Вхід | Реєстрація

Двоє солдатів подали заяви на отримання землі

Український уряд пообіцяв, що всі учасники бойових дій у зоні антитерористичної операції на Донбасі безкоштовно отримають земельні наділи.

Держземагенство України досить оперативно відреагувало на розпорядження влади. І в усі регіони держави вже відправлені відповідні циркуляри. Надійшло розпорядження і в Кобеляцький район. Редакція «ЕХО» отримала цей документ від Юрія Калюжного, начальника відділу Держземагенства у Кобеляцькому районі.

«На виконання окремого доручення Голови Держземагенства України від 01.07.2014 року № 349/3–14–0.1 відділ Держземагенства у Кобеляцькому районі доводить до вашого відому, що військовослужбовці, які виконують завдання по здійсненню антитерористичної операції, та громадяни-члени родин загиблих військовослужбовців, які брали участь у цій операції, можуть отримати у власність земельні ділянки для будівництва і обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд, для ведення садівництва, для індивідуального дачного будівництва та ведення особистого селянського господарства.

З метою отримання громадяни, зацікавлені в одержанні безоплатно у власність земельної ділянки із земель державної або комунальної власності, з відповідним документом, що посвідчує участь у антитерористичній операції, звертаються до органу виконавчої влади, органу місцевого самоврядування, який передає земельні ділянки державної чи комунальної власності у власність, відповідно до повноважень, визначених ст. 122 Земельного кодексу України, з клопотанням.

У клопотанні зазначають цільове призначення земельної ділянки та її орієнтовні розміри. До клопотання додаються графічні матеріали, на яких зазначено бажане місце розташування земельної ділянки.

При звернені військовослужбовців (членів родин загиблих військовослужбовців) з відповідним документом, що посвідчує участь в антитерористичній операції (посвідчення, довідка, наказ) відділами (управліннями) Держземагенства у районах (містах) буде надано всебічну консультативну допомогу щодо подальшого оформлення права власності на земельну ділянку.»

Ю. В. Калюжний, начальник відділу

 

Крім цього, Юрій Володимирович повідомив, що вже отримані дві заяви від військовослужбовців. Обидва солдати живуть на території Кіровської сільської ради. На жаль, поспілкуватись із ними нам не вдалося. А ось посадовці сільради розповіли, що вже підготували і направили у райвідділ Держземагенства необхідні документи. При цьому пояснили: «Солдати мають право на отримання земельних ділянок розміром до 2 гектарів. Якщо хтось із них вже має присадибну земельну ділянку, скажімо, у пів гектара, то отримає ще півтора. Але наші заявники до цього наділів не мали. Тому претендують на два гектари. Земля в Кіровській сільській раді для них є».

Щоправда, у цьому процесі є один важливий нюанс. Справа в тому, що кіровські заявники ще не мають документів, які засвідчують участь цих військових у бойових діях. Більше того, у Кобеляцькому районі на сьогоднішній день лише одна людина отримала відповідне посвідчення. Про це розповів Сергій Каплатий, районний військовий комісар. Сергій Миколайович зазначив: «Цей хлопець потрапив у першу хвилю мобілізації. Потім виявилось, що у нього троє дітей. І солдата демобілізували. Дуже сподіваємося, що й інші демобілізовані учасники АТО без проблем отримають посвідки. Але видаватиме їх не райвійськкомат, а спеціальна комісія у Полтаві на підставі документів, отриманих із військових частин».

Між тим Юрій Калюжний заявив, що докладе всіх можливих зусиль, аби солдати з Кірового та інших населених пунктів скористалися своїм законним право на отримання земельних ділянок.

Ми ж, у свою чергу, зобов’язуємось повідомити жителів про подальший розвиток ситуації.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 серпня 2014, 10:11 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації