Вхід | Реєстрація

Призначення плажету

Про затвердження Порядку заповнення платіжних документів у разі сплати податків, зборів, митних платежів та ЄСВ.

Мета Порядку ( Порядок №609 від 22 жовтня 2013 року) розтлумачити правила заповнення поля «Призначення платежу» розрахункового документа при сплаті (стягненні) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійсненні бюджетного відшкодування ПДВ, поверненні помилково або надміру зарахованих коштів.

Глобальна відмінність Порядку №609 від попередника: наявність порад щодо заповнення платівок на сплату єдиного внеску та митних платежів. Є ще декілька суттєвих та цікавих нюансів.

Так, раніше в полі №3 поля «Призначення платежу» вносили інформацію про податковий номер платника виключно в разі зобов’язань за третіх осіб, а коли платіж був за самого себе, то поле залишалось вільним. Тепер же,  реквізити фіксують.

- код клієнта за ЄДРПОУ;

- реєстраційний номер облікової картки платника (серія та номер паспорта громадянина України, для тих, хто відмовився від прийняття номера та має про це відмітку в паспорті).

Зверніть увагу! Під час оформлення полів пробіли між словами та службовими знаками робити не треба.

Крім того, у разі самостійної сплати платником податку нарахованих бюджетних платежів або за актами перевірок поля №5,6,7 поля «Призначення платежу» не заповнюють. Якщо перерахування платежів проходить за висновками органу Міндоходів (перекидка з одного платежу на інший, перерахування з бюджету відшкодування ПДВ тощо), то в полі №5 ставлять дату висновку органу Міндоходів, у полі №6 – номер висновку.

Поле 7 є резервним – у більшості випадків його залишають вільним.

Зазнав змін і Список кодів видів сплати – додаток до Порядку №609. До нього додали новинки, зокрема, коди за митними платежами (350-359), за податками й зборами (128 та 160), що застосовують при сплаті грошових зобов’язань, визначених за результатами перевірок. До того ж, деякі коди змінили назви. Наприклад, код 101 мав назву «Сплата суми грошового зобов’язання», тепер називається «Сплата суми податків і зборів».

Суттєвий позитив – Порядок №609 містить чималу кількість прикладів заповнення розрахункових документів.

На завершення теми зазначимо, що Порядок №609 набрав чинності 26 листопада 2013 року після опублікування в «Офіційному віснику України» №89 за 2013 рік. Тож будьте уважні та заповнюйте платіжки по-новому.


Автор: Інформаційно-комунікаційний відділ ГУ Міндоходів у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 грудня 2013, 13:30 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації