Вхід | Реєстрація

Молодь прагне створити свою громадську організацію

Молодь прагне створити свою громадську організацію

Станом на вересень 2014-го року в Кобеляцькому районі налічується 51 громадська організація. Та, на жаль, більшість із них свої функції не виконують.

Активні та чисельні громадські організації є невід’ємною частиною будь-якої сильної держави. Це — один із тих «китів», на яких тримається громадянське суспільство. В Україні громадських організацій, як і політичних партій, — досить багато. Але їх специфікою є те, що вони затверджені, так би мовити, «зверху». Хтось у Києві чи іншому великому місті створює організацію «під себе», як правило, у політичних чи комерційних цілях. А люди «внизу» просто використовуються в якості безкоштовних або оплачуваних помічників.

Так і в Кобеляках. Громадських організацій нібито й вистачає. Але активно діючих — одиниці. Була кілька років тому «Сила громади». Але розпалася через те, що її члени пішли в політику. І зараз можна згадати хіба що ветеранські організації та «Свідому ініціативну Кобеляччину», котра працює завдяки ентузіазму Юрія Срібного. Усі або існують лише на папері, або пожвавлюються в переддень тих чи інших виборів.

Днями до редакції завітав житель Кобеляк Володимир Тюркін. Він розповів, що серед частини мешканців міста та сусіднього села Підгора виникла ідея створити нову громадську організацію. До ініціативної групи увійшли, крім самого Володимира, Андрій Балясний, Володимир Голтвянський, Дмитро Лісний, Дмитро Зайцев, Юрій та Євген Кликови. Більшості з названих людей немає й тридцяти років. Вони, за словами Володимира Тюркіна, не прагнуть іти в політику, займати пости у владі. А ось бажання проявити себе в добрих справах на благо громади у хлопців існує. Більше того, ще не зареєструвавшись формально, вони вже зробили свій внесок у благоустрій Кобеляк та Підгори. Завдяки їх фінансовій та іншій участі в райцентрі облаштовані три пісочниці для дітей. Ще одну встановили в селі Підгора.

Назва організації — «Моє місто». До речі, як розповів Тюркін, зареєструватися виявилось справою навіть складнішою, аніж щось корисне зробити.

— У всіх часу не вистачає. Діма Зайцев, узагалі, в АТО зараз бере участь, — каже Володимир. — Піску набрати, дошки збити всі миттєво збираються. А статут писати хлопцям не надто хочеться. Та нічого, справимось і з цим завданням.

Володимир Тюркін вирішив оприлюднити номер свого мобільного телефону (095)645-89-26. Організація планує займатися благоустроєм, боротьбою із здирництвом та хабарництвом, захистом прав громадян.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 вересня 2014, 09:03 | Кобеляки | Суспільство


1. не за баром / 24 вересня 2014, 14:18
В армию всех!!!
2. гість999 / 25 вересня 2014, 21:29
А без створення громадської організації облаштовувати пісочниці в падлу?Якщо всі такі альтруїсти,як написано в статті,робіть добру справу без всяких дзвінків в редакцію та створення дурнуватих організацій!
3. Володимир Тюркін / 29 вересня 2014, 00:52
Я б хотів особисто зустрітися з коментаторами цієї статті. Якщо хтось збереться - 0956458926 - прошу
4. не за баром / 29 вересня 2014, 11:21
а шо ти за перець такий, щоб з тобою зустрiчатися???
5. Вася против всех / 29 вересня 2014, 21:21
4.не за баром
«а шо ти за перець такий, щоб з тобою зустрiчатися???»
Морду Вам бить будут!А если серьезно,делают полезные дела хлопцы.А вот где ваши,писяки писочницы?А?Вовка Тюркин плюнь на них,продолжайте свое дело.Я,Вася,в этот раз не против,а в поддержку таких хлопцев!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації