Вхід | Реєстрація

У вихорі танцю

Двадцятирічний ювілей народний аматорський танцювальний колектив «Чебреці» відсвяткував на рідній білицькій сцені в оточенні відданих і люблячих глядачів.
Колектив під керівництвом хореографа Ольги Попової відомий далеко за межами селища і району. Звістка про нього долетіла і до Німеччини, у Зінген, де танцюристи гідно представили Полтавщину і Кобеляцький край. Багато разів «Чебреці» були учасниками різних конкурсів‑оглядів у Кобеляках, Полтаві, Кременчуці. Постійно колектив виступає на Сорочинському ярмарку та фестивалі «Бузковий гай» у Диканьці. «Чебреці» є переможцями районних фестивалів‑конкурсів «Козачок» і «Веселка».
Ювілейний концерт став справжнім бенефісом керівника танцювального колективу, хореографа Ольги Попової, яка відзначила, що таким успіхом «Чебреці» завдячують зусиллям великої кількості людей. Зокрема, самовідданій роботі засновників і перших керівників Федора та Лариси Лебедів, працівників Білицького будинку культури на чолі з директором Людмилою Пугач, батьків та рідних учасників і, звичайно, самих танцюристів.
У вихорі танцю закружляли учасники. На сцені один танок змінювався іншим. Неможливо було виділити кращий, бо кожен номер був неповторний. Малеча 5–6-ти років робить перші невпевнені кроки на сцені, зал аплодує і не замислюється, що недавно саме так танцювали нинішні випускники: Інна Бабенко та Євген Ястребов, Валерія Дзигар, Руслан Олійник, Андрій Попов та багато інших. А зараз танці у їх виконанні зачаровують і змушують публіку шаленіти.
Випускники Ольги Попової продовжують працювати у танцювальних колективах навчальних закладів, де вони зараз навчаються.
Оплески у залі не вщухали. А коли у танок пішли батьки нинішніх випускників, колишні учасники танцювального колективу «Чебреці», то зал вибухнув емоціями. У такому настрої пройшов увесь концерт, який уміло провела ведуча Олена Пастернак.
Підтримали танцюристів своїм співом колеги по сцені: народний хоровий колектив «Чебреці» на чолі з керівником Миколою Валком та художнім керівником А. Мулько.
Візитною карткою «Чебреців» став український гопак, якого глядачі уже за традицією чекали. Патріотизм танцю, гордість за свій народ і країну зуміли передати і молодші танцюристи, які розпочали танок, і старші, які перехопили естафету й закружляли у наростаючому темпі.
Ми бажаємо колективу «Чебреці» творчих успіхів і любові глядачів.
 


Автор: Ольга КУРИЛО, завідуюча білицькою селищною бібліотекою


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 лютого 2015, 12:21 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації