Вхід | Реєстрація

Кабмін не має інформації щодо відвідуваності власних засідань

Кабмін не має інформації щодо відвідуваності власних засідань

Кабінет Міністрів України не зміг надати інформацію про відвідування урядових засідань керівниками центральних органів виконавчої влади, у відповідь на інформаційний запит експертів Центру політичних студій та аналітики.

Всього у 2013 році відбулося 74 засідання уряду, як повідомив Департамент інформації та комунікації з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Проте детальної інформації щодо відвідуваності засідань КМУ членами уряду Департамент надати не зміг, посилаючись на те, що Секретаріат КМУ не є розпорядником інформації за запитами щодо інформації, що може бути отримана шляхом узагальнення, аналітичної обробки або потребує створення в інший спосіб.

Після неформального спілкування зі співробітниками Секретаріату виявилося, що вони не здійснюють подібного узагальнення.

Така практика викликає відвертий подив, як зазначив директор ЦПСА Віктор Таран. Згідно із законодавством, засідання уряду є правомочними у разі дотримання вимог щодо кворуму.  Якщо ці вимоги не дотримувалися, виникають серйозні підстави сумніватися у правомочності урядових рішень, які приймалися на урядових засіданнях. Тому неспроможність уряду надати інформацію про відвідуваність засідань і є тривожним сигналом.

Щоб остаточно з’ясувати це питання, експерти ЦПСА звернулися до Секретаріату КМУ з проханням надати копії протоколів засідань КМУ у 2013 році.


Автор: Інна Грищенко, координатор по зв'язках із громадськістю Центру Політичних Студій та Аналітики


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 січня 2014, 15:33 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації