Вхід | Реєстрація

Екскурсія визначними місцями рідного селища

Екскурсія визначними місцями рідного селища

Напередодні дня визволення Котелевщини, яке відзначається 9 вересня, Котелевським районним підрозділом кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області  для підоблікових осіб молодіжного віку було організовано екскурсію визначними місцями рідного селища.

На захід  запросили наукового співробітника Комунальної установи «Історико-культурний  заповідник « Більськ» Ларису Цьомкало. Почавши свою розповідь від історії виникнення селища,   вона одну за одною відкривала для слухачів цікаві сторінки історії Котелевщини різних часів.  Екскурсанти побували у центральному парку селища, де височить  погруддя нашого земляка Двічі Героя Радянського Союзу видатного ватажка партизанського руху Сидора Артемовича Ковпака,  там же споруджено  меморіальну плиту воїнам-інтернаціоналістам і пам’ятник  борцям, полеглим  за радянську владу.

Відвідали у парку Слави  Меморіал «Скорботної матері», де викарбувані імена бійців, полеглих у боях за визволення Котелевщини  та   галерею Слави наших видатних земляків, що удостоєні  високого  звання Героїв Радянського Союзу та Героїв України.

Пройшлися площею  Героя Радянського Союзу Спичака. Не залишили поза увагою історичні будівлі центральної частини селища, серед яких одна з найдавніших архітектурних   пам’яток 1812 року - нині діючий Свято-Троїцький храм.

Багато цікавого дізнались про свого земляка відомого російського перекладача « Ілліади» Миколу Гнєдича, погруддя якого зведено біля центральної районної  бібліотеки та Максима Залізняка – очільника повстання Коліївщини  1768 року, на честь визволення якого обабіч шляху височить верба, названа його ім’ям.

Захоплююча розповідь про звитягу земляків, про славетні  постаті, яким  дала життя і натхнення  котелевська земля, про визначні історичні події, що тут відбувалися, не залишила  байдужими слухачів.

Нині країна переживає важкі часи, тому такого виду виховні заходи проводяться інспекцією з метою виховання поваги до історії свого народу, його історичної та культурної спадщини, єдності і  спадковості поколінь, підняття духу патріотизму, збереження вічної живої  пам’яті і звитяги народу.  Адже поринувши в історичне минуле, бачимо, що майже на долю кожного покоління випадали випробування, і тільки незламність духу, згуртованість і єднання були запорукою перемоги і допомагали здолати труднощі.


Автор: Прес-служба управління ДПтС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 вересня 2014, 09:45 | Котельва | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації