Вхід | Реєстрація

Полювання розпочинається

Полювання розпочинається

На порозі останній літній місяць, якого з нетерпінням чекають усі мисливці. Адже у серпні розпочинається сезон полювання.

Згідно наказу по Кобеляцькому госпрозрахунковому мисливсько-рибальському господарству №3 від 24 червня 2014 року, погодженого з усіма відповідними службами та державними органами, полювання на пернату дичину в мисливських угіддях Кобеляцького ГМРГ розпочинається 9 серпня о 18-ій годині, а завершиться — 28 грудня 2014-ого року.

Право на полювання мають мисливці, які вчасно проплатили внески, замінили контрольні картки, придбали відстрільні картки користувача угідь. При собі також слід мати дозвіл на використання мисливської зброї.

Днями полювання є субота, неділя та середа. А після відкриття сезону на хутрових звірів пернату дичину по середах відстрілювати заборонено.

Кожен мисливець у день полювання має право вполювати: великий норець — 2; качка, курочка, пастушок — 3; лиска — 4; перепілка — 5; кулик, голуб — 7; гуска — 1.

Є обмеження у відстрілі такого виду дикої качки як широконіска. У зв’язку з тим, що вона є дуже рідкісною на території нашої області, полювання на неї дозволене з 20 вересня і до кінця сезону.

Є також види пернатої дичини, відстріл яких заборонений у зв’язку з занесенням їх до Червоної книги України: гоголь, нерозень, чернь білоока, савка, огар, галаган, гага звичайна, луток, крохаль, кулик-сорока, ходуличник, шилодзьобка, кроншнеп, чайка, голуб-синяк, гуска мала білолоба.

Кожному мисливцеві слід пам’ятати, що наше господарство і первинні колективи УТМР за свої кошти придбавають, вигодовують і випускають в угіддя фазанів. Полювання на них заборонене до того часу, доки поголів’я не досягне норми. Також на території області заборонений відстріл куріпки сірої у зв’язку з її малочисельністю.

Із метою організованого проведення полювання, особливо у дні відкриття, недопущення порушень правил полювання та фактів браконьєрства Кобеляцьке ГМРГ забезпечить територію угідь, де буде проводитись полювання, єгерською службою.

Звертаю увагу кожного мисливця на дотримання правил техніки безпеки при поводженні з мисливською зброєю.

За традицією, що склалася вже досить давно, полювання, а особливо відкриття — свято колективне. Тож чоловіки, зібравшись у компанії, вирушають в улюблені угіддя. Кобелячани місцевих мисливців знають, як кажуть, у лице. Та на відкриття полювання до нас завітають гості з інших регіонів держави. А тому єгерській службі та головам первинних колективів слід перевіряти у такої категорії мисливців наявність документів на право полювання. Крім цього, враховуючи складний час, що склався в окремих регіонах нашої держави, прошу звернути увагу на підозрілих осіб, на їхню амуніцію, зброю. При будь-яких підозрах терміново повідомляти відповідні служби.

Серпень завжди відзначається високою температурою повітря, тому мисливцям слід обережно поводитись із вогнем, не розпалювати багаття біля лісових насаджень, сільськогосподарських полів. Прохаємо не залишати після себе сміття й побутові відходи.

Бажаю всім мисливцям справжнього свята для душі, багато вражень і, звичайно, трофеїв. Ні пуху, ні пера!


Автор: Валентин ПАНІЧЕВСЬКИЙ, директор Кобеляцького ГМРГ, почесний член УТМР


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 серпня 2014, 09:17 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації