Вхід | Реєстрація

Припаркувати машину біля Вічного вогню без порушення ПДР неможливо

Припаркувати машину біля Вічного вогню без порушення ПДР неможливо

Через це всі власники автомобілів, які привозять дітей у дитсадок і паркують свої автівки поряд із комплексом пам’яті загиблим солдатам, ризикують «нарватися» на штраф.

Читачі «ЕХО» ще мають пам’ятати конфліктну ситуацію, яка виникла між Володимиром Ревою, приватним підприємцем і депутатом Кобеляцької міськради, та співробітниками ДАІ. Ми висвітлювали її на сторінках тижневика. Тоді мова йшла про правомірність виклику евакуатора для транспортування автомобіля на штрафмайданчик. Та паралельно почали виникати й інші запитання щодо місця, у якому підприємець припаркував свій транспортний засіб.

Це місце — невеличка «кишеня» на проїжджій частині вулиці Шевченка, що в центрі Кобеляк, поряд із Вічним вогнем та пам’ятником Скорботній матері. Воно, насправді, дуже зручне для парковки транспортних засобів. І цим із задоволенням користуються власники автомобілів, котрі привозять малюків у дитсадок «Світлячок».

Між тим, при детальному вивченні дорожньої обстановки на вулиці Шевченка виявляється, що паркування транспортних засобів у районі так званої «кишені» суперечить вимогам установлених там дорожніх знаків. Адже прямо через неї проходить пішохідний перехід, про що інформують відповідний знак і дорожня розмітка. Крім того, поряд розташована автобусна зупинка. І поставити в цьому місці автомобіль, не порушивши при цьому Правила дорожнього руху, неможливо чисто фізично. Вони пунктом 15.9 забороняють зупинятися за 10 метрів від пішохідного переходу та за 30 від посадкового майданчика.

Начальник Кобеляцького ВДАІ Олег Олефіров у розмові підтвердив цю інформацію. Олег Іванович наголосив, що в цій ситуації транспортні засоби можна паркувати лише на протилежному боці вулиці Шевченка або ближче до перехрестя з Московською.

До речі, ця тема вже піднімалася на засіданні міськвиконкому. Щоправда, лише на неофіційному рівні, без прийняття рішення. При цьому думки, висловлені вголос членами виконкому, виявились протилежними за змістом. Так, секретар міськради Сергій Галушко підтримав ідею ліквідувати в цьому місці пішохідний перехід, аби не провокувати водіїв на правопорушення. Міський голова Олександр Ісип навпаки висловився категорично проти того, аби власники транспортних засобів паркували своїх «сталевих коней» у «кишені».

Ми провели невеличке експрес-опитування серед кобелячан. Питали як пішоходів, так і автомобілістів.

Місцем опитування респондентів ми обрали район Вічного вогню. Серед них було 16 чоловік. Семеро з восьми пішоходів висловились проти того, аби в цьому місці ліквідували пішохідний перехід. Мовляв, тут розташований поруч садочок і парк. І так зручно переходити дорогу. Один кобелячанин сказав, що йому байдуже. П’ятеро з восьми водіїв, які часто паркуються в районі Вічного вогню, знають, що порушують Правила дорожнього руху. Та знову ж таки, роблять це через зручність. Тому говорять, що не проти, аби пішохідний перехід ліквідували і вони мали законне право паркуватись у тому місці. Троє водіїв висловились проти ліквідації пішохідного переходу. І мовляв, готові паркувати свої автомобілі за правилами, аби їх не порушувати. А хтось так завжди і робить.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, Дарія СРІБНА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 квітня 2014, 09:05 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації