Вхід | Реєстрація

Олег Сиротюк: «Відкрите проти полтавців кримінальне провадження – тиск на громаду»

Олег Сиротюк: «Відкрите проти полтавців кримінальне провадження – тиск на громаду»

Поширені в інтернет-виданнях повідомлення від прокуратури Полтавської области про відкрите кримінальне провадження за фактом захоплення облради громада розцінює не інакше, як спробу тиску. Про це 26 січня 2014 року заявив народний депутат України від ВО «Свобода» Олег Сиротюк.

«Тиск на громаду, котра мирно висловлює позицію на захист своїх конституційних прав, на жаль, поширене явище в країні. Нас дивує, що працівники апарату обласної ради звернулися до правоохоронців і заявили про нібито «захоплення» сесійної зали. Приміщення, в якому знаходиться сесійна зала облради, є власністю територіальної громади. Нагадуємо, що державна адміністрація орендує приміщення за кошти та волею полтавців. За 23 роки незалежності зала обласної ради, де приймаються важливі питання громади, ніколи не була такою відкритою. Прокуратура наполягає, що це незаконне користування приміщенням та перешкоджання роботі установи. Полтавці використовують залу цілком законно, адже це їхнє право. А перебування тут людей не перешкоджає роботі облради. Наразі сесії немає, хоча громада вимагає, щоби депутати зібралися і в присутності полтавців висловили свою позицію стосовно суспільно-політичної ситуації в країні, де влада своїми терористичними діями провокує людей.

Закликаємо функціонерів облради та її працівників не саботувати роботу й виконувати ті функції, які полтавці їм довірили. Представники облради самоусунулися від виконання своїх обов’язків, тому громада організовує все самостійно. До того ж, народні депутати проводять прийоми та цілодобово спілкуються з полтавцями. Закликаємо працівників ОДА долучитися до цієї роботи, адже це теж їхні обов’язки. Закінчився час спостерігати за всим із екранів телевізорів, час іти до людей. Влада бачить проблему не в реальних злочинцях, а у власному народові, тому прикривається правоохоронцями. Нині в приміщенні ОДА знаходиться більше пів тисяч міліціянтів. Кожен полтавець звертається до вас: ловіть бандитів, а не тероризуйте мирних громадян», – прокоментував ситуацію Олег Сиротюк.

Нагадаємо, що 25 січня полтавці безперешкодно увійшли до сесійної зали обласної ради й створили Народну раду.






Автор: Прес-служба Полтавської обласної організації ВО "Свобода"


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 січня 2014, 11:29 | Полтава | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації