Вхід | Реєстрація

0:7 — невдалий старт «Стандарту»

Новосанжарський чемпіонат району з футболу триває. У суботу були зіграні ігри 9-го туру другого кола. Крім цього, після «канікул» першу свою гру провів «Стандарт».

 

Долю зустрічі вирішив автогол

Із великим захопленням футбольні вболівальники спостерігали за центральним матчем 9-го туру другого кола. На полі зустрічались команди «Маяк» із Малого Кобелячка та ФК «Зоря» із Руденківки. У цій грі футбольні колективи змагалися за право посістити найвищу сходинку в турнірній таблиці своєї групи. Увесь матч був наповнений несподіванками, азартом і мав неочікувану розв’язку.

Протягом першого тайму руденківська команда була попереду. Тут уболівальники «Зорі» можуть завдячувати Владиславу Олійнику. Руденківський гравець зумів записати на рахунок своєї команди два голи. Більшість присутніх на матчі глядачів робили ставки на виграш футбольного колективу з Руденківки. Та далі ситуація різко змінилась.

«Розмочити» рахунок у грі спершу вдалося гравцеві «Маяка» Ігорю Варичу. Спортсмен прострільним ударом забив «кулю» у ворота руденківського голкіпера.

Здається, що коли вболівальники говорили про перемогу в цьому матчі колективу з Руденівки, футбольний покровитель вирішив долю гри на свій лад. Гра закінчилася нічиєю — 2:2. Під час подачі кутового гравець ФК «Зоря» Геннадій Власенко забив головою м’яч у ворота своєї команди. Отож, автогол допоміг колективу з Малого Кобелячка наздогнати в рахунку опонентів.

За результатами набраних очок команда «Маяк» посідає перше місце, у її активі 20 м’ячів. А ФК «Зоря» розмістилась на сходинку нижче.

 

Зв’язка Суботін — Карюк спрацювала

Футболісти «Чкаловця» із Великого Кобелячка приймали в гостях команду «Ворона» з Лелюхівки. У ході матчу спортсмени показали добру готовність до гри, уміння, професіоналізм та стрімке бажання перемоги. Футболісти то однієї, то іншої команди щоразу намагалися використати бодай найменшу можливість, щоб вивести свій колектив уперед. Та кожен, хто був присутній на стадіоні, може з упевненістю сказати, що гра проходила фактично на рівних. Але в цьому матчі більше пощастило команді з Лелюхівки. Можливо, футболісти з «Вороної» прицільніше били по воротах суперників, а можливо, ще й фортуна була на їхньому боці.

Хоча команди використовували на полі різну тактику, від захисту до стрімких контратак, «тотального футболу», та перший тайм закінчився з рахунком 0:0. Напевно, під час перерви гравці обох футбольних колективів проговорили між собою слабкі місця опонентів. Бо, відпочивши, футболісти почали забивати голи.

Перший м’яч у ворота суперників забив гравець «Вороної» Юрій Нездійминога. Футболіст на 55-й хвилині вийшов один на один із чкаловським голкіпером і пробив у дальній правий кут. Як результат — 1:0, спортсмени з Лелюхівки вийшли вперед. Підвищити результат своєї команди уже на 60-й хвилині зустрічі зумів Артур Буря, який із подачі правого кутового відправив «круглого» головою у ворота «Чкаловця». Великокобелячківський воротар не зумів дотягнутися до м’яча і рахунок став 2:0 на користь лелюхівців.

Та не дати запанікувати своїм колегам по команді зумів Олександр Нечитайло. Приблизно на 70-й хвилині гравець із Великого Кобелячка подавав аут, на який відреагував Олександр Нечитайло. Він із трьох метрів закинув «кулю» головою в пусті ворота «Вороної». Рахунок гри став 2:1.

На 78-й хвилині гри великокобелячківські гравці зуміли відквитати два забиті у їхні ворота м’ячі. Футболістам «Вороної» було призначене пенальті. Тож гравець «Чкаловця» просто не міг не скористатися цим шансом. Лелюхівський голкіпер не зміг прорахувати, у який кут проб’є футболіст із Великого Кобелячка. Він стрибнув управо, а гравець «Чкаловця» вдарив у ліву половину воріт. І рахунок став 2:2.

Але на цьому кількість голів не припинила свого зростання. Гравці обох команд намагалися якомога швидше заволодіти м’ячем і закинути його у ворота суперників. Ось тут фортуна й перейшла на бік лелюхівців. На 83-й хвилині «Чкаловцю» був призначений штрафний. Із центра поля його виконав Євген Суботін, який переправив «круглого» на Валерія Карюка. Гравець «Вороної» прийняв м’яч, швидко повернувся до голкіпера «Чкаловця» і щосили пробив «кулю» у ворота. Так лелюхівський гравець вивів свою команду вперед. 3:2 — колектив «Вороної» святкує перемогу.

Результати інших ігор: «Старт» (Писарівка) — «Ветеран» (Нехвороща) — 2:4; «Чиста Криниця» (Драбинівка) — «Темп» (Суха Маячка) — 3:0; «Оріль» (Лівенське) — «Юність» (Галущина Гребля) — 2:2; «Колос» (Стовбина Долина) — «Чкалова» (Нові Санжари) — 7:0.

 

Не найкращий початок кола

У неділю новосанжарська команда «Стандарт» розпочала друге коло сезону. Хоча довгий час серед футбольних уболівальників та експертів ширилися чутки, що колектив може взагалі не заявлятись після перерви. Основна причина — повна відсутність коштів у бюджеті команди. Говорили навіть, що залишалися непогашеними борги за перше коло чемпіонату. Та для подолання цієї кризової для «Стандарту» ситуації фінанси все ж були знайдені. У четвер гравці команди були поінформовані про подальшу участь у змаганнях.

Після перерви футболістам «Стандарту» довелося зустрітися з досвідченим суперником. Новосанжарські футболісти провели гру на виїзді. Вони зустрілися у Дейкалівці з командою «Чайка». До речі, цей колектив є лідером чемпіонату у групі Б.

Любителі футболу, усі, як один, висловлювали свою підтримку команди з Нових Санжар. Хоча спортсменам і довелося грати з лідером, та протягом обох таймів вони трималися досить достойно. «Стандартівці» використовували всі свої шанси. Хлопці при можливості атакували, били по воротах, навіть влучили в стійку. Перевага у грі «Чайки» була зовсім незначна. Відсотків шістдесят ігрового часу гравці цієї команди володіли м’ячем. Та, як кажуть, удома й стіни допомагають. Напевне, саме через це новосанжарські футболісти не змогли записати на свій рахунок жодного гола. Чого не можна сказати про гравців «Чайки».

Перші двадцять хвилин гри новосанжарці стримували атаки суперників і не давали їм змоги пробивати по воротах. Та потім голкіпер «Стандарта» у штрафному майданчику порушив правила проти гравця з Дейкалівки. Суддя призначив пенальті, який забив Дмитро Банник. Цей же гравець трішки згодом подвоїв результат своєї команди. 2:0 — «Чайка» виграє. Саме з такою кількістю м’ячів команди пішли на перерву.

Другий тайм був не такий вдалий для новосанжарців. Гравці «Чайки» за наступну половину гри забили у ворота опонентів п’ять м’ячів. Тож рахунок на кінець зустрічі був 7:0 на користь дейкалівців.

На захист новосанжарських футболістів можна сказати, що гра проведена не по рахунку. Насправді «стандартівці» заслужили на меншу кількість голів. Та дейкалівські судді тлумачили ситуації в матчі на свій лад. Окремо слід відзначити голкіпера «Стандарта» Євгена Довганя. Цей футболіст «витягував» такі удари, що відомі європейські воротарі йому б позаздрили.

Сподіваємося, що така поразка буде останньою у «Стандарта», а надалі колектив показуватиме значно кращі результати. До того ж  наступну гру новосанжарська команда проведе вдома.

 

Турнірна таблиця

чемпіонату Новосанжарського району

станом на 01.09.2014 р.

 

Група «А»

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

«Чиста криниця» (Драбинівка)

7

7

0

0

52:8

21

2

«Ветеран» (Нехвороща)

8

4

1

3

18:26

13

3

«Оріль» (Нехвороща)

7

3

2

2

24:17

11

4

«Оріль» (Лівенське)

8

3

2

3

22:28

11

5

«Старт» (Писарівка)

8

2

3

3

19:15

9

6

«Темп» (Суха Маячка)

8

2

1

5

9:19

7

7

«Юність» (Галущина Гребля)

8

1

1

6

14:44

4

 

Група «Б»

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

«Маяк» (Малий Кобелячок)

8

6

2

0

30:11

20

2

«Зоря» (Руденківка)

8

6

1

1

32:10

19

3

«Ворона» (Лелюхівка)

8

5

0

3

20:16

15

4

«Колос» (Стовбина Долина)

8

4

0

4

38:17

12

5

«Чкаловець» (В.Кобелячок)

8

3

1

4

25:26

10

6

«Світанок» (В.Солонці)

7

1

0

6

10:45

3

7

«Чкалова» (Нові Санжари)

7

0

0

7

2:32

0

 

 

Турнірна таблиця

першості Полтавської області. Группа «Б»

станом на 31.08.2014 р.

Дорослі

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

«Чайка» (Дейкалівка)

8

8

0

0

32 : 3

24

2

ФК СГМ «Рокита» 

8

6

1

1

22 : 13

19

3

«Маяк» (Котельва)

8

5

1

2

16 : 9

16

4

«Динамо» (Решетилівка)

8

5

0

3

18 : 16

15

5

«Колос» (Кобеляки)

8

2

1

5

11 : 17

7

6

«Стандарт» (Нові Санжари)

8

1

2

5

7 : 20

5

7

«Дукат» (Селещина)

8

1

1

6

12 : 25

4

8

«Псьол» (Гадяч)

8

1

0

7

8 : 23

3

 

Юнаки

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

«Колос» (Кобеляки)

8

5

1

2

23 : 8

16

2

«Дукат» (Селещина)

8

5

1

2

20 : 8

16

3

«Динамо» (Решетилівка)

8

4

2

2

25 : 17

14

4

«Маяк» (Котельва)

8

3

3

2

17 : 13

12

5

«Псьол» (Гадяч)

8

3

3

2

14 : 13

12

6

«Стандарт» (Нові Санжари)

7

2

2

3

10 : 15

8

7

ФК СГМ «Рокита» 

8

2

1

5

6 : 27

7

8

«Чайка» (Дейкалівка)

7

0

1

6

5 : 19

1

 


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 вересня 2014, 15:14 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації