Вхід | Реєстрація

Якими будуть клумби цього літа?

Зовсім скоро кобеляцькі квітники мають засадити квітучими рослинами. Журналісти «ЕХО» вирішили дізнатися, якими саме.

Минулого року клумба біля пам’ятника Тарасу Шевченку обійшлася місту в десять тисяч гривень. Тоді її висаджували харківські флористи з допомогою місцевих комунальників. Що стосується решти клумб (біля арки в сквері імені Богдана Хмельницького, біля Центру культури та дозвілля, біля Вічного вогню та на кладовищі), то вони обійшлися міському бюджету в шість тисяч гривень. І над ними працювали місцеві комунальники. До речі, тоді були висаджені однорічні квітки. І цього року таку ж роботу варто проводити повторно.

Ми вирішили навідатись до міського голови Олександра Ісипа і поцікавитись, якими саме квітами будуть засаджені міські клумби у 2014-му і скільки на них витратять. Він розповів, що цього року кількість квітників у місті дещо зменшилась. Біля поваленої Стели пам’яті комсомольцям ділянку колишньої клумби заасфальтують і там проводитимуть масові гуляння. На території, де раніше був пам’ятник Леніну, у майбутньому планують зробити місце для відпочинку. Із приводу інших міських клумб, то все залежить від наявних коштів. Точніше, за словами міського голови, вони в бюджеті є. Та не проходять через казначейство.

Міський голова зазначив, що сьогодні в міської ради є борги ще за минулорічні зелені насадження. У тому числі, неоплачена і клумба біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Тому цього року підприємці просто не виявлять бажання знову давати квіти в борг.

На одній із останніх сесій міської ради депутат Володимир Рева запропонував цього року для озеленення міських клумб не запрошувати флористів із інших міст. І висловив пропозицію засадити квітники багаторічними рослинами. Для прикладу, трояндами, як це було зроблено в сусідніх Нових Санжарах. Він порадив залучати до роботи місцевих підприємців і не купувати квіти в інших містах. Мовляв, так вийде значно дешевше.

Тому ми поцікавились у очільника міста, чи прислухається він до поради депутата міськради. Мер, у свою чергу, відповів, що цей варіант зараз опрацьовується. А решта міських квітників, за його словами, уже до травневих свят будуть засаджені, як і раніше, однорічними квітами.

Через декілька днів Олександр Ісип нам повідомив, що прийняте рішення клумбу біля пам’ятника Тарасу Шевченку засадити кущами троянд. І так як гроші через державне казначейство не проходять, то він звернувся за допомогою до кобелячан. Очільник міста попрохав усіх небайдужих жителів міста протягом тижня принести до міської ради хоча б по декілька кущів троянд. Загалом, необхідно двісті саджанців. Тому, якщо кобелячани відгукнуться на заклик міського голови, то, імовірно, на цьогорічну клумбу біля пам’ятника Тарасу Шевченку з міського бюджету не витратять і копійки.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 квітня 2014, 09:13 | Кобеляки | Суспільство
1. маю базарювати / 28 квітня 2014, 17:24
Батюшка молодчина,ще пару пам’ятникив звалить и бюджет буде цилий,квити ниде буде сажати.Сусидка,стара баба 70рокив,насиння збирае,черенкуе,дилить коринь,прикопуе гилочки,всю весну на базар в Полтаву возить,ще й литом.А тут дармоиди флористив з Харкова наймають,немае на них
Реки з дрючком.Тоди б и квити були б,и гроши були.Небось на блокаду Пидкови не одна клумба пишла,а базарни за дви Недили скинулись би на таки клумби,що и Межигир’и ахнули б вид краси.СЛАВА УКРАИНЕ!!!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації