Вхід | Реєстрація

Талановиті діти читають Шевченка

Талановиті діти читають Шевченка

11‑го лютого у Новосанжарському БДЮТ пройшов традиційний щорічний конкурс читців «Тарасовими шляхами». Учні різного віку з різних куточків Новосанжарщини впродовж кількох годин читали поезію Тараса Шевченка та свої власні вірші про великого Кобзаря.

Цього року в районному етапі конкурсу взяли участь 34 учні з дев’ятнадцяти шкіл Новосанжарського району. Кожен із них мав виконати один твір заданої тематики на вибір: уривок з твору Шевченка; твір сучасника Шевченка; твір про Шевченка (проза або поезія).

Близько двох годин зі сцени будинку дитячої та юнацької творчості лунали вірші. Хлопці та дівчата виходили читати шевченкові вірші урочисто, як на свято — у вишитих сорочках. Читали «Наймичку» і «Русалку», «Розриту могилу» і «Сон». Читали пророчі Тарасові рядки про Україну, які не втратили своєї актуальності й сьогодні. Особливо сьогодні.

Деякі з конкурсантів читали власну поезію про Тараса Шевченка. У її рядках — і пошана до великого українського поета, і дитяче бачення його значення для України. На суб’єктивну думку журналіста «ЕХО», одним із кращих був виступ учениці Великокобелячківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Анни Олійник. Її власний вірш про Тараса Шевченка був глибоким за змістом і надзвичайно артистичним та емоційним за виконанням. Навіть не вірш, а, скоріше, молитва за Тараса, красива і надихаюча.

Проте журі конкурсу оцінювало виступи не лише за артистичність та емоційність, але й за іншими критеріями. Після завершення читань на сайті Новосанжарського відділу освіти оприлюднили імена переможців цьогорічних читань у трьох вікових групах. У молодшій віковій групі кращою визнали Крістіну Луньову, ученицю 4‑го класу Соколовобалківської ЗОШ І-ІІІ ступенів; у середній віковій групі — Оксану Удовіченко, ученицю 8‑го класу Драбинівського НВК, у старшій — Володимира Архангельського, учня 11‑го класу Старосанжарської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Оксани Мешко.

Усі переможці візьмуть участь у обласному етапі конкурсу, який пройде 27‑го лютого у Полтаві.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації