Вхід | Реєстрація

Тіньова зайнятість

Отримувати доходи – це конституційне право, сплачувати з них податки – це конституційний обов’язок. І нелегальне виробництво, надання послуг, торгівля, розкрадання державної власності і фінансів, неофіційне використання найманої праці є протизаконними діями і свідомо прихованою діяльністю.

Міністерство доходів і зборів, як виконавець функцій держави зобов’язане контролювати дотримання законодавства України у тому числі і у частині оформлення трудових відносин, перешкоджати порушенням...

Кобеляцьке відділення Кременчуцької ОДПІ, наданою Державою правом, зобов’язана дбати про виконання законодавчих норм. Тому, подобається це комусь чи ні – ревізори податкової інспекції перевіряють роботодавців на дотримання офіційного працевлаштування найманих працівників та на виплату їм заробітної плати розміром не менше законодавчо встановленого мінімального рівня (до речі, у грудні вона збільшилась і проти 1147 грн. з початку року, - становить 1218 грн.).

Членами створених груп по легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення за участю працівників Кобеляцького відділення Кременчуцької ОДПІ з початку року у Кобеляках: проведено  25  спільних рейдів. За результатами проведених перевірок виявлено 54 неоформлених найманих працівників, оформлено трудові відносини та укладено трудові договори з 38 найманими працівниками, сплачено податку на доходи фізичних осіб в сумі 10тис.грн, 5 працівників зареєстровано приватними підприємцями, сплачено єдиного податку в сумі 3,3 тис. грн.

Кобеляцьке відділення Кременчуцької ОДПІ у котре нагадує роботодавцям, що незареєстрований належним чином працівник ризикує залишитися без права на отримання пільг та виплат, гарантованих державою, особливо при нарахуванні пенсії. Тож, поважайте своїх колег та подбайте про їх майбутнє без зволікань на міркування! Ми впевнені, що вони варті того…


Автор: Інформаційно-комунікаційний відділ ГУ Міндоходів у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 грудня 2013, 13:30 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації