Вхід | Реєстрація

Оперативниками Кременчуцької ОДПІ з початку року відшкодовано збитків державі більше 1 мільйона гривень

Основні зусилля працівників головного  оперативного відділу (більш відомого за колишньою назвою податкових міліціонерів) у 2013 році зосереджено на дієвих заходах з погашення податкової заборгованості, з виявлення спланованих і професійно замаскованих схем ухилення від сплати податків в особливо у тому числі у великих розмірах.

Так, за 11 місяців 2013 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 121 кримінальне правопорушення.

Загальна сума відшкодованих протягом звітного періоду збитків державі по кримінальним правопорушенням становить 1 014,5 тис. грн.

Викрито 3 резонансних кримінальних правопорушення по ухиленню від сплати податку на додану вартість на суму 19139,6 тис. грн.

З початку року викрито 3 конвертаційних центри, 11 «підпільних» цехів  з  яких 6  по виробництву  лікеро-горілчаних виробів та 2  «підпільних»  автозаправочних станції.

Встановлено факт експорту до офшорів та країн з пільговим оподаткуванням на суму  125 677,0 тис. дол. США, недопущено вивоз за кордон коштів в сумі 387 296,28 дол. США.

Встановлено факт переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю. Загальна орієнтована вартість вилученого по вказаному правопорушенню складає 245,8 тис. грн.

Крім того, протягом січня – листопада 2013 р. з незаконного обігу вилучено ТМЦ на суму 3415,9 тис.грн., з яких 338,4 тис. грн. конфісковано за рішенням суду.

Слід зазначити і те, що з початку 2013 року в адміністративних судах різних інстанцій перебувало 958 адміністративних справ, порушених за ініціативою Кременчуцької ОДПІ, з яких 647 на суму 13 992,9 тис. грн. розглянуто на користь податкової інспекції.

На порядку денному залишається і тіньова зайнятість населення.

Серед перевірених бізнесових структур у 2013 році по м. Кременчуку та Кременчуцькому району переважну більшість порушників трудового законодавства складають приватні підприємці (99,7% від загальної кількості перевірених).

По фактах безпрецендентного інгорування законодавчих вимог щодо працевлаштування роботодавцями неоформлених найманців інформацію по 37 таких суб'єктах господарювання направлено до Прокуратури міста.


Автор: Інформаційно-комунікаційний відділ КОДПІ ГУ Міндоходів у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 грудня 2013, 10:36 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації