Вхід | Реєстрація

У Народній раді Полтавщини обговорили «Януковича-Каддафі», небезпеку війни та податковий страйк

У Народній раді Полтавщини обговорили «Януковича-Каддафі», небезпеку війни та податковий страйк

Окрім цього майданівці налаштовані зустріти 200-річчя Тараса «без президента-ананаса».

Сьогодні у сесійній залі Полтавської облради відбулося засідання Народної ради Полтавщини. Людей було багато: окремим довелося стояти у коридорі.

Зібрання розпочалося із двох пісень: «Молитви за Україну» та Державного гімну. Спочатку присутні привітали із днем народження голову обласної організації ВО «Свобода» Романа Чабановського, а потім вислухали двох народних депутатів: Юрія Бублика та Тараса Кутового.

Перший зазначив на тому, що «Янукович пішов шляхом Каддафі» і зараз в усіх гілках влади, які належать Партії регіонів, тільки парламент залишився тим органом, який «протидіє диктатурі». Також він підкреслив той факт, що вже екс-прем’єр-міністр України Микола Азаров поїхав не до «Росії-матушкі», а до «геїв Європи». Тобто в Австрію, європейську країну, якими він лякав українців.

Також він повідомив, що є інформація, що навіть «вори у законі» не підтримують «тітушок та Януковича», бо останній живе не по понятіям, а по бєспрєдєлу. На останок Юрій Бублик висловив сподівання, що 200-ту річницю Тараса Шевченко українці зустрінуть без «президента-ананаса». Останнє було схвально сприйнято залом, який відповів оплесками.

У виступі Тараса Кутового лейтмотивом звучала тема боротьби із особистим страхом та аморфністю, з цим «духовним сколіозом». На його думку, спротив владі — це форпост, який дозволить у майбутньому здійснити повне перезавантаження країни. Також він висловив сподівання, що конфлікт не переросте у масштабну громадянську війну, у чому, на його думку, зацікавлена Росія. Втім, він вважає праве крило Майдану, у тому числі «Спільну справу» тим фактором, який не дозволив придушити Майдан.

Відповідаючи на численні запитання людей Тарас Кутовий висловив впевненість, що країна потребує децентралізації влади та парламентсько-президентської форми правління. Його також запитали про можливий податковий страйк, коли б Народна рада перебрала на себе функції збирача податків і залишала б їх у Полтаві.

Тарас Кутовий відповів, що й така форма протесту має право на життя, але застеріг, що захоплення таких державних органів, як Нацбанк та казначейство, може стати козирем для влади, щоб запровадити надзвичайний стан.

Також було оголошено про створення студентського страйкового комітету.


Автор: Ян ПРУГЛО, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 лютого 2014, 14:52 | Полтава | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації