Вхід | Реєстрація

Кімоно, голі кулаки і — вперед!

Кімоно, голі кулаки і — вперед!

У період дошкільного і шкільного віку дітям потрібно увесь час чомусь навчатися, самовдосконалюватися і якомога ширше урізноманітнювати свій вільний час. Та й кожному своє, звичайно: хтось любить волейбол, баскетбол, хтось плаває краще за дельфінів, займається боксом і вже має задатки чемпіона. Тому, безумовно, правильним буде рішення батьків з самого малку чимось зайняти своє дитя і максимально посприяти його всебічному розвитку.

У минулому році я вже готував матеріал, які й де в Нових Санжарах функціонують секції, спортзали і таке інше. Нещодавно, неповних два місяці тому, у спортзалі райвідділку міліції відкрилась ще одна секція: кіокушин-карате. Тренер — досвідчений інструктор Полтавської обласної федерації кіокушин-карате Роман Сурков: кандидат у майстри спорту України, має перший дан, чорний пояс.

Мені вдалося відвідати одне із тренувань і поспілкуватися з тренером. Як виявилося, до цього він майже рік вів заняття дитячої секції в Руденківці. Його вихованці показали хороші результати: з’явилися чемпіони Сумської і Полтавської областей. Та, на жаль, через брак спортзалу Роману та його маленьким каратистам довелося шукати прихистку деінде.

— На допомогу прийшов начальник райвідділку міліції Сергій Махно. Він посприяв тому, аби нас якомога швидше розмістили у їхньому спортзалі. Якби не він, ми б так і «шукали вітра в полі». А тепер є можливість займатися скільки влізе, — розповів Роман Сурков.

Я попрохав інструктора детальніше розповісти про заняття.

— З дітьми ми займаємося фізичним загартуванням, вивчаємо техніку бою, духовно розвиваємося. На заняттях розтягуємося, віджимаємося, бігаємо, стрибаємо. Саме бойове мистецтво є повноконтактним. Майже ніякого захисту і екіпіровки ми не використовуємо: кімоно, голі кулаки і — вперед. Займаються діти з Руденківки, Нових Санжар, Богданівки, Лелюхівки. Причому, у групі є три дівчинки, які витримують такі ж самі навантаження, як і хлопці. Буває, у них виходить навіть краще. За цей місяць, що займаємося тут, відзначаю дуже хорошу дисципліну у новосанжарських дітей. Я викладаю також у Полтаві, то повірте: у місті діти частіше всього балувані, а у селах і організованіші, і витриваліші, і слухняніші. Діти, які займалися у нас в Руденківці, вже об’їздили майже всю Україну: були в Херсоні, Дніпропетровську, Києві та інших містах. Навіть є можливість поїхати на змагання за кордон, взяти участь у Чемпіонатах Європи, світу. Зараз займаємося із 15:00 до 16:30. Надалі плануємо зробити дві секції: для найменших каратистів (від п’яти років) — з 14:00 до 15:00 і для дітей більш доросліших (від дев’яти років) — з 15:00 до 16:30. На початку своєї бойової кар’єри дітям, крім оплати вартості занять у розмірі 150 гривень на місяць, більше ніяких капіталовкладень не потрібно, адже займатися можна просто в спортивній формі. Усе інше для занять маємо. Хоча, коли настане час їхати на змагання, доведеться придбати кімоно, адже тільки в ньому дозволяють виступати. Робоча форма спортсмена все-таки. Для реальних бажаючих ми пропонуємо безкоштовні перші заняття. Тренування проходять тричі на тиждень: понеділок, середа і п’ятниця.

Коли я виходив із зали, то в коридорчику зіткнувся з батьками, які чекали своїх маленьких «бойовиків». Вони подякували Роману Суркову за те, що тричі на тиждень приїжджає з Полтави і всі свої сили і вміння витрачає на те, аби їхні діти були фізично та духовно здоровіші.


Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації