Вхід | Реєстрація

Чи все так добре у кобеляцькій лікарні?

Не є секретом те, що на загальноукраїнському рівні проблем у медичній галузі вистачає. «Хабарі вдячності» лікарям давно стали притчею воязицех, як і недолугість реформування первинної ланки, провал із політикою утворення шпитальних округів, змова лікарів та фармацевтичних фірм щодо виписування «потрібних» рецептів та направлень на «потрібні» аналізи і до «потрібних» лікарів, зрозуміла річ, з належним відкатом. Не дивно, що новий міністр охорони здоров’я в розгубленому стані і не може сформувати міністерство. Усе пов’язано, заплутано.

Та залишимо загальноукраїнські медичні питання, адже на місці не бракує своїх, ніби не таких гострих, але не менш підозрілих. Автор цієї статті не мав ні найменшого бажання «засвітити» своє прізвище ще раз на шпальтах тижневика. Але події останніх днів змушують це зробити. Остання сесія районної ради, на якій розглядалось питання призначення керівника центральної районної лікарні, повинна була привести до профілактичного оздоровлення, тому що на засіданні профільних комісій перед сесією сеанс «лікувальної терапії» нібито було проведено. Насправді, цього не сталося. Не допомогло. На засіданні профільних комісій, уже після сесії, де розглядалось питання, а правильніше, лист-скарга про невиплату матеріальної допомоги працівникам поліклінічного відділення, окремі їх члени (і я також) переконалися, що висновки виконуючий обов’язки головного лікаря Іван Супруненко не зробив. Людей, які просили допомоги, він вважає «другосортними», тому що вони без медичних дипломів. Інакше не говорив би, що ці громадяни до обіду працюють, а потім вештаються без діла. Оце вам, дорогенькі, відплата за ті підписи в його підтримку, що звучали на сесії.

Не прошу четверту владу, яка формує громадську думку, підігрівати нездорову цікавість жителів району до теми призначення головного лікаря лікарні. Але і не можу залишити поза увагою той факт, що і тижневик «ЕХО», і районна газета «Колос» у один голос стверджують, мовляв, голова районної ради Василь Мирошнеченко вирішив перенести питання призначення головного лікаря на наступну сесію. Із якого це дива? По-перше, не голова ради одноосібно вирішує це питання; по-друге, на сесії однозначно було сказано, що рішення не прийнято. Дарія Срібна в статті «Якби в лікарні виявили якісь порушення, то Супруненко вже давно сидів би!» озвучила цю позицію. Дослівно: «Та крапку в цьому процесі ставить Василь Мирошнеченко. Він оголошує рішення з цього питання не прийнятим…» Саме так і було.

Мене, як депутата районної ради, дивує той факт, що вже через п’ять днів після сесії районна газета «Колос», де головним редактором є також депутат районної ради Наталія Пузина, замість того, щоб надрукувати редакторську статтю про цю подію, ставить передовицею матеріал неакредитованого автора Олега Решетила «У Кобеляках з головлікарем намудрували». Олег Миколайович не пожалів образливих слів на адресу депутатів, назвавши їх «групою недоброзичливців», «рахувальниками», «недругами», «противниками», а саму сесію — «зрежисованим мітингом з базарною тематикою».

Я, як лікар, не про все можу розказати. Наприклад, про деякі «гарні показники» лікувального закладу. Не хочу і не можу перейти червону лінію (це я озвучив на сесії). Адже медицині я присвятив своє життя. І майбутнє колективу, де працював дуже довго, мені не байдуже. Та все ж про деякі речі скажу. Зроблю перший закид — нерозумна кадрова політика. Це м’яко сказано, бо можна і жорсткіше. Досвідчені спеціалісти (не називаю прізвищ, викинутих на бруківку), як і молоді кадри, довго не втримуються, житла немає. Значна кількість пацієнтів не можуть довірити своє життя районній лікарні і їдуть у пошуках допомоги в обласний центр чи інші міста.

Другий закид — ланка первинної допомоги. Мова йде про взаємовідносини двох колективів. Центр ПМСД уже два роки «як у гостях» в Івана Івановича. І вважає він цих «гостей» непроханими «пеемседушками». Територією лікарні цим працівникам ходити заборонено, збиратись більше, ніж удвох, також. Дійшло до того, що навіть збори трудового колективу ПМСД у приміщенні лікарні проводити не дозволено. Це що, приватний сектор?

Третій закид — на сесії районної ради присутні почули багато хороших і теплих слів на адресу Івана Івановича. Аж сплакнути хотілося, який то хороший головний лікар. Та за лаштунками показухи — негласна змова підтримки, взаємне покривання, спекуляція на бідах і проблемах. «Консіліум підтримки» діє і сьогодні. «Смотрящі» вправно заставляють переписувати заяви про відсутність групи підтримки на роботі в день сесії. Якщо до цього писали з проханням вирахувати години відсутності із зарплати, то зараз, посмілішавши, робиться приписка «відпрацюю в інший час». Смішно? Так, але такі реалії лікарні. Спробуй щось заперечити!
У цій публікації немає сенсу передавати зміст критики, висловленої на сесії. Це відображено в протоколі засідання. Цікаво, що всі негаразди виконуючий обов’язки головного лікаря відкидав. А ось успіхи, діючи всупереч правилам лікарської етики, приписував собі: з руїни зробив райський куточок, що все в нього схоплено, що лише він збереже лікарню, що тільки при ньому хворі нагодовані. Забув при цьому, що існуючий успіх, якщо він і є, досягався не за рік-два. До цього лікарня йшла довгий час. І заслуга в цьому також колишніх головних лікарів, починаючи від Миколи Лукича Іващенка, закінчуючи Миколою Євтихійовичем Мельником. Усього трудового колективу лікарні, депутатів попередніх скликань і теперішнього, керівників району, які завжди питання лікарні ставили і ставлять одним із пріоритетних.

І наостанок. Мене в одній із статей назвали «колишнім лікарем-терапевтом». Колишніх лікарів не буває. Лікар — це на все життя. А от головний лікар — це тимчасово. І з цим потрібно змиритись.


Автор: Йосип ОСТРОВСЬКИЙ, депутат Кобеляцької районної ради


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 січня 2015, 13:15 | Кобеляки | Спорт і здоров'я


1. народ1111 / 17 січня 2015, 19:28
йОСИП-ну чого тобі не сидиться....смішиш просто людей..

ну не бути тобі головним (не тим тебе родили).....
2. василь овсієнко / 23 січня 2015, 21:50
Читаю Вас шановний пане депутат , якого ніхто не обирав , а призначили від партії , яка вже не існує і дивуюсь Вашій злості на людей , що Вам так і не дали покерувати .Ви майже рік був тимчасовим головним ,і що Ви зробив , чи було якесь покращення в роботі лікарні ? Ви пишете за кадри , дійсно Супруненко не тримав Вашу дружину , яка кинула заяву , розраховуючи , що її будуть умоляти залишитись.А сам Ви за півтора року до пенсії , оформилися інвалідом і пішли на пенсію , то що ж Вам ще треба.Працюючи довгий час НАЧМЕДОМ Ви також нічого суттєвого не зробили , ото хіба в той час розділяли гуманітарну допомогу ...., . А те6 що там в лікарні вирішує колектив , то це не Ваша справа , Ви творите свій сумнівний бізнес , от там і керуйте.Мені останнім часом доводилось звертатись до Кобеляцьких лікарів і я їм вдячний за їх відношення .Взяток з мене ніхто не вимагав , а Ви от з людей гроші берете .Керувати лікарнею Ви вже не будете , Ваш вік не дозволяє , тож моя порада -заспокойтеся.А кому керувати лікарнею , краще було б , якби вирішував колектив лікарні , а не депутати.
3. народ1111 / 23 січня 2015, 22:54
3.василь овсієнко
« якби вирішував колектив лікарні , а не депутати»



ВІРНО ГЛАГОЛИТЬ РАБ БОЖИЙ
4. Медсестра / 23 січня 2015, 22:58
А я вважаю, що ви вірно все описали, але як бачите все схоплено. Коли Ви керували, то лікарі в робочий час не сиділи і чаї не пили, мучаючи хворих під дверима, вам свиней вдома санітарки не вирощували, ремоньи вдома за рахунок ремонту у лікарні собі не робили. Та зараз ми за це не можемо відкрито говорити, бо після майдану останні зачатки демократії в україні задавили радикальними націоналістичними поглядами. Супруненко не кращий для нас вибір, він лікар на 3, адміністратор на 3 і завхоз на 3, але це в сумі дає задовільне существованіє як нашій больниці так і чиновникам які роблять собі лєві групи. Так шо пишу Вам від медколективу одного з відділень, яке повність вас підтримує, але нічого зробити не може. Самі розумієте у нас сімї, на потрібно працювати.
5. Оздоровлений / 24 січня 2015, 00:00
Нещодавно бував у лікарні. Підтримки Островського там не побачив. Медсестра, підкажи у якій палаті?
6. Медсестра / 24 січня 2015, 13:47
Тобі до Ліди Біденко, якщо ти там щось таке шукаєш. Зараз це всерівно що при сталіну демократію шукати.
7. Марина медсестра / 24 січня 2015, 18:51
Я догадуюсь , хто медсестра .Ви разом з Островським керували , та ще и Валентина Костянтинивна.А в Островського дома працювали не тильки медпрацивники , а и хвори.И хабари йому возили , а Валентина Костянтинивна коли не издила на визов , то не верталася з пустими руками.Бач , вин и не пише , що зараз дурить людей , витрясае з карманив на своих кроваптях гроши.И достав не тилько Кобеляк а и Глобино инвалид чортив.А писать можна на когось всяку грязь.
8. Валерій / 24 січня 2015, 19:04
Одне кодло накинулося на інше. Біда в тому що й одні й другі правду пишуть. Ні той ні цей не святі. Бардак скрізь. У нас у ветмедицині ще хуже.
9. Оздоровлений / 25 січня 2015, 00:00
Слабенька стаття. Ця тема вже нікому не цікава... Придумайте щось панове...скучно...
10. Оксана медсестра / 25 січня 2015, 16:36
Островський хоче вибити мисце своим дочкам , що так усердно воюе з Супруненком.Який тильки наглий чоловик.Тильки згадати , як вони розкрадали гуманитарку , а зараз прямо ангел.А в людей з карманив дийсно навитрясав на иномарку , а податки не платить.Инвалид , а поперед себе бабив пиднимае.
11. Свідомий / 27 січня 2015, 19:46
Пане Островський, в лікарні дійсно не все і не завжди добре.
Але після ваших виступів здається стало значно гірше.
У хоздворі ЦРЛ - розповідає все місто - недавно робочі до обіду покрутились, потім поховались по конурах, блазнювали та ще й відмовлялися допомогти перенести на носилках важкохворого (за гроші від рідних!!!), бо бачать, як такі як ви травите не лише главврача, а й колектив. Слава Богу Супруненко одного такого "умника" Валєру вигнав, то й інші задумалися.
Сьогодні, 27.01, був сніг немалий, то казали медпрацівники, що медсестри і санітарки з ЦРЛ+ПМСД разом і дружно, до роботи, відкидали сніг, як у себе вдома, а покриваємі вами Галина Журавель, Любов Біланеко та Надія Рябека не як санітарки, а як професори прилізли на роботу рівно о 8-00 і до лопат не притронулись.
Та ж Журавель, кажуть медики, слідкує за всіма, підбурює до непокори, хоч сама пів дня огинається в реєстратурі, а крильце місяць підмести не може, бо вона каже,що вона не двірник. І замкнути двері їй важко, бо вона не ключник.
Розповідали ще медики, що кілька днів тому Л.Біланенко під час забору крові відмовилася вийти (один раз!) всього на годину раніше, щоб кров можна було доставити в Полтаву пошвидше. А раніше ніби-то виходила постійно. От якби так недай Бог відмовилися інші медики приїхати до неї чи її внука - що б було тоді?
Не знаю точно, але самі ж медики кажуть, що скаргу санітарок про невиплату оздоровчих на тій неділі перевіряла і не підтвердила комісія з облздороввідділу. На жаль, бо не мають вони на це права в нашій Україні ні в ЦРЛ, ні в ПМСД.
Але хіба через це бойкотувати роботу в роздягальні, як це підбурюють ті ж Журавель, Біланенко і іже с німі та мабуть і на чолі з вами?
Йосипе, будь ласка, будьте людиною, не збурюйте медиків - це на сьогодні один з дуже небагатьох острівців стабільності в Кобеляцькому районі!
12. народ1111 / 27 січня 2015, 21:08
не знаєте що з ним зробити----(малесенький пакетик в карманчик-іііі.....дяді рішать що з НИМ зліпити...
13. Сусідка / 29 січня 2015, 15:46
Одна людина дуже вірно підмітила, що нехороші люди є не лише"вгорі" а й "внизу".
Приміром, сьогодні мені подзвонили двоє подруг і розповіли, що в роддомі виникло НП, коли у породілі після пологів відкрилася дуже сильна кровотеча і виникла реальна загроза життю.
Не знаю точно, але кажуть, що сьогодні випадково був і забір крові від донорів, тому жінці за життєвими показниками медики змушені були дуже швидко перелити свіжу кров.
А ще казали зовсім інші люди, що там всі медики від головного лікаря та акушера й до акушерок та санітароки робили до приїзду санавіації з Полтави все можливе і неможливе, щоб спасти маму.
Коли кровотеча не спинялася, кров без вагань здали ще і лікарі Г.Білик та Р.Корсун, в.о. Голови РДА П.Мудрак, секретар ЛКК О.Грушко, а медстатистик О.Келеберда та санітарка Т.Сабадир були напоготові.
А от одна з тих, хто найбільше "мутить" в ЦРЛ -санітарка Любов Біланенко, за якою до речі ніби-то й закріплене відділення переливання, знову не те що не вийшла раніше на роботу, але ще й почала "качати права", що на неї повинен бути наказ про призначення жгутисткою і про додаткову оплату (в робочий час?!?).
Любко! Я тобі вже говорила самій, але сьогодні повторю при всіх: а совість де??? Це що ж Супруненко повинен був бросити помираючу жінку і бігти писати на тебе наказ? Позор і ганьба тобі!
Добра душа - це не лише великі груди, якими ти так хизуєшся, а ще й велике і добре серце. Та цього в тебе здається немає, бо безпідставна злість засліпила твої очі та розум.
А якби не дай Бог подібної допомоги потребували б Твоя донька чи внук? І тоді б ти випендрювалася???
До речі, твій зять Богдан вчора поступив дуже благородно, коли з’їздив у Дніпропетровськ і здав кров для АТО.
Шановні гості сайту! Знайте, які негідниці є в лікарні і як непросто з такою нечистю боротись головному лікареві. Особливо, коли йому так безсоромно і безпідставно підрізають крила.
А Любі Біланенко нехай буде соромно за свою черствість, злість та недоброту.
І нехай всі про це дізнаються!!!!!
14. читачХ / 29 січня 2015, 15:58
Оце розбомбила. Якщо це правда-то це ганьба на всі сто.
15. traktorist / 29 січня 2015, 16:20
15.читачХ
«Оце розбомбила»

Та да.Люба,вимагай сатисфакції!
16. Колега / 29 січня 2015, 19:11
Прочитала перед-передостанній коментар сусідки і здогадалась хто вона. Молодець, що сволоті дала по рогах Любці Біланенко.
А мені хочеться розкрити очі читачів на свою колегу, правда з іншого відділення - на головну закапьорщицю смути в райлікарні - на хитромудру і недобру в душі Галину Журавель.
Тут раніше вже писали про її дурість. Так, Галю, інакше ніж дурістю чи самодурством твої діяння не назовеш. Звичайно, можна образитись, коли тебе перевели працювати не з 8.00 а з 10.00 і тобі урвались підпільні масажі. До того ти без жодних проблем замикала всі двері, і крильце пілмітала, а тут раптом стала цапа.
І з роздягалкою ти теж намутила найбільше- тепер зворі в шубах ідуть до лікарів.
Пам’ятаєш, як я говорила тобі, щоб не кликала лиха? Це саме говорив тобі і твій син-прокурор Олег, яким ти всім грозиш, що хвати тобі дуріти, хвати тобі і йому з головою того лиха, що трапилося не так давно.
Соромно дивитись, як ти огинаєшся в регістратурі, патякаєш по телефону, чи стоїш на виду у всіх як фельдфебель у красній кофті, а крильце не підметеш.
У Валі Пивовар і у Наді Рябеки мабуть є совість, бо вони слухаються і роблять общу справу, а ти тільки комизишся та дурієш.
Чула, що у вас всіх, а у тебе особливо не вистачає площі на ставку, ось і попрошу главного, щоб тебе не скорочували, а перевели до нас у стаціонар-там у тебе гарантовано буде менше часу для дурощів.
17. traktorist / 29 січня 2015, 19:31
Коли ж вони лікують хворих,якщо в них такі розборки?Тайни мадридского дворца,їй-богу.Сюжет покруче чим в "Інтернах".
18. Читач / 29 січня 2015, 20:06
Оце ж така фігня по всій країні а не лише в медицині і ми хочемо щось збудувати.
19. Чиитач / 29 січня 2015, 21:17

Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
20. Чиитач / 29 січня 2015, 21:53

Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
21. Тамара / 29 січня 2015, 22:12
ТО це треба головного лікаря мінять і пів лікарні розігнать.
22. Admin / 30 січня 2015, 11:17
Шановні читачі.
У нас на сайті можна висловлюватися, обговорювати, дискутувати, критикувати (бажано аргументовано), можна навіть сперечатися. Але згідно правил (Посилання на exo.in.ua та у рамках теми матеріалу, під яким іде обговорення.
Та, на жаль, деякі користувачі залишають свої коментарі лише з єдиною метою: провокування інших людей до грубих висловлювань, ведення спілкування у формі, неприйнятній у нормальному суспільстві. Такі провокатори останнім часом активізувалися і на нашому сервісі. Деякі з них пишуть багато коментарів. До того ж більшість цих відгуків не відносяться до теми матеріалу, під яким вони залишені. Прикладів є безліч. Це є прямим порушенням пункту 2.5 правил користування сайтом і з такими випадками надалі адміністрація збирається боротися більш активно.
Просимо користувачів в подальшому утриматися від порушень правил та з розумінням віднестися до заходів адміністрації сайту, спрямованих на наведення порядку в коментуваннях.
23. Читачка / 30 січня 2015, 13:45
Так смішно читати коментарі злих жінок про санітарок. Я думаю, що це особиста неприязнь до них. Здогадуюсь хто ті особи, що це писали. Так от знайте, що людям просто увірвався терпець виконувати ваші такзвані вказівочки. То безкоштовно працюють в роздягальні, а на цю посаду є сезонний працівник,я вже мовчу про туалети та дезрозчини...сніг відкидати, так на це є двірники. Окреме питання - сестра-хозяйка.Навіщо вона?-якщо за неї більшість роботи роблять санітарки.Немає в неї сили чи здоров*я працювати - на пенсію.Просто тут вже справа принципу.Пишуть сявки Супруненка,які вже незнають як його і себе показати з найкращої сторони.Та сама Л. Біланенко неодноразово приходила раніше і допомага медсестрам. А не вгодила вона лише тим, що посміла дати опір зграйці"обраних" і захистити свої законні права. Якщо було б нормальне відношення, то такого не було б. Я сама працюю медсестрою в ЦРЛ і знаю, що проти системи в нас ніхто не піде, а вони "такі безсоромні" як вони посміли не послухатися ст. медсестру Станіславовну,яка колись їм сказала, що багато чого вони не повинні робити, але так вже заведено.Особливо вона не надривається. Майте повагу до праці інших людей і не ставте себе вище других, бо ви нічим не кращі, а то й гірші.Не добре тут згадувати родини працюючих санітарок, адже у вас самих діти та внуки. Дівчата тримайтесь -всі здравомислячі вас підтримують, а невгодні ви тому їм, що відмовляєтесь заносити їм зад. МОЛОДЦІ!!!
24. Небайдужі / 30 січня 2015, 13:50
До двох місяців колектив лікарні лихоманить, будоражить. Скільки ще треба часу кончиним закаперщикам , сплетницам та озлобленим на весь мир неудовлетворено сексуально бабам колошматитись та лити бруд на весь колектив лікарні та на головного лікаря. Деяким представникам ЦРЛ та ПМСД просто багато часу для пліток та анонімок (треба провести скорочення) ні хрена не роблять тільки трендять. Головний лікар все терпить, не наказує по всій строгості закону. Пора начинати працювати в спокійній обстановці , а Островський закрий свою пельку в тебе скільки гріхів , що ти не відмиєшся до віку....
Перекрав всю лікарню ,всю гуманітарку сиди вже на печі, та молися богущоб твої діти не розщитувалися за твої гріхи.
25. Гість / 30 січня 2015, 20:50
З приводу коментарю "сусідки" хотілося б сказати наступне: перш, ніж писати про совість Люби Біланенко, що вона не вийшла на роботу раніше,напрошується питання! Чому ви не написали, що інші мед працівники, що приходять на годину раніше на забор крові мають за це 0,25 ставки,виходить, що вони працюють не за саме спасибі як говорилось.А наказ від гол. лікаря мав бути написаний давно,(не вплутуйте сюди ту породіллю)якщо санітарку беруть джгутисткою і прохають вийти на час раніше і хоча б нещасні 5-10 відсотків щось оплачували.А коли приїздить Полтава - а це десь 50 чоловік, виходить попрацюй там, а потім іди ще й виконуй свою основну роботу. Так виходить що за всі рази коли санітарка виходила на час раніше до донорів за "спасибі" то нічого не значить, один раз відмовилась бо вже увірвався терпець -то це ганьба. Виходить закони писані однаково не для всіх.Про яку честь і совість може йти мова...
26. без имени / 3 лютого 2015, 19:04
Супруненка геть и разом з ним його прихвостнив,досить наживатись на чужому горi.Геть ст.медсестру полiклiнiки,яка забувши про людянiсть i клятву Гiпократа,заробляє на кусок хліба торгівлею шмоттям у своєму кабінеті.
27. без имени / 3 лютого 2015, 19:17
І яке вона має право засуджувати інших?Всі свідомі жителі Кобеляк і району ніколи не підтримають усю цю банду,яка управляє Кобеляцькою ЦРЛ.ГНАТИ ЇХ ПОГАНОЮ МІТЛОЮ!!!!!!!!!
28. українець / 3 лютого 2015, 21:01
Капець!! прочитавши весь "бред" в кометрарях,звертаюсь до медиків що їх пишуть і до всіх медиків нацої центральної больниці!!! Деваша гідність совість мораль етика і деонтологія медика???Ви як голодне стадо шакалів кидаєтесь один на одного за кусок їжі. який вам вам пообіцяв ваш Шерхан. Ви готові розтерзати кожного хто думає поіншому питається добитись правди.А все тому що в 1999 році прийшов до влади підло підступно вночі ваш Шерхан- супруненко, який всі ці года вчив вас брехати. підробляти документи. забувши про всі цінності медиків, щоб йому плескали в ладоні, щоб була гарна " картинка".
СТИДОБА!!! ПІСЛЯ ТАКОЇ ГРЯЗІ ДО ВАС ГИДКО ЗВЕРТАТИСЬ ЗА ДОПОМОГОЮ!!!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації