити друзі. Ішов час, і вже будучи випускником, хлопець подарував школі села Маячка, де навчався, власноруч написаний портрет Дмитра Левицького.

Після закінчення школи хлопець взявся удосконалювати свій талант: вчиться малювати за допомогою літератури та інтернет-ресурсів. Без наставника, цілком і повністю самостійно, тільки довіряючи своєму смаку та відчуттям.

— Я вивчаю різноманітні техніки нанесення шарів і техніки малювання. І вчуся їх повторювати. Поступово, один за одним.

І підходить до цієї справи, судячи зі слів хлопця, свідомо та дуже серйозно:

— У мене є своя майстерня, де я можу малювати. Малюванню я віддаю щоденно не менше семи годин.
З того часу, як хлопець тісніше почав освоювати техніку живопису, він спробував малювати в стилі реалізму: натюрморти, портрети, пейзажі. Щоправда, два останні жанри хлопець полюбляє більше, ніж перший. Та саме натюрморт приніс йому як художнику визнання в колі знайомих. Побачивши картину в згаданому жанрі, вони стверджували, що натюрморт вийшов феноменально реальним. Зрештою, картина настільки сподобалася, що її купили. І хлопець ще з більшим запалом узявся за своє самовдосконалення. Надихнувшись роботами класичних світових художників, він малює ряд картин, зокрема копіює картини Леонардо Да Вінчі «Два ангели», «Магдалина» Луїні Бернардіно, Алекса Алемані «Материнство». Є і видатні українські постаті на портретах Андрія. Це і гетьман Богдан Хмельницький, і великий український філософ Григорій Сковорода, якого автор перемальовує не з чого іншого, як з… 500-гривневої купюри.

— Бабуся з дідусем дуже дивувалися, що в мене вийшло змалювати так точно, — сміється хлопець.
Молодий художник намалював копії картин і інших митців зі світовими іменами. Та Андрій не тільки копіїст, а й сам продукує ідеї картин та втілює їх у життя. Пригадує цікавий випадок, коли він намалював власну картину «Свято ангелів», а потім несподівано для себе виявив, що архітектура будівлі нагадує…Оксфордський університет.

Андрій зауважує, що кожна картина забирає чимало часу. У середньому на одну роботу йде 15-16 днів. Щоправда, хлопець зауважує, що найбільша картина з Наполеоном у нього забрала аж півтора місяці.
Що цікаво, серед картин є в два автопортрети. Один з них має досить претензійну назву: «Замість Карла І». На ній хлопець зобразив себе в образі короля.

Ну, а щодо цін, то за свої творіння хлопець просить і не багато, і не мало:

— Я хочу достойну ціну за свою роботу. На сьогодні ціни на мої роботи — від 300 до 2000 доларів за картину. І це ще не дорого. Надалі ціна тільки зростатиме. Я був на виставці картин Нікаса Сафронова. Його роботи, приміром, вартують від 10 тисяч доларів. А я гадаю, що вартую 1\5 Нікаса Сафронова.

У наступному році хлопець планує вступити до ВНЗ на напрямок «скульптура». Має, власне, кілька скульптур, зліплених власними руками, які виконувалися перевіреним шляхом наслідування видатних майстрів цього напрямку. І цей вид мистецтва, як виявилося, хлопцеві цілком під силу.

Андрій Мухін запевняє, що зупинятися на досягнутому не буде. Планує випробовувати свої сили в стилі символізму, сюрреалізму, кубізму, графіки. Уже наступного року хлопець планує презентувати свої роботи на персональній виставці та заздалегідь інтригує:

— Ці роботи, що я намалював на сьогодні, — це ще квіточки, а коли домалюю заплановане, то на виставці можна буде побачити і ягідки!


Автор: Роза ТУМАНОВА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації