Вхід | Реєстрація

Усі мешканці вулиці Леніна — за перейменування. І всі — проти!

3‑го березня відбулося чергове засідання громадської ради, де розглядалися питання про стан мобілізації та увіковічнення пам’яті загиблих новосанжарців.

На засіданні були присутні представники громадських організацій і голова райдержадміністрації Сергій Бульбаха. Відкрив засідання голова громадської ради Дмитро Павлик. Він оголосив порядок розгляду питань та нагадав правила регламенту.

З питання про стан мобілізації виступив Олександр Дашівський, який повідомив:

— Зараз триває четверта черга часткової мобілізації. Було покликано на захист Батьківщини 285 чоловік. З них 20 недієздатні, 8 не підлягають мобілізації в мирний час і частково придатні у воєнний, 17 — не з’явилися у військкомат без поважної причини, 37 відмовилися від повісток. Інформація про цих осіб надана у відділок міліції. Згідно плану мобілізації, було поставлено 4 одиниці техніки.

Доповнив інформацію Василь Білоцерківець, який зауважив, що було повернуто з мобілізації чотири людини, загинуло — три.

На допомогу українським військовослужбовцям було перераховано понад 400 000 гривень, які були зібрані новосанжарцями. Волонтери Ігор Нещадим та Юлія Солодка здійснили вже близько тридцяти поїздок на Схід.

Голова засідання Дмитро Павлик підкреслив, що при адміністрації створений і працює штаб допомоги українським солдатам.

Виникало питання перевезення необхідного вантажу на Схід. Продумували різні варіанти, зокрема, позичити або й купити необхідний транспорт. Та назустріч пішов директор ФГ «Козубівське» Михайло Васюта, який віддав волонтерам «Газель».

Перший заступник голови РДА Роман Павличенко повідомив, що при таборі відпочинку «Антей» створено продуктову базу, де готують домашні страви для наших солдатів. Також заведений єдиний документальний реєстр військовослужбовців, де вказується, чи є в них форма, бронежилет та ін.

Роман Павличенко вважає за необхідне зробити запас медичних препаратів, придбати дві електростанції та дві великі ємності для води.

Він зауважив, що за час своєї роботи взяв участь у звільненні 22 полонених:

— Мені, якщо чесно, не можна по службі цього робити, але в час війни ми маємо закривати очі на деякі речі.

Обговорили питання стану бомбосховищ у Новосанжарському районі. Як виявилося, лише 13 з 51 бомбосховища є придатними для використання. Інші або зайняті, або перебудовані.

Михайло Коркішко звернувся від імені організації воїнів‑афганців до селищної ради з пропозицією увіковічнити імена героїв, загиблих на Сході, перейменувавши, приміром, вулицю Леніна на ім’я Віктора Ходака чи Максима Збіцького.

— Щоб назвати вулиці не на честь якихось неоднозначних героїв, а своїх, власних!

Валентин Івашина, заступник голови селищної ради, сказав:

— Це питання ми обговорювали з жителями вулиці Леніна, які висловили своє «за» щодо перейменування вулиці. Але коли чули, що це за собою потягне тисячу, а то й десятки тисяч гривень, категорично виступали проти перейменування, бо не готові й не мають можливості платити з власної кишені такі кошти.

У підсумку, постановили, що дешевше зробити меморіальні дошки героям та закласти парк Героїв.
Щодо питання забезпечення армії присутні висловили своє гостре незадоволення:

— Зараз війна йде за підтримки і на кістках власного народу!

Валентин Івашина, емоційно сказав:

— Давайте будемо чесними, доки люди пнуться з власної шкіри, щоб допомогти нашим солдатам, то держава нічим не допомагає! Де 19 мільярдів гривень, які були виділені на війну? Чим займається Міністерство оборони? А йдуть ці гроші на утримання генералів!

Геннадій Супрун, голова районної ради, заперечив:

— Доки будемо чекати дій від Міністерства оборони, наші хлопці загнуться!

Георгій Сьомін, голова молодіжної організації «Сокіл», теж висловив незгоду з протестом присутніх:

— Можливо, я скажу неприємну річ, з якою не погодяться інші, але зараз не Радянський Союз, де вирішували за нас. Зараз ми живемо в державі, де держава — це ми. І ми вирішуємо за державу. Тому саме ми маємо дбати про наших солдатів, а не чекати, доки це зробить влада.

Врешті, було вирішено і в подальшому якнайінтенсивніше брати участь у допомозі учасникам АТО, але й написати відповідний запит у вищі ешелони влади: куди ж саме пішли мільярди, виділені на потреби АТО?


Автор: Роза ТУМАНОВА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 березня 2015, 16:48 | Нові Cанжари | Суспільство


1. Маска / 13 березня 2015, 17:12
Зараз ми живемо в державі, де держава — це ми. І ми вирішуємо за державу. Тому саме ми маємо дбати про наших солдатів, а не чекати, доки це зробить влада. Хворий на всю голову
2. Мохамед / 13 березня 2015, 17:41
От Маска, як посвячений у таінства, розкрив суть іудейського принципу знищення гоїв. Мене завжди дивувала абсолютне небажання українців знати історію, як світову, так і свою власну. А ще треба вивчити Біблію і ази талмудистики і кабалістики. Ніхто ж від вас не ховає знань і все лежить на поверхні. Гої повинні знищуватися руками самих гоїв - це основа, ази, альфа і омега. Українська дійсність внесла новації. Виходить, що знищувати гоїв можна ще й за їхні кошти. Ура. Шалом. Слава Мошіаху.
3. Мохамед / 13 березня 2015, 17:44
От цікаво, хто така Роза Туманова? І імя і прізвище "багатообіцяючі". Ану санжарці напишіть що небудь.
4. Виборець / 13 березня 2015, 17:54
Мохамед, Роза-дружина Паршевлюка і цим усе сказано.
5. Маска / 13 березня 2015, 18:03
2.Мохамед
«От Маска, як посвячений у таінства...»
Знову хтось забавляється. І знову пожинаю чиїсь заслуги. А от хто "хворий на всю голову" -- так і не зрозумів.
6. Маска / 13 березня 2015, 18:05
3.Мохамед
«От цікаво, хто така Роза Туманова?»
Розумію, телевізор не дивишся, часу немає за кобами, але класиків треба знати.
7. Сергшій / 13 березня 2015, 18:25
Цікаво , скільки коштів на АТО із своїх мільярдів виділив Порошенко , Яценюк і інші, ті , що пограбували країну.Зараз Яценюк збирається проводити тотальну прихватизацію- кому з Вас щось перепаде ?
8. Мохамед / 13 березня 2015, 18:44
8.Сергшій
«Цікаво , скільки коштів на АТО із своїх мільярдів виділив Порошенко , Яценюк і інші, ті , що пограбували країну»

Ну чого тупиш? Я ж написав гоїв руками гоїв. З якого дива вони б ще кошти виділяли. Потрошенко он навпаки на гробах ще й гроші заробляє. Пощукай в неті і знайдеш.
9. Мохамед / 13 березня 2015, 18:48
4.Виборець
«Мохамед, Роза-дружина Паршевлюка і цим усе сказано.»

Усе та не все. Цікаво її походження знати. Чи вона Есфірь, чи ні? І хто ким керує? По юдологіці вона повинна заправляти паршевлюком. Це так, чи ні? Наперід дякую.
10. шофер / 13 березня 2015, 20:12
11.Мохамед
«Так ти дивись, бо попадеш. »
Незамінних дівчат не буває, Рози у тому числі.

А попадалово на почуття я вже пережив, ще у шкільні роки, коли це було вперше, а другого разу вже не буває. Не знаю чи у всих так чи тільки у мене.. По справжньому все було тільки тоді коли було вперше. Щось типу того, як ти одного разу вже кинув курити, то наступного разу вже зможеш повторити це без особливих зусиль.
11. Мохамед / 13 березня 2015, 20:37
12. шофер
«а другого разу вже не буває. Не знаю чи у всих так чи тільки у мене..»

Ну ти ж покопирсайся хоча б у кобеляькій історії. Маю на увазі "із життя еліти".
12. Мохамед / 14 березня 2015, 12:27
21. шофер
«знати "правила гри" (що є перекладом терміну "українське законодавство"), а і уміти ними користуватися для побудови потрібної тобі позиції.»

Ось почитай як Галушка соловєм заливається і доводить що лічильники обліку води повинні перевіряти споживачі. Адвокатам повичтися треба. Пише що згідно закону Про метрологію лічильники повинен перевіряти надавач послуг. Але... потім як єврей посилається на якісь правила, написані у якомусь неіснуючому вже міністерстві і підводить до висновку що повінні самі споживачі сплачувати за повірку. Я не адвокат і не юрист але здоровий глузд підказує, що усякі правила і постанови не повині супречити Конституції і закону. Думаєщ хоч один юрист, адвокат, суддя, прокурор, в тому числі і пенсіонери, якщо працюючі бояться, напише що Галушка написав безграмотну х..ню. Ні, ніхтоне напише, не лише в ЕХО а і отут на сайті. От тобі і думай на що українці здатні. Яка розбудова держави, якщо вони навіть елементарних речей не розуміють і не хочуть чогось добиватися. А от як на Майдан, та ще за гроші, то да.
Посилання на kob-mr.3dn.ru
13. Мохамед / 14 березня 2015, 12:35
Мало того, що Галушка ігнорує вимогу закону, але у своїй аргументації його ігнорування використовує посилання на Постанову КМУ підписану бігли міністром "злочинної влади" Азаровим. Ну бі ля я х...єю. І усі читають і мовчки плямкають. Ладно, пересічні, а де ж майдауни? Де люстраційний комітет. Ну люди добрі...
Бі ля, хвора нація...
14. шофер / 15 березня 2015, 00:21
25.Мохамед пророк
«Ти ж зрозумів, що мій нік хтось навмисне зареєстрував.»
Так я пропонував же тобі розлочити твій попередній нікнейм - ти не погодився )) Ну вдруг чого - пропозиція в силі. Від тебе лише знадобиться любий меіл-ящик, на один раз. І тоді вже тобі точно все буде по барабану ))

Ну і ще походу де що підкажу.
Короче якщо надумаєш - свисти.
15. 675п / 15 березня 2015, 08:07
Шановній Розі-"журналістці" потрібно мати хоч яку небуть освіту щоб не робити помилок хоча б у прізвищах знайомих їй людей - прізвище заступника голови РДА Павліченко - ганьба цього не знати- ви ж з Паршевлюком спілкуєтеся з ним вже досить довго- чи він також цього не знає?
16. Маска / 15 березня 2015, 13:11
Тут шофер вже писав, що я Роза Туманова :))) Нехай думає, як захоче, але я тут заступлюсь за автора.
29.Гість555
«"Правила регламенту" - треба просто "регламент"»
Будь-який регламент має свої норми, вимоги, критерії і правила. Не розумію, чому неправильно написала автор.
29.Гість555
«"Згідно плану" - треба "згідно з планом"»
Тут з Вами згоден.
29.Гість555
«"Павличенко" - треба "Павліченко; "Збіцького" - треба "Збицького"»
Українська транскрипція у своєму канонічному вигляді може не співпадати з фактичним правописом прізвищ. Тут треба керуватись виключно паспортними даними.
29.Гість555
«"постановили" - треба "вирішили", бо приймали рішення, а не ухвалювали постанову»
Звідки Ви знаєте, що не було постанови?
А взагалі-то скажу, що "перли", і не такі, бувають і у більш заможних виданнях. Так що робіть "поправку на вітер"...
17. Мохамед пророк / 15 березня 2015, 15:39
30. шофер
«Як би ситуація була хоча трохи веселішою, Розу на ці сторінки точно ніхто не пропустив би. Слід розуміти що її поява ни цих стороінках, це пряма ознака того що "На безрибі рак буде рибою".»

Думаю що справа не лише в відсутності кваліфікованих і грамотних дописувачів. Врешті ж є і корректор, чи повинен бути. Тут справа в тім, що як Роза так і Паршевлюк пишуть те що зараз потрбіно владі, А якщо так то їх друкуватимуть навіть навмисне з помилками аби увагу привернути.
18. Ярослав / 15 березня 2015, 16:16
як Роза так і Паршевлюк пишуть те що зараз потрбіно владі.А ось тут і собака зарита,ця парочка все чудово розуміє,навіщо тяжко працювати на брудній або фізичній роботі десь на виробництві або в с/г,пиши статті,возвеличуй владу,дивись хтось із вищестоячих примітить і відзначить.Коли паршевлюк став головою РДА життя стало прекрасним,думали всерйоз і надовго,із грязі в князі,а тут такий облом.Сам же говорив,що бачить себе у владі,як туди повернутися?Правильно лизати,лизати іще раз лизати
19. шофер / 15 березня 2015, 17:48
Да - кстаті, забув тобі сказати.
Я ж можу не тільки Мономаха тобі розлочити, а власне і Мохамеда.
Тільки не подумай шо це я зареєстрував твій попередній нікнейм і щас просто видам тобі пароль.
20. Маска / 15 березня 2015, 18:24
40.Мохамед пророк
«На ту владу вони писали бо гранти відробляли.»
Які там гранти?.. Дурниці то все, що поширюються через брак контраргументів щодо мотивації.
40.Мохамед пророк
«От думаєш те що я тут пишу газета нарукує?»
Не знаю. Я особисто, напевне, твоїх кобів з каганатами не читав би. До речі, чому за них ти тут при Януковичу не агітував?
21. землячка / 15 березня 2015, 21:38
Ігоре, хто б казав...До цього часу не забули те, що ви чудили-для себе любимого. Нагадати?
22. Маска / 16 березня 2015, 18:56
53.Мохамед пророк
«На всі сто що там агентами вважаються агенти виключно Росії. »
І знову -- мимо. Той закон писався під копірку з аналогічного російського, тодішня чечетовська більшість боялась зовнішньої допомоги громадським організаціям.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації