Вхід | Реєстрація

Більшість кобелячан хочуть перевиборів до парламенту

Після розпаду парламентської коаліції президент у День Незалежності отримає право розпустити Верховну Раду. Тому вибори до парламенту можуть відбутися вже 26 жовтня.

Парламент має тридцять днів, аби створити нову більшість. Якщо ж цього не станеться, то президент отримає право призначити дострокові парламентські вибори.

Тому журналісти «ЕХО» вирішили запитати в кобелячан, чи підтримуть вони проведення дострокових перевиборів до Верховної Ради. Для цього в понеділок ми вийшли в центр міста. За півтори години встигли опитати 20 перехожих. Серед наших респондентів були люди різного віку: від 18 до 70 років.

Наше опитування показало, що більшість кобелячан таки хочуть перевиборів до Верховної Ради. Кількість людей, які за це висловились, становить 16. Троє респондентів не вважають, що нинішній парламент варто переобирати. Дехто мотивував свою відповідь тим, що проводити вибори зараз не час. Мовляв, це варто зробити тоді, коли в нашій країні буде спокійно. І один кобелячанин сказав, що йому важко відповісти на наше запитання.

Жінка пенсійного віку так висловилась із приводу ситуації: «Я б їх давно порозганяла! Нещодавно під час засідання Верховної Ради мене обурили слова одного депутата. Він запропонував зібрати гроші для армії за рахунок бюджетників і пенсіонерів. Та вони б краще свої зарплати перерахували для військових. Усім би вистачило. Наш нинішній парламент — це якесь страмовище! Жодного засідання не відбувається, щоб вони руками не помахали. Та в жодній цивілізованій країні такого немає. І взагалі, вважаю, що варто обирати до Верховної Ради не 450 депутатів. А 200 молодих, амбітних та розумних людей, які здатні думати й приймати адекватні рішення».

Один чоловік середнього віку також дав чітку й аргументовану відповідь. Він сказав: «Для перевиборів до Верховної Ради є, як мінімум, три підстави. По-перше, це — вимога українського народу і її потрібно виконати. По-друге, парламент, який є сьогодні, давно не відповідає настроям у суспільстві. І, по-третє, він уже не здатний на ефективні реформи».

Інший чоловік старшого віку зазначив, що проводити перевибори зараз не варто.

— Які вибори? Війна в Україні триває, — каже він. — Це ж скільки треба мільйонів на них виділити?! А хіба зараз є лишні гроші в держави? По копійці з народу на армію збирають. А ви, говорите, вибори. Ні, я не скажу, що підтримую нинішній депутатський склад Верховної Ради. Та все треба вирішувати поступово. Буде лад у державі, от тоді й вибори проведемо.

Ще один кобелячанин висловився більш радикально. Він сказав: «Я хочу дострокових виборів цього парламенту. Мене колотить, коли виступає Левченко, Симоненко чи Єфремов. Це люди, які підтримують ворога і зривають роботу з якісного проведення антитерористичної операції. Думаю, цих покидьків у наступному парламенті вже не буде. І хоча б заради цього треба їх проводити. Обов'язково після виборів у Верховну Раду потрібно буде провести ще й місцеві. Бо владу треба міняти повністю».


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 серпня 2014, 09:24 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації