Вхід | Реєстрація

На ринку — перемир’я. До весни?

Частина підприємців, із тих, хто торгує на кобеляцькому ринку промисловими товарами, не бажають переходити на інше місце роботи.

Минулого тижня перший заступник голови Кобеляцької РДА Микола Шабалтій провів засідання, присвячене обговоренню чергової конфліктної ситуації, яка виникла на кобеляцькому ринку.

До райдержадміністрації з листом звернувся голова громадської організації «Спілка підприємців малого і середнього бізнесу» Іван Харченко. До нього, у свою чергу, звернулися підприємці, котрі продають запчастини до автомобілів. Вони повідомили, що адміністрація ринку вимагає від них перейти на нове місце. Конкретніше, — на новостворений ринок, що на вулиці Дружби. Бізнесмени не хочуть цього робити, вважаючи, що втратять клієнтів. Частина з них узагалі вважають, що подібні зміни підуть на користь лише власникам магазинів, котрі торгують запчастинами на площі Перемоги.

Микола Шабалтій запросив до райдержадміністрації всіх зацікавлених осіб, щоб дізнатися їх точку зору на розв’язання конфліктної ситуації і знайти розумний компроміс. На зібрання прибули вже згаданий Іван Харченко, заступник міського голови Олександр Письмак, голова райспоживспілки Світлана Хмілевська, директор ринку Владислав Прокопенко та співробітники райдержадміністрації.

Іван Харченко аргументував, що, приймаючи дане рішення, адміністрація ринку не враховує економічну й соціальну складові. Він сказав: «Зараз ці підприємці платять за користування своїм місцем 93 гривні за погонний метр. Якщо вони підуть, то на цю територію стануть люди, які продають саджанці та розсаду. Вони ніколи не зможуть заплатити подібні суми. Ринок утратить прибуток. Це — по-перше. По-друге, принаймні троє із семи підприємців, котрі торгують запчастинами, будуть поставлені на межу банкрутства. На ринку по вулиці Дружби відсутні умови для нормальної торгівлі. Підприємці вже пробували там торгувати, та результат — невтішний. Покупці запчастин туди не йдуть».

У свою чергу Владислав Прокопенко підкреслив, що орендар Сорока і надалі перетворюватиме ринок на площі Перемоги на такий, де торгують виключно продовольчими товарами. Та повідомив, що, швидше за все, до весни підприємці, котрі продають запчастини, залишаться на своїх місцях. Хоча зазначив: «Я особисто ніяких гарантій щодо цього дати не можу. Усе вирішує орендар Сорока».

Заступник міського голови Олександр Письмак учергове нагадав про позицію міської ради.

— Торгувати на площі Перемоги ми не дозволимо нікому, — сказав Олександр Васильович. — Але в цьому конкретному конфлікті потрібно знайти розумний компроміс, аби люди не втратили роботу і збереглося конкурентне середовище.

Письмак нагадав, що невдовзі на повну потужність запрацює новий ринок на вулиці Дніпропетровській. І цілком можливо, що це вирішить усі проблеми й бізнесмени перейдуть туди.

Як підсумок розмови, Микола Шабалтій попрохав Владислава Прокопенка передати орендарю побажання влади і підприємців.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 грудня 2013, 10:23 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації