Вхід | Реєстрація

Податкові новини

1. Міністерство доходів і зборів України затвердило узагальнюючу податкову консультацію

- На початку грудня прес-служба Міндоходів повідомила, що Міністерство доходів і зборів України затвердило узагальнюючу податкову консультацію, в якій роз’яснюються особливості оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання банками заставного майна.

Так, згідно з документом, для банківської установи припиняється право застави у разі звернення стягнення на предмет застави через набуття заставоутримувачем права власності на нього.

Узагальнюючою консультацією також роз’яснюються найактуальніші запитання, які виникають у платників податків під час операцій із заставним майном.

Детальніше ознайомитися із узагальнюючою податковою консультацією можна на веб-порталі Міндоходів за посиланням http://minrd.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/uzagalnyuyuchi-podatkovi-konsultatsii/62937.html


2. Ознайомлення проектом Закону України «Про внесення змін до Митного кодексу України»

- За ініціативою Міндоходів низку товарних груп, що ввозяться на митну територію України, буде звільнено від грошової застави. Нагадаємо, зараз внесення застави використовується як метод гарантування сплати митних платежів.

Відповідний проект змін до Митного кодексу про розширення переліку звільнених від застави товарів, запропонований Міністерством, був ухвалений на засіданні Кабінету міністрів.

Згідно із законопроектом, уникнути внесення застави зможуть юридичні особи, що отримають статус гаранта в разі відповідності низці критеріїв.

3.Оновлено Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій.

-До реєстру додано ще 17 моделей касових апаратів. Відтепер загальна кількість сертифікованих приладів, запропонованих користувачам, складає 86 апаратів (Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України від 25.11.13 №704).

Це касові апарати, які відповідають сучасним вимогам та забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів доходів і зборів в електронній формі.

Кременчуцька ОДПІ Головного управління Міндоходів у Полтавській області нагадує, що для технічного переоснащення касової техніки залишилося трохи менше місяця. Вже з 1 січня 2014 року за неподання електронної звітності будуть застосовуватися штрафи, передбачені діючим законодавством.

З повним переліком реєстраторів розрахункових операцій, які включені до Державного реєстру, можна ознайомитися на веб-порталі Міндоходів http://minrd.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/94957.html.


Автор: Інформаційно-комунікаційний відділ ГУ Міндоходів у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 грудня 2013, 12:30 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації