Вхід | Реєстрація

Пісні, танці й вистава

Пісні, танці й вистава

16‑го квітня відбувся обласний огляд народних аматорських колективів Кобеляцького району на підтвердження звання «Народний». Захід проходив у районному Будинку культури.

Музичне свято відкрив дует Ірини Свяченої та Аліма Чесака, які виконали пісню «Кобеляцька зоря».

Далі на сцені з’явилися ведучі Олег Шабалтій і Поліна Тиха. Вони привітали глядачів і представили журі.

— Нині ми постійно говоримо про війну, яка триває на сході нашої держави. І навряд чи хтось почуває себе спокійно, доки гинуть сини неньки-України, — говорить ведучий. — Схилімо ж голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя за єдність держави, відійшовши в безсмертя. Вшануємо їх хвилиною мовчання.

Хор «Криниця» Кобеляцького РЦКД (керівник Валентин Прядко, концертмейстер Юрій Бутко) подарував присутнім музичні композиції «А льон цвіте» і «Чи я не хазяйка, чи не господиня».

Їх змінив вокальний ансамбль «Іванівські куми», який заспівав «Тополину», «Козу Мар’яну» і «До яру».

Хором «Ветеран» Кобеляцького РЦКД опікуються керівник Людмила Лапшикова і концертмейстер Валерій Крайник. Цей аматорський колектив виконав музичні композиції «Тополина земля» та «Над колискою сина».

Гучні аплодисменти й овації лунали із залу для танцювального ансамблю «Барвінок», який виступає під керівництвом Володимира Уткіна. Глядачі переглянули хореографічні композиції «Кружало», обробка Ніни Уварової, «Веселуха» і «Рогоза».

Як сказав ведучий, українська пісня — душа нашого народу, це сміх і сльози, це туга і надія, це символ краси.
Підтвердженням його слів став виступ хору «Чебреці» Білицького сільського Будинку культури. Біличани подарували пісні «Вербова дощечка», «Над татарським бродом» та «Ой, мамо, люблю Гриця».

А під запальну музику григоро-бригадирівського ансамблю присутні почали підтанцьовувати. «Бригадирівські музики» порадували гостей свята «Вальсом квітів» та «Українською полькою».

Потім настала черга переглянути виставу Надії Крамаренко «Розпрягайте хлопці коней». Її показали учасники народного театру Кобеляцького РЦКД. У перерві між діями глядачів розважали фольклорні ансамблі «Кобеляцькі джерела» і «Ворскла», які працюють під керівництвом Валентина Прядка.

Завершилось дійство піснею «Розпрягайте хлопці коней», котру виконав хор «Криниця».

Після концерту глядачі поділилися своїми враженнями від побаченого. Вони висловили сподівання, що народні аматорські колективи й надалі прославлятимуть район, а їх ряди поповняться новими талантами.
 

Фото можна переглянути у нашій галереї


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 квітня 2015, 10:05 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації