Вхід | Реєстрація

Податок на нерухомість

У зв'язку зі змінами, прийнятими Законом України від 04.07.2013 № 403-VII “Про внесення змін до Податкового кодексу України” платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки є юридичні особи, які мають у власності житлову нерухомість, а також фізичні особи-власники  нерухомого майна, сукупна житлова площа яких перевищує:

- 120 м. кв - у разі наявності у власності лише квартир;

- 250 м. кв - у разі наявності у власності лише житлових будинків;

- 370 м. кв - у разі наявності у власності і квартири і будинку.

Не є об'єктом оподаткування житлова нерухомість, що перебуває у власності держави; розташована в зонах відчуження; дитячі будинки сімейного типу; садовий або дачний будинок; будинки багатодітних сімей; гуртожитки; нерухомість дітей-сиріт, дітей-інвалідів.

Нарахування проводитиметься інспекторами Кобеляцького відділення Кременчуцької  ОДПІ Головного управління Міндоходів у Полтавській області  до 1 травня 2014 року, вручення повідомлень-рішень з реквізитами для сплати відбудеться до 1 липня 2014 року, а строк сплати податку до 30 серпня 2014 року.

Також повідомляємо, що згідно внесених змін, пільги зі сплати податку не надаються на об'єкти оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здавання в оренду, використання у підприємницькій діяльності).

З метою уникнення непорозумінь при нарахуванні податку, просимо громадян терміново з'явитися для звірки кількості об'єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності, та розмірів площі таких об'єктів за адресою: м. Кобеляки,  вул. Касьяна, б.2. Якщо звірка не буде проведена, то податок буде нараховуватися відповідно до тієї інформації, яка наявна у податковій інспекції. Провести звірку можна на підставі оригіналів документів про право власності на об'єкти нерухомості та про житлову площу таких об'єктів.


Автор: Інформаційно-комунікаційний відділ Кременчуцької ОДПІ ГУ Міндоходів у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 січня 2014, 12:31 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації