Вхід | Реєстрація

Громада проти звалища

Про це заявив сільський голова Кунівки Віктор Варава.

Одразу після виходу в світ двох статей, у яких ішла мова про відведення кунівської землі під міське сміттєзвалище, місцева громада почала виявляти неабияку активність. До редакції зателефонували кілька людей, які назвались активістами з Кунівки та Колісниківки, і заявили, що в їх селах відбулися сходки і було проведено опитування громадської думки. Селяни однозначно висловились проти створення сміттєзвалища на території громади. Згодом зателефонував і сільський голова Віктор Варава. Він також підтвердив, що місцеві жителі не бажають бачити на своїй землі сміття з райцентру.

Через кілька днів вдалося зустрітися з активістами та кунівським сільським головою. Цікаво, що громадські діячі не побажали, щоб їх прізвища озвучували в газеті. Цікаво й те, що вони не змогли точно назвати місце розташування можливого полігону для утилізації відходів. Але свої протестні настрої люди підтвердили.

Про це розповів сільський голова. Віктор Варава сказав: «Тільки-но вийшли статті в «ЕХО», як громада буквально «вибухнула» протестами. До нас надійшло кілька листів із Галів, Кунівки й Колісниківки. Люди пишуть, що вони проти звалища. Обіцяли приїхати і жителі Біликів. Вони теж не підтримують створення у нас смітника. Я, як представник громади, не можу не виконати її волю. Тому заявляю, що міського звалища у нас не буде».

Також Віктор Варава повідомив, що проблема перебоїв із водопостачанням уже вирішена. Значну допомогу сільраді надали представники агрофірми «Агросвіт».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 серпня 2014, 09:15 | Кобеляки | Суспільство


1. Третя вулиця Кунівки / 25 серпня 2014, 09:51
Як не було води, так її і не має!!! Варава брехун і лацюга!!!
2. Бувалий / 25 серпня 2014, 10:24
5. шофер
«Було би дуже здорово, як би люди Кунівки повірили що все реально, і все у їхніх руках. Аби вони зрозуміли, що у справі артезіанської води, немає ніяких космічних нереальностей»
Віра -- велике діло. Але все закінчиться на етапі траншеї, бо її не дадуть викопати поза приватною землею. Я вже не говорю про електроенергію і дозвіл використовувати надра.
3. шофер / 25 серпня 2014, 13:22
9.Бувалий
«Мої доводи виглядають голословними. Бо це не моя парафія .... Тут є фахівці з сусіднього району, які можуть прояснити ситуацію.»
Та я також не прокачаний у законодавчих тонкощах, але є речі само собою зрозумілі, фундаментальні для всих законів, от за них я і говорю. Наприклад ясно те, що природні ресурси, взагалі то, належать людям. А державні органи, призвані стежити за правильним використанням тих ресурсів окремими суб*єктами, аби зберегти ті ресурси для людей (власників господарів). Тоб то, коли приходить якийсь васюнчик, і каже що йому потрібна свердловина для свинарника, держ.орган повинен примусити його отримати дозвіл від суспільства. Але коли приходить само суспільство, господар і власник тієї ж води, то ніхто на звадаі стати не може в принципі. Максимум доведеться вирішити формальності - наприклад відповідальний за ті чи інші умови, і все таке. При нормальному розкладі, такою людиною має бути сільський голова. А якщо ні - довірена особа із людей вулиці чи всього села.

8.traktorist
«Не получиться,ще на начальному етапі вже сусід буде:
2.Третя вулиця Кунівки
«брехун і лацюга!!!»»
а.... ну це вже інша справа. Це вже руйнація у рядах самого суспільства. Звісно що над такими людьми завжди буде хитроумна нажива зверху, а люди вони будуть жити тим життям, на котре заслуговують. Тоді усі козні які терпить таке "суспільство", цілком справедливі.
4. Срав ни / 25 серпня 2014, 15:52
Невже не домовились?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації