Вхід | Реєстрація

Із Соколової Балки на Схід поїхали «Зіл» та «БТР»

Новосанжарський район підтримує своїх бійців не лише продуктами та необхідними речами. У школах уже навчилися плести маскувальні сітки, а на підприємствах ремонтують військову техніку, яка потім знову вирушає до зони бойових дій.

Так, минулого тижня на базі Полтавської газонафтової компанії, що розташована у Соколовій Балці, завершили ремонт та відновлення двох одиниць техніки – «БТР-70» (провели ремонт, перефарбували та полагодили двигун) та «ЗІЛ-131», якого з простої вантажівки перетворили на броньовану машину. Іще одна машина, «УАЗ», поки що залишається на ремонті.

Соколовобалківські активісти повідомили, що машини відправили на Схід не порожніми. Місцеві жителі зібрали продукти, які разом із технікою поїхали до наших бійців. Перед відправленням місцевий священик Микола Лісняк освятив обидві машини. Забрав відремонтовану техніку наш земляк Володимир Романяк (про зустріч із ним новосанжарських волонтерів під Костянтинівкою ми писали у одному з репортажів про поїздку до зони АТО – авт.)

Місцеві волонтери особливо дякують за допомогу родині Козаченків, а також вихованцям та трудовому колективу Андріївського будинку-інтернату, у якому для армії сплели довжелезну маскувальну сітку. А також усім мешканцям сільської громади, які були небайдужими й активно допомагали українській армії.

***

Минулого тижня новосанжарські волонтери Руслан Корнієнко та Юлія Солодка побували у містечку Майорське, де передали допомогу нашому земляку Вадиму Житнику, який разом із своєю розвідротою відступив туди з-під Дебальцевого.

— Хлопці майже всі речі втратили під час цього відступу, залишились буквально голі та босі, — розповідає Юлія Солодка. — На холоді бійці несли варту в туфлях, у тонких літніх куртках. Тому берці та бушлати, які ми привезли, були їм дуже до речі.

Бійцям також передали матраци, ковдри, подушки. Відвезли і чергову порцію продуктів: перекручене сало від мешканців Руденківки, пироги від новосанжарки Тамари Яремко та мінеральну воду від благодійників, які побажали залишитися невідомими.

Таких, хто не бажає «світитися» на допомозі армії, багато. Проте волонтери прохають все ж таки відзначити тих, хто допомагає постійно.

— Сергій Костяний минулого тижня приніс 2 тисячі гривень, які ми витратили на пальне. Михайло Васюта подарував нам два нових скати до раніше переданого ним мікроавтобуса. Без цього, хто знає, чи вийшла б цього тижня поїздка.

Також минулого тижня волонтери зібрали зі скриньок, встановлених у новосанжарських магазинах «МаркетОпт», «Продукти», «Буля» та «Анастасія» 6050 гривень. На ці кошти вже замовили 11 пар берців, 8 комплектів форми, 5 балаклав.

На новосанжарських волонтерів уже чекають у інших місцях бойових дій. Проте кінцеву точку чергової поїздки, як і маршрут руху, вони заздалегідь не озвучують.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 квітня 2015, 15:31 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації