Вхід | Реєстрація

Пожертви на потреби армії зробили 10% аграріїв

У вівторок відбулася зустріч керівництва району із сільськими головами, волонтерами та фермерами.

Мова йшла про наповнення благодійного фонду «Захисти Вітчизну», заснованого у минулому році. Та спочатку перед присутніми виступив військовий комісар. Сергію Миколайовичу того дня довелося провести аж дві імпровізовані прес-конференції. Комісар спершу відповів на запитання сільських голів, а через дві години — фермерів та волонтерів.

Сергій Каплатий повідомив, що протягом 2015‑го року очікується і п’ята, і шоста хвилі мобілізації. А в середині березня в район повинні повернутися перші демобілізовані. Також комісар вчергове заявив, що проблем із забезпеченням солдатів бронежилетами, вже не існує. Волонтер Світлана Сергійко підтвердила: «Ми постійно їздимо на передову лінію фронту. Там бронежилетів навіть більше, аніж потрібно. І якщо хлопцям не видали броник у Полтаві, то тому, що він там непотрібен».

Далі військового комісара запитували:

— Починаються весняні польові роботи. І йде мобілізація. Може не брати саме зараз фермерів і трактористів. Дайте обсіятись.

— Скажіть, будь ласка, кого конкретно мобілізують під час посівної?

— Та нікого. А чому на комісію викликали?

— Медкомісію повинні пройти всі, незалежно від посівної чи жнив. Але якщо у господарстві три трактористи і двох вже мобілізували, то третього залишать у спокої.

Підгорянський сільський голова Анатолій Няйко з приводу цієї дискусії зауважив: «Ну й що, як на мобілізацію викликали? Я — сільський голова і медкомісію вже пройшов. Прийде повістка — піду в армію, за парканами не ховатимусь. І так всі».

Потім присутні, особливо фермери, зосередились на гострій критиці тих, хто, на їх думку, саботує мобілізацію. Особливо дісталось на горіхи директору агрофірми «Добробут» Олександру Коваленку. Про те, як фірма відправила в армію аварійні автомобілі згадували одразу кілька промовців. І вимагали від органів державної влади вжити відповідних заходів впливу. На що комісар запевнив, що у разі подальшого ігнорування «Добробутом» мобілізаційних вимог, інформація про це буде подана у військову прокуратуру.

Своєрідний підсумок підвів Сергій Таран: «Тіньовий бізнес як процвітав, так і процвітає. Є «Добробут», є «Кернел», є Непийпа, яким закони, у тому числі й про мобілізацію, не писані. Знаєте про що розповідають механізатори, котрі працюють на таких фірмах? Мобілізація — не для них. Сказали: «Прийде повістка — дзвоніть нам, тобто, керівництву». Ось така у нас рівність усіх перед законом».

То й же Таран, а також Володимир Струк та інші фермери звернули увагу на те, що далеко не всі аграрії перераховують кошти у благодійний фонд «Захисти Вітчизну». Один із промовців сказав: «У нас 90 тисяч гектарів орної землі. Домовлялись, що кожен заплатить по 50 гривень із гектара. Це – 4,5 мільйона. А надійшло лише півмільйона. Тобто, допомогли армії лише 10 відсотків аграріїв».

Присутні закликали районну владу вплинути на тих, хто не поспішає допомагати армії. Зокрема, опублікувати відповідні списки у засобах масової інформації.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 лютого 2015, 09:11 | Кобеляки | Суспільство


1. шенгури / 16 лютого 2015, 20:37
Домовлялись?Признайтесь чесно,Вам довели?Видно по статті,що правильних дуже мало.Погодьтесь,що серед Вас багато,навіть,мільйонерів,але і жмотів.
2. Маска / 16 лютого 2015, 20:58
1.шенгури
«Признайтесь чесно,Вам довели?Видно по статті,що правильних дуже мало.Погодьтесь,що серед Вас багато,навіть,мільйонерів,але і жмотів.»
Це Ви до кого звертаєтесь? Чи не до нього:85.шенгури
«Михайловичу здоров’ячка,щастя і довгих років на свободі без ворогів.»?
3. маска / 16 лютого 2015, 21:21
А Няйко заплатив?
4. маска / 16 лютого 2015, 21:24
Я їду в середу в екіпажі із Светою в Дебальцеве.
5. маска / 16 лютого 2015, 21:25
Набиваю маршрут.
6. Маска / 16 лютого 2015, 22:15
3.маска
«А Няйко заплатив?»
4.маска
«Я їду в середу в екіпажі із Светою в Дебальцеве.»
5.маска
«Набиваю маршрут.»
Знову почалось...
7. Марат / 16 лютого 2015, 22:24
Таких д урнів як українці ще пошукати треба. Аграрії збирають гроші для перемоги тих хто у них відбере ту землю назавжди. Ну йошпаламать. Слава жертвам деблізатора! А воєнкома очікує доля незавидна.
8. Марат / 16 лютого 2015, 22:25
Цікаво чи воєнком розуміє різницю між якоюсь АТО і війною. От, якби він отут пояснив, що ж у нас відбувається:
- війна з агресором (яким, хто на нас напав, якщо РФ то чому не оголошена їй війна і чи в змозі укрармія воювати і перемогти армію РФ? Якщо не в змозі то воєнком, якщо він має офіцерську честь, повинен знати що в таких випадках йому особисто робити, замість класти голови солдат)?
- громадянська війна?
- чи АТО?
Воєнком повинен бути психічно здоровим, бо інакше його повинні комісувати.
І він, як професійний військовий, не може не знати кому він зараз служить і що його очікує в історичній перспективі.
9. Марат / 16 лютого 2015, 22:27
«Присутні закликали районну владу вплинути на тих, хто не поспішає допомагати армії. Зокрема, опублікувати відповідні списки у засобах масової інформації.» Як таки гарно написано, навіть у ненависні свідомітам «совкові» часи так гарно не писали.
10. марат / 16 лютого 2015, 22:48
А Сирдюк кроми драной машини що ше дав.В него ще й ФГ"ЗЕНИТ".
11. марат / 16 лютого 2015, 22:52
Гунжиль риго-пионер заплатив уже.Насиння цибули передал,пусть сеют.На Майдане ведь сеяли.
12. марат / 16 лютого 2015, 22:55
Толя хочи змити вину кровью.Маладец,так держать
13. traktorist / 17 лютого 2015, 07:03
7.Марат
« Аграрії збирають гроші для перемоги тих хто у них відбере ту землю назавжди. Ну йошпаламать. Слава жертвам деблізатора! »

Оце в точку!
14. микола / 18 лютого 2015, 16:37
В Украини державни службовци користуються особливими правами.Для них окреми зарплати , пенсии и т д ,То чому не почати мобилизацию з державних службовцив , а залишити в спокои тих , хто виробляе материальни блага , трактористив , и ин.Ну почати из половини сильських голив , миський голова и один из заступникив , голова райради , голова райадминистрации , заступники ,земагенство , ну и инши в такому дуси.Им всеодно робити ничого , у них крим ихних зарплат грошей немае ни на що.
15. гість456 / 18 лютого 2015, 16:43
14.микола
«В Украини державни службовци користуються особливими правами.Для них окреми зарплати , пенсии и т д ,То чому не почати мобилизацию з державних службовцив , а залишити в спокои тих , хто виробляе материальни блага , трактористив , и ин.Ну почати из половини сильських голив , миський голова и один из заступникив , голова райради , голова райадминистрации , заступники ,земагенство , ну и инши в такому дуси.Им всеодно робити ничого , у них крим ихних зарплат грошей немае ни на що.»

А впершу чергу майданних скакунів!
16. юра / 18 лютого 2015, 16:55
15.гість456
«А впершу чергу майданних скакунів!»

їх не можна мобілізувати, вони ж герої-патріоти з майдану, їх потрібно у керівні крісла сажати і їм потрібно здавати по 300-400 гривень у місяць на "допомогу бійцям", а вони гроші направлять куда надо. Роза тут по всіх коментах цим спамила, думала ніхто не здогадається з якого дива вона так розтовстіла, та здогадалися вже, дуже смачненька волонтерська допомога
17. Мономах / 18 лютого 2015, 18:48
16.юра
«їх не можна мобілізувати, вони ж герої-патріоти з майдану, їх потрібно у керівні крісла сажати»

Хлопці, вивчайте історію, вона ж повторюється. Такі самі організатори, скакуни і герої були і в 17-му році, потім товариш Сталін пустив їх в розпил і країна почала розвиватися. Вони і досі не забудуть йому "знищення ленінської гвардії". І вихід тут таткий самий. Іншого шлдяху історія не знає. Так було і у Франції і у Іспанії, і в Росії, ну і ...сами добавте де ще.
18. микола / 18 лютого 2015, 19:25
Необхідно скласти списки тих хто підтримував майдан. Оприлюднити і подивитися скільк з них в АТО.
19. микола / 18 лютого 2015, 20:01
А де зараз Батюшка?В "Колоску" стаття про Ванька,волонтьором зараз із Свєтиком.Маладці.
20. микола / 18 лютого 2015, 20:03
Пам’ятник Марксу без присмотра
21. Мономах / 18 лютого 2015, 20:35
18.микола
«Необхідно скласти списки тих хто підтримував майдан. Оприлюднити і подивитися скільк з них в АТО.»

Треба, а хто оприлюднить?
19.микола
«А де зараз Батюшка?»

Кажуть, що він в капелани пішов і в АТО зараз.
20.микола
«Пам’ятник Марксу без присмотра»

Ти ж бачиш, батюшка Маркса не чіпає. Знає своїх хазяїв.
22. глядач / 18 лютого 2015, 20:38
Миколо, а ти такий активний тільки на дивані?
23. микола / 18 лютого 2015, 20:48
Був на Донбасі,реально знаю обстановку.Постійно общаюсь з тамтешнім людом
24. микола / 18 лютого 2015, 20:51
Славік С.казав,що завтра $ буде по 35грв.
25. микола / 18 лютого 2015, 21:03
Можливо,Вовка по Санжарах складе,а Ванько по Кобеляках.Вони багатьох знають,бачили,далі послідовно інші з’являться
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації