Вхід | Реєстрація

У Кременчуці активісти «Майдану» намагалися увійти в мерію і взяти її під свою охорону

У Кременчуці активісти «Майдану» намагалися увійти в мерію і взяти її під свою охорону

Мітингувальники намагалися увірватися в адмінбудівлю. Їм завадила міліція. Пізніше приїхав мер і в ході переговорів було вирішено, що міліція з будівлі вийде, а мітингувальники перестануть її штурмувати. На завтра призначена позачергова сесія, на якій планується розглянути звернення до президента та уряду з вимогою відставки.

У Кременчуці 26 січня, близько 14.00, активісти «Майдану», пройшовшись колоною по місту, прийшли до будівлі міськвиконкому. Мітингувальники вирішили увійти в мерію і взяти її під свою охорону.

Віце-мер Віктор Калашник намагався умовити пікетувальників не робити цього. Проте мітингувальники його не послухали і вирішили змінити у будівлі охорону, впустивши туди кілька чоловік.

Однак слідом за ними в міськвиконком спробували пройти й інші мітингувальники. Дорогу пікетникам перегородила міліція. Почалася тиснява і опір. В результаті одна двері в мерії була вибита.

До адмінбудівлі приїхав мер Кременчука Олег Бабаєв. Він розпочав переговори з представниками «Майдану» і Народної Ради.

В ході переговорів мер пообіцяв, що завтра, на прохання мітингувальників збере позачергову сесію міськради. Її планується провести на площі Незалежності о 15:00. На сесії планується розглянути звернення до президента та уряду з вимогою відставки. Це звернення вже підготовлено членами Народної Ради.

В ході переговорів мер Кременчука Олег Бабаєв та голова кременчуцької громадської організації «Майдан» Володимир Пилипенко домовилися, що в будівлі мерії залишиться кілька членів «Майдану», 2 депутати від опозиції і кілька громадських активістів, які будуть стежити за порядком.

Разом з тим мітингувальники почали вимагати, щоб з мерії вийшли всі міліціонери.

З цим не погоджувалися начальник міліції міста Андрій Ткаченко і прокурор Тимофій Кодола, які заявляли, що залишити адмінбудинок без нагляду неможливо.

Незабаром сторони домовилися - черговий міліціонер у мерії залишиться, а все решта покинуть адмінприміщення.

Міліція залишила будівлю через запасний вихід. В цьому переконалися опозиційні депутати і журналісти. Незабаром від мерії розійшлися і мітингувальники.


Автор: Олег Булашев, www.telegraf.in.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 січня 2014, 13:35 | Кременчук | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації