Вхід | Реєстрація

Великдень у третій школі

Великдень у третій школі

Тематичний захід із нагоди цього релігійного свята провели учні 1-го та 2-го класу Кобеляцької загальноосвітньої школи №3.

Напередодні Пасхи в актовій залі 3-ої школи зібралися школярі, батьки та педагоги. Адже цього дня найменші учні на чолі зі своїми класоводами Наталією Волошко та Юлією Півень підготували досить цікаву святкову програму. Усі дітлахи одяглися в яскраві та гарні костюми. Багато школярів були у вишиванках. Дівчатка одягли віночки. Дехто з них заплів коси. Завітали на свято і янголята, і козачата, і навіть Весна.

Малюки перших та других класів поділилися з глядачами своїми знаннями про пасхальні вірування. Цікаво й зворушливо розповідали про роль Великодня в житті людини, про традиції святкування і як вони зберігаються та примножуються в Україні.

Особливе місце у виступі було відведено символу Великодніх свят — писанці та її виготовленні. Зокрема, які орнаменти при цьому використовуються. Школярі розповіли, що зображення квітів на писанці, для прикладу, в українській традиції символізує дітей. Дубове листя — силу, довголіття й терпіння. Зелені дерева, гілки і листя — один із найдавніших символів життя, щорічного весняного відродження, молодості, здоров’я та росту.

Великоднє свято в школі супроводжувалось піснями, танцями та іграми. Досить веселою для дітлахів була гра з писанками. Вони брали їх до рук і зі словами «Христос Воскрес» цокалися ними зі своїм товаришем, намагаючись розбити. У кого писанка тріскалась, той і виграв.

А свої уявлення про Великодні свята учні школи №3 зобразили в малюнках. Вони представили на розгляд присутнім та батькам свою мистецьку галерею. А також вдало підібрали до виступу атрибути Пасхи — писанки, вишивки та кошики. Зустріч у навчальному закладі збагатила всіх духовно і засвідчила те, як радісно і велично Великдень зустрічають і святкують не лише дорослі, а й діти.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 квітня 2014, 11:49 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації