Вхід | Реєстрація

Про субсидії, пожежі та браконьєрів

22 вересня відбулася чергова апаратна нарада у голови райдержадміністрації.

Про стан техногенно-екологічної безпеки доповідав Юрій Шило: в період із 15 по 22 вересня в районі сталися дві надзвичайні події: перша сталася 18 вересня. Від жителів села Пологи Низ надійшло повідомлення про те, що у нежитловому будинку виникла пожежа.І 20-го вересня, близько другої години ночі, надійшло повідомлення від чергового райвідділу міліції про те, що на автодорозі «Санжари — Нехвороща», поблизу села Зачепилівка, в автомобілі виникла пожежа, в результаті чого згорів автомобіль «Опель». Власник автомобіля з друзями в цей день добре відпочив у кафе. Вони «піддали», їхали додому і застряли, а потім кинули машину та пішли додому, а машина загорілася. Зараз з’ясовується причина загорання автомобіля.

Про наявність фактів злочинів і правопорушень у районі та вжитих заходів реагування доповів Ігор Кіденко: за цей період до райвідділу надійшло 59 заяв різного змісту (3 заяви про тілесні ушкодження, 4 заяви про хуліганство,12 повідомлень про смерть, одне вилучення зброї та інші). Коли Володимир Володимирович запитав щодо інциденту, який трапився на території Старосанжарської сільської ради, то Ігор Миколайович поки що відмовився від коментарів. Та голова райдержадміністрації все ж таки доніс до людей інформацію про подію: на території Старосанжарської сільської ради біля орендованого ставка місцевими єгерями було виявлено дві шкури оленя, одну голову та рештки м’яса. Тобто, був виявлений факт браконьєрства. Зараз правоохоронні органи проводять відповідні дії і з’ясовують, хто займається сафарі.

Про виконання заходів щодо посилення соціального захисту населення під час оплати за житлово-комунальні послуги в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги доповіла Наталія Гомля. Наталія Григорівна повідомила, що з першого жовтня наші громадяни зможуть скористатися новим видом соціальної допомоги: компенсацією додаткових витрат на оплату комунальних послуг газопостачання. Суттєвих змін з першого жовтня зазнає порядок визначення обов’язкової плати за житлово-комунальні послуги, тверде паливо, скраплений газ.

— Дійсно, передбачається складний механізм обрахунку обов’язкового відсотка платежу, який важко буде пояснити населенню. Ми будемо його рахувати по програмному комплексу. Ми також будемо пояснювати населенню формулу обчислення обов’язкового відсотка платежу. Наша установа працює з людьми і для людей, — завершила Наталія Гомля.

Малокобелячківський сільський голова Геннадій Скубій повідомив, що на території ввіреної йому сільської ради за 2014 рік скоєно один злочин: викрадення особистого майна громадян невідомими особами. А Людмила Лахно повідомила, що за 2013-14 роки на території Супротивнобалківської сільської ради тяжких злочинів не було, а дрібні крадіжки та сімейні сварки стали для Супротивної Балки та Пасічного звичною справою. А ще, зі слів Людмили Василівни, у їхньому селі, тероризує пенсіонерів такий собі «клан молдаван», з яким вони ніяк не можуть розібратися, адже «за руку» їх ніхто ще не зміг схопити.

На завершення апаратної наради Володимир Паршевлюк нагадав усім про вибори 26-го числа і запропонував перевірити усім наявність свого прізвища у списках виборців.


Автор: Юрій УГОРЕЦЬ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 вересня 2014, 15:20 | Нові Cанжари | Суспільство
1. Патріот / 27 вересня 2014, 21:20
Недавно Гомля працювала на регіони а тепер на народ,дивне перевтілення.Кандидат на люстрацію
2. Справедливий / 4 жовтня 2014, 22:52
Яка тайна следствия, вони вже вiдкупились, не зрозумiло для чого Кiденко голову РДА за носа водить. А чому голова не мае самолюбства та дозволяе щоб його дурили ?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації