Вхід | Реєстрація

На полтавському Майдані під час Народного Віче відбулися провокації

На полтавському Майдані під час Народного Віче відбулися провокації

19 січня 2014 року у Полтаві на площі перед облдержадміністрацією традиційно відбулося Народне Віче. Під час заходу представники «Українського вибору» влаштували автопробіг і намагалися провокувати мирних мітингувальників. Полтавці зупинили колону та забрали декілька прапорів у провокаторів.

«Для тих, хто закидає мітингувальникам безперспективність «стояння на майданах», потрібно пояснювати, що мирні акції – пряма дія непокори. Хтось говорив, що владі начхати на людей у центрі столиці – це неправда. Банда дуже налякана. Свій страх вони продемонстрували прийняттям 16 січня абсурдних законів, які суперечать Конституції України. У них істерика й вони губляться у здогадках, як можна «розігнати» Майдан. Не допоміг «Беркут», не допомогли чутки про хвороби на Майдані, про розкол України і таке инше. Єдине, що не зрозуміла ця влада – люди вже не мають почуття страху до них і за своє майбутнє, за справедливість будуть боротися і попри погрози чи залякування арештами», – зазначив народний депутат від ВО «Свобода» Юрій Бублик.

Під час виступу нардепа біля узбіччя почала проїздити автоколона з прапорами «Українського вибору». Водії безперервно тиснули на сигнали автомобілів, заглушуючи виступ Юрія Бублика. Активісти Майдану зупинили автомобілі й відібрали декілька прапорів. Люди скандували «Ганьба!» та «Провокація».

«Ми повинні чинити супротив кожному незаконному рішенню депутатів-регіоналів, які в народі вже охрестили «звірячими». Нам забороняють приходити в касках, то ми всі будемо їх зодягати, нам забороняють їздити в колонах по 5, то будемо їздити десятками. Зустрівши цілковите несприйняття того безглуздя, яке прийняли «регіонали» та комуністи, вони здадуться, адже це шлях до ще глибшого протистояння. Це вирок самим собі», – наголосив народний депутат від ВО «Свобода» Олег Сиротюк.

Також на зібранні свободівці обговорили питання створення дошки ганьби, на якій розміщуватимуть полтавських нардепів, котрі голосували за «звірячі закони» 16 січня. Також на неї поступово додаватимуться фото людей, котрі зрадили полтавську громаду.

Традиційно Віче завершилося виконанням державного славня.


Автор: Прес-служба Полтавської обласної організації ВО "Свобода"


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 січня 2014, 12:30 | Полтава | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації