Вхід | Реєстрація

До критики потрібно прислухатись

(лист до редакції)
У новорічну ніч в центрі міста сталася страшна трагедія. Під час пуску феєрверку загинула людина. Незважаючи на те, що десятки людей були свідками цього і по місту повзають різноманітні плітки, «Ехо» надало лише скромну інформацію про подію, мовби, нічого особливого не сталося. В цей же час «Газета по українськи» надрукувала повідомлення про наш випадок з прізвищами фігурантів причетних до пуску феєрверку. Чому про все дізнаємося від когось? Чого наші ЗМІ бояться? Про це потрібно писати хоча б для того, аби більше такого ніколи не повторилося. Люди повинні знати, що ж призвело до того, що якісь самозванці, в чому нас намагаються переконати, стали пускати феєрверк з порушенням усього, що тільки можна порушити. Вже стає очевидним, що подію намагаються кваліфікувати, як банальний нещасний випадок. Але чи це так? Ну припустимо, що пуск установки не передбачений програмою свята і міська влада тут ні причому. Хоча…? Чому тоді чиновник міськради став учасником «пуску», а не категорично зупинив самозванців‑піротехніків? З іншого боку, якщо феєрверк не був передбачений програмою свята, то повинна б була спрацювати міліція. Зараз там навіть введена спеціальна посада з питань громадської безпеки. Правда керівництво райвідділу може послатися на те, що міськрада не надіслала необхідного повідомлення про проведення святкування та про необхідність забезпечення громадського порядку, а міський голова може заперечити тим, що повідомляв про святкування у газеті. І коло замкнеться. Все це може вщент заплутати наших прокурорів у яких і так проблем вдосталь. Попробуй тут розберись: хто відповідальний за громадську безпеку, де той феєрверк придбавався, чи є на нього необхідні сертифікати, а у продавця ліцензія? Суцільна морока. Це ж не те, що посадити дядька, який з нужди вкрав мішок буряків. Тому, на мою думку, редакції «Ехо» потрібно в межах закону провести своє, кореспондентське розслідування й поінформувати читачів, аби такого більше ніколи не повторилося. Повинні люди знати причини, що призвели до трагедії.
Ще у позаминулому році в «Ехо» писалось про те, що у міських чиновників повинна бути настільною книгою Конституція України, а не «Пиротехнические шоу». Але люди чомусь вважають «наїздами» на міського голову будь яку критику, мовляв «хтось рахунки зводить».
А до критики прислухатися потрібно.

Автор: Депутат міськради Людмила Пряхіна


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 січня 2010, 12:03 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації