Вхід | Реєстрація

Податкова інформує

ЗАРПЛАТА «В КОНВЕРТАХ»

На сьогоднішній день чимало роботодавців через різні схеми уникають легального використання робочої сили, утримують працюючих без укладання з ними договорів, приховують від обліку та оподаткування розміри своїх реальних доходів і фактичної заробітної плати найманих працівників, виплачуючи заробітну плату «в конвертах», не здійснюють оплату внесків до соціальних фондів, підтримуючи «подвійну бухгалтерію” та багато чого іншого.

Застосування нестандартних форм зайнятості позбавляє робітників соціального захисту, здешевлює людську працю, погіршує її умови, поглиблює існуючу дискримінацію молоді та людей передпенсійного віку.
Страх втрати роботи і джерела доходу змушує багатьох найманців змиритися з заробітною платою у «конверті».

Маючи, звичайно, надію на свідомість громадян контролюючі органи за дорученням влади слідкують за дотриманням трудового законодавства та детінізації заробітків.

Так, з початку року працівниками Кобеляцького відділення Кременчуцької ОДПІ разом з комісією по легалізації заробітної плати проведено 3 спільних рейди, перевірено 14 фізичних осіб-підприємців та виявлено двох неоформлених найманих працівників. За результатами перевірок оформлено трудові договори з двома найманими працівниками, сплачено податку на доходи фізичних осіб 0,2 тис. грн., єдиного соціального внеску 0,4 тис. грн.

 

НОВИЙ ЗАГАЛЬНОДОСТУПНИЙ ІНФОРМАЦІЙНО-ДОВІДКОВИЙ РЕСУРС «ЗІР» УЖЕ РОЗПОЧАВ СВОЮ РОБОТУ

З початку цього року ця пошукова система введена на заміну добре відомому та популярному в платників пошуковому ресурсу «База знань», де за ключовими словами або тематикою можна здійснити динамічний пошук відповіді на питання.

«ЗІР» надає відповіді на питання, що стосуються податкового та митного законодавства, єдиного соціального внеску. Також сервіс містить нормативні та інформаційні документи і консультації.

Кобеляцьке відділення Кременчуцької ОДПІ рекомендує платникам для пошуку відповіді на свої питання користуватися загальноінформаційним ресурсом «ЗІР». Ця автоматизована база налічує понад 14 тис. запитань-відповідей, які постійно оновлюються та підтримуються в актуальному стані.

Скористатися загальнодоступним інформаційно-довідковим ресурсом можна за електронною адресою: http://zir.minrd.gov.ua або на офіційному сайті Міндоходів України. Також цю інформацію можна отримати за за телефоном: 0–800–501–007.

 

ОГОЛОШЕННЯ

Шановні громадяни! У зв’язку з нововведеннями в нарахуванні податку на нерухомість вам необхідно терміново з'явитися до податкової інспекції міста (Кобеляки, вул. Касьяна, б.2, кім.6) для звірки кількості об'єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності, та розмірів площі таких об'єктів. З собою потрібно мати оригінали документів про право власності та площу таких об'єктів нерухомості. Додаткову інформацію нададуть телефоном (05343) 3–14–97.

 

ОБЕРЕЖНО, НЕБЕЗПЕЧНИЙ ВІРУС АТАКУЄ!

Міністерство доходів України застерігає платників від шкідливого програмного забезпечення, яке розсилається з підроблених поштових адрес Міністерства доходів і зборів!

Наприкінці березня цього року зафіксовано нову хвилю розсилки з підроблених поштових адрес Міндоходів електронних листів зі шкідливим програмним забезпеченням. Файли, які надсилаються у додатку, мають формати «.doc», «.rar», «.zip» та містять експлойти для програмного забезпечення Microsoft Office. Після їх відкриття (у разі не оновленості програмного забезпечення) відбувається ураження засобів обчислювальної техніки шкідливим програмним забезпеченням.

Цей вірус дозволяє отримувати несанкціонований віддалений доступ до комп’ютерної техніки, слідкувати за нею та використовувати для здійснення мережевих атак.

Уперше розсилку спамів з вірусами було здійснено наприкінці січня цього року. Фахівцями Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України спільно з представниками іноземних профільних організації і міжнародної спільноти інформаційної безпеки було блоковано доменні імена та сервери, що забезпечували функціонування цієї мережі.

Кобеляцьке відділення Кременчуцької ОДПІ доводить до відома платників, що у разі отримання подібних листів користувачам необхідно здійснити блокування доступу до доменних імен, які використовуються для функціонування бот-мережі (nof.su, ohi.su, ohy.su, tknsk.su).

Крім того, отримувачі листів повинні терміново повідомити про це Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації України й надіслати зразки шкідливого програмного забезпечення.

Прохання до користувачів, будьте уважними! Не відкривайте подібних листів!

 

ОБМЕЖЕННЯ ПРОДАЖУ НЕПОВНОЛІТНІМ

Легкий доступ до алкоголю — це одна з причин, чому неповнолітні особи вживають ці напої. Згідно українського законодавства, продаж неповнолітнім алкоголю є злочином, за який передбачено відповідальність (штраф або втрата дозволу на продаж алкогольних товарів). Не зважаючи на це, реалізація алкоголю неповнолітнім є звичним явищем, а більшість людей залишаються лише тихими свідками таких порушень.

Кобеляцьке відділення Кременчуцької ОДПІ вкотре піднімає питання зосередження уваги громадськості щодо проблеми продажу алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім.

Настав час змінити ставлення продавців та свідків реалізації алкоголю, пива та тютюнових виробів неповнолітнім із позиції невтручання на позицію звернення уваги на цей злочин.

Статтею 17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» визначено відповідальність суб’єктів господарювання, які продають алкоголь чи тютюн особам, що не досягли 18‑річного віку. До таких суб’єктів застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів на суму 6800 гривень.

Окрім фінансової відповідальності, суб’єкта господарювання за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім чекає анулювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

 

ПОДАТКОВИЙ КАЛЕНДАР:

На понеділок, 5 травня припадає останній день сплати:

— звіту про суми нарахованого доходу застрахованих осіб і суми нарахованого єдиного внеску особами, які забезпечують себе роботою самостійно, за 2013 рік.

У четвер, 8 травня не забудьте подати:

— звіт про суми податкових пільг за І квартал.

Понеділок, 12 травня є останнім днем подання:

— податкової декларації з податку на прибуток підприємства за І квартал платниками, у яких податковий період дорівнює календарному кварталу;

— податкової декларації з ПДВ за І квартал платниками, у яких базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному кварталу;

— податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку за І квартал (форма №1 ДФ).



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 травня 2014, 09:17 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації