Вхід | Реєстрація

«Від того, яку професію ви оберете сьогодні, буде залежати життя всієї держави вже завтра»

«Від того, яку професію ви оберете сьогодні, буде залежати життя всієї держави вже завтра»

Скоро в школах віддзвенить останній дзвоник і колишні одинадцятикласники та дев’ятикласники опиняться на роздоріжжі: іти кудись учитися чи…  Новосанжарський районний центр зайнятості вирішив допомогти якраз тим, хто після школи планує здобувати знання. У районний Центр культури і дозвілля (надалі - РЦКД) запросили випускників навчальних закладів різного ступеня акредитації, щоб вони змогли презентувати  свої навчальні заклади. Мета одна: допомогти випускникам шкіл нашого району зорієнтуватися у безлічі професій і визначитися у своєму професійному майбутньому.

— На хорошому заході я знаходжуся. Коли мені про нього повідомили, то я твердо вирішив: усе відкладу і зустрінуся з цими прекрасними людьми. Представники навчальних закладів знайшли час, аби показати дітям свої навчальні заклади, щоб ті краще зорієнтувалися і визначилися, де вони хотіли б навчатися. Тому я ще раз повторюю, що це дуже хороший захід і закликаю вас поставитися до нього з усією серйозністю. Бо те, що ви виберете, буде служити вам дуже-дуже довго, можливо, все життя, — сказав запрошений до слова селищний голова Андрій Река.

Один за одним почали з’являтися на сцені представники різних навчальних закладів: Полтавської державної  аграрної академії, Полтавського професійного ліцею транспорту, аграрного коледжу управління і права Полтавської державної аграрної академії, Полтавського політехнічного коледжу, електрорадіотехнічного ліцею міста Полтави, Полтавського політехнічного ліцею. Люди, яким довірили представити начальні заклади на найбільшій сцені району, розказували про їх минуле і сьогодення, показували слайди. Майже кожне представлення закінчувалося номерами самодіяльності: присутні слухали і ансамбль сучасної пісні, і реп про навчання в закладах та сьогодення теперішньої України, бачили, як Альона Кириченко із аграрного коледжу виконала запальний східний танок (на фото). До речі, від останнього хлопці в залі плескали в долоні так, що зал двигтів. І це без перебільшення. А представник цього коледжу жартома зазначив, що Альона ще рік буде навчатися, тож рекомендував вступати сюди.

Хоч захід цей носив просвітницький та доволі серйозний характер,  не обійшлося і без курйозів. Під час виступу представників Полтавської державної аграрної академії на одному із слайдів промайнуло фото, як колишній Президент України Віктор Янукович вручає комусь із студентів якусь нагороду. Буквально через хвилину після закінчення представлення закладу на сцені вкотре з’явився селищний голова Андрій Река:

— Я не міг не вийти сюди і не сказати вам, що в мене народилося в серці за ці хвилини, — звернувся він до присутніх.— Полтавська державна аграрна академія — чудовий заклад, прекрасний колектив. Але я обурений тим, що побачив тільки що на слайдах. Такої ж злочинності в залі показувати не можна! Президент, який зрадив Україну, який її обікрав, через якого загинули люди і який утік з держави, а ми його зараз бачили, що він у Полтавському закладі був. А бандюки Пшонка і Захарченко?! Ніде цих людей не повинно бути: ні на сайтах, ні в газетах, плюватися потрібно в їхню сторону! А якщо де і показувати, то як у нас на біг-борді: портрет екс-президента лежить у сміттєвому ящику. Я вибачаюся за ці емоції, але більше не показуйте цих негідників!

Із залу одразу ж почулося голосне:

— Слава Україні!

— Героям слава! — це вже Андрій Река.

Сказати, що гучними оплесками і криками вітала ці слова молодь — значить нічого не сказати. Це був просто шквал емоцій, якими наповнилася вся будівля Центру культури і дозвілля.


Автор: Дмитро ТРОХИМЧУК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації