Вхід | Реєстрація

Новосанжарські боксери перемагають суперників за 40 секунд

Новосанжарські боксери перемагають суперників за 40 секунд

Розбиті обличчя, нокдауни і нокаути. Сум переможених і неприхована радість переможців. У Новосанжарській ДЮСШ 30-го січня пройшов турнір з боксу, присвячений пам’яті Бориса Рубайка.

До Нових Санжар цього дня з’їхались кілька десятків боксерів з Полтави, Гадяча та Решетилівки. Новосанжарці, які заповнили глядацькі місця, звичайно ж, найбільше уболівали за своїх — юних і вже старших вихованців тренера з боксу Олександра Довженка. Він розповів присутнім про Бориса Рубайка — юнака, який любив життя, захоплювався спортом, особливо — боксом. Його життя обірвала страшна хвороба. У Нових Санжарах тепер щороку збирають кращих боксерів, аби вшанувати пам’ять спортсмена і продемонструвати найкращі навички боксу.

Розповівши про спортсмена, на честь якого у Нових Санжарах проводять боксерський турнір, Олександр Довженко представив і присутніх керівників: селищного голову Андрія Реку та директора Новосанжарського НВК Миколу Решетила, а також своїх вихованців, які встигли обзавестися високими званнями та титулами: майстра спорту з боксу, призера чемпіонату Європи Євгена Устименка, майстра спорту, переможця двох майстерських турнірів Олександра Горошочка, кандидата у майстри спорту, учасника чемпіонату Європи Ігоря Панченка та багатьох інших. Варто відзначити, що у Нових Санжарах зокрема та районі загалом набереться чимало міцних спортивних хлопців, які зможуть похвалитися тим, що пройшли боксерську школу Олександра Довженка. На такі турніри вони йдуть із особливим задоволенням — і своє минуле згадати, і на підростаюче покоління подивитися.

Того дня у програмі було  кільканадцять поєдинків у різних вікових та вагових категоріях. Якщо найлегші бійці важили трохи більше 33 кілограмів, то найважчі з категорії «Молодь» — за 91! І поєдинки, звичайно ж, були різними і за видовищністю, і за рівнем боксування. Проте підтримували спортсменів — і маленьких, і великих — однаково запально. Новосанжарці щиро аплодували першій перемозі «свого»: Мирослав Колодяжний у трираундовому поєдинку був сильнішим за свого опонента із Решетилівки.

Найвидовищнішим боєм турніру безумовно став поєдинок між Сергієм Вербою з Нових Санжар та Андрієм Якунею з Гадяча. З перших секунд новосанжарець пішов в атаку, засипаючи суперника градом сильних, а головне — влучних ударів. Гадячанин намагався відповідати контратаками, але виходило у нього не надто вдало. Наш спортсмен продовжував методично наступати і раз по раз пробивати його захист. За кілька секунд Андрій Якуня отримав серйозну гематому на щоці, потім ще одну. Суддя національної категорії Рустам Ніязов зупинив поєдинок за явної переваги одного з бійців. Сергія Вербу, якому по закінченні турніру вручили кубок «Кращому боксеру», глядачі зустрічали бурхливими оплесками. Дійсно, бій видався хоч і коротким, проте яскравим та видовищним. За це, власне, більшість і любить бокс. Для Олександра Довженка ця перемога несподіваною не стала. Адже юний спортсмен є одним із найбільш талановитих вихованців дитячої спортивної школи. Боксом він займається п’ять років. За цей час устиг провести 30 поєдинків (у 26-и одержав перемогу). Найвищим досягненням було ІІІ місце на міжнародному турнірі в Сумах.

До честі гостей, їхні спортсмени також продемонстрували високий рівень боксу, тому в деяких поєдинках новосанжарцям довелося поступитися. А от кінцівка турніру пройшла при повному домінуванні господарів. У категорії «Молодь» усі троє наших боксерів — Олександр Лиходід, Ян Щаблій та Павло Черевако — завершили поєдинки достроковими перемогами вже у першому раунді. Павло Черевако взагалі пробув на ринзі від сили секунд 40. Але встиг за цей час нанести супернику із Решетилівки кілька потужних ударів у голову. Секундант решетилівського спортсмена попрохав зупинити поєдинок.

Після завершення усіх поєдинків глядачі розходилися задоволеними. І турнір вийшов гарним, і свої спортсмени не підкачали, продемонструвавши високий клас.

— Усі боксери, які займаються тривалий час, сьогодні перемогли, — констатує після завершення турніру Олександр Довженко. — Регулярні тренування дають свій результат.

Також тренер зауважує, що турнір подібного масштабу не міг пройти без підтримки меценатів. Цього разу у його організації та проведенні фінансово допомогли приватні підприємці Аліна Білокінь, Сергій Булочніков, Сергій Бульбаха, Віталій Зимівець та колишні вихованці школи боксу.

Фото турніру можна переглянути у фотогалереї нашого сайту


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook


1. Олександр Довженко / 6 лютого 2014, 21:59
Особисто на мою точку зору турнір вдався на славу.Глядачів було багато. Жалко тільки що через великі морози в Навчально виховному комплексі не проводилися заняття і тому мало було присутніх учнів молодших класів.Адже основною задачою було популярізація боксу серед юнаків молодшого віку.
Велику подяку хочу висловити від себе особисто і від боксерів новосанжарщини за фінансову підтримку як для проведення турніру Бориса Рубайка так і для косметисного ремонту залу бокса приватних підприемців : Білокінь Аліну Володимирівну,Булочнікова Сергія Леонідовича,Бульбаху Сергія Володимировича,Зімовця Віталія та віхованцівНовосанжарської школи боксу !!!
2. Гість / 6 лютого 2014, 22:08
Миколайович молодець! Побільше б таких тренерів в районі. Турнір вийшов на славу.
3. Максим Шишацький / 6 лютого 2014, 22:32
Дуже добре що у нас проводяться такі турніри,боксери мають змогу продемонструвати свої здібності,адже на змаганнях вони "ростуть" як спортсмени!
Бажаю тренеру Довженку Олександру та його вихованцям великих перемог і надалі прославляти Новосанжарщину!!!
4. Гість з Полтави / 6 лютого 2014, 23:51
Справжне Свято боксу в Санжарах!
видовшні поединки! відмінна організація!
дружня атмосфера!
молодці!
5. Катя Мілько / 8 лютого 2014, 21:34
Мої вітання,боксери!))Ми, Новосанжарці, пишаємося Вами! А ви в свою чергу славите смт Нові Санжари))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації