Вхід | Реєстрація

Скромний день народження Пророка

9 березня новосанжарці вітали Тараса Шеченками віршами, квітами і відсутністю уваги з боку культури, освіти та влади.

О 10:00 біля пам’ятника Тарасу Шевченку зібралися новосанжарці з нагоди 201‑річниці від дня народження великого Кобзаря. Сюди прийшли представники «Просвіти», «Сокола» та «Свободи», нечисленні представники активного населення містечка. Загалом трішки більше двадцяти чоловік. Деякі з присутніх зауважили:

— А представників влади не буде?

— Та, — махнули у відповідь, — сьогодні ж вихідний.

Для справедливості слід констатувати, що жителів Нових Санжар було, м’яко кажучи, негусто. Та й взагалі малолюдно на вулицях Нових Санжар після 8 березня…

Тож, коли зібралися всі ті, хто не забув цю важливу дату, тоді захід відкрила Тамара Паттієва, бібліотекар ЦРБ. Вона торкнулася біографії великого Пророка і підкреслила його визначну роль у боротьбі українського народу за вільну та незалежну Україну. Потім всіх охочих було запрошено до декламування віршів. Звучали поезії Тараса Григоровича «Мені однаково», «Кавказ» та інші, а також вірші-присвяти інших поетів, зокрема, Ліни Костенко. Читали як з «Кобзаря», так і напам’ять. Читали вірші люди і старшого віку, і молодь, і навіть семирічний хлопчик.

Один із активістів «соколят» Костянтин Малюков зауважив, що знає, чому в день народження Шевченка зібралося так мало людей, і продекламував: «Якби ви вчились так, як треба, то й мудрість би була своя». І підсумував, що якби молодь вбирала в себе своє, а не ходила по клубах, то її на таких заходах було б точно більше.

Захід був завершений покладенням квітів до пам’ятника Шевченку та гімном України. Учасники висловили сподівання, що наступного року їх збереться більше, адже сьогодні Тарас Шевченко є головним натхненником для українців у боротьбі з окупантом. «Борітеся — поборете, вам Бог помагає!» Ці рядки сьогодні надихають не одного українського солдата. І так хочеться, щоб вони якнайскоріше стали пророчими.
P.S. Варто зауважити, що наступного дня біля пам’ятника Шевченку зібралася набагато численніша аудиторія, де були присутні представники і освіти, і культури, і райдержадміністрації. Очевидно, у робочі дні люди готові приходити на такі заходи добровільно.


Автор: Роза ТУМАНОВА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації