Вхід | Реєстрація

Шаховий турнір пам’яті Володимира Давиденка

Шаховий турнір пам’яті Володимира Давиденка

Нещодавно в шаховому клубі імені Джалого відбувся районний шаховий турнір пам’яті Володимира Давиденка, який народився в Стовбиній Долині. Це село дало Новосанжарщині багато визначних шахістів, спортсменів, успішних людей.

Володимир Давиденко — один з небагатьох, кого доля закинула на північ, у Новосибірськ, де він навчався та працював у галузі геологорозвідування. Там зростала і його професійна кар’єра. Своїм авторитетом та копіткою наполегливою працею він заслужив посаду директора геолого-розвідувального технікуму. Та коли приїздив на Батьківщину, найприємнішими були зустрічі зі старими друзями: Віктором Кобою, Миколою Пов’якалом, Анатолієм Руденком, Іваном Джалим, з якими він міг грати довгими зимовими вечорами… Володимир часто повторював: «На Україні в мене є вірні друзі — шахісти!»

Цікавий випадок трапився в його житті, коли він познайомився з своєю дружиною. На одному з шахових турнірів Володимир запропонував зіграти своїй майбутній нареченій. І поступився їй!!! Але потім упродовж довгого подружнього життя жодного разу не програв. Ось таке кохання.

Формула змагань — швейцарська система в сім ігрових турів по 10 хвилин у кожному.

Із максимальним результатом перше місце зайняв новосанжарець, кандидат у майстри спорту Микола Старченко — 7 очок, друге — Віталій Постольнік. Цей молодий шахіст наполегливо працює над своєю майстерністю і входить до когорти кращих шахістів району. Третім став Гарік Гаспарян, житель Нехворощі, — 4 очка. Але за коефіцієнтом Бухгальца рейтинг вищий у Віталія Постольніка.

По закінченню основного відбувся бліц-турнір «швидкі шахи» (по 5 хвилин кожному), де переможцем став Микола Старченко, другим — Сергій Палько, третім — Віталій Постольнік.

Переможці та призери були нагороджені цінними подарунками та грамотами.

Шаховий клуб імені Івана Джалого висловлює вдячність сестрам Володимира Давиденка за допомогу в організації нагородження переможця та призерів.

 

Микола Старченко переміг і в турнірі Руденка

10-го грудня в Новосанжарському шаховому клубі імені Івана Джалого відбувся шаховий турнір, присвячений пам’яті Анатолія Руденка, в якому взяли участь переважно близькі знайомі, учні та друзі одного з кращих шахістів району. Усі шахісти з захопленням згадують комбінаційну гру цього вихованця стовбинодолинської шахової школи.

Змагання пройшли за швейцарською системою в п’ять турів. Перемогу отримав Микола Старченко (Нові Санжари), друге місце посів Віктор Коба (Стовбина Долина), третє — Віталій Постольнік (Нові Санжари). По закінченні основного турніру був проведений турнір з блискавичних шахів, де перемогу здобув Віктор Коба.

Переможці та призери були нагороджені перехідним кубком, медалями, грамотами, цінними подарунками.

Велика вдячність спонсору турніру Віталію Кобі за надану матеріальну підтримку турніру.
Наступний турнір «Відкрита зимова першість з шахів» відбудеться 24-го грудня. Запрошуємо всіх бажаючих.


Автор: Віталій Баранович, директор шахового клубу


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 грудня 2013, 09:19 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації