Вхід | Реєстрація

Дорогі земляки, ветерани, учасники Великої Вітчизняної війни, трудівники військового тилу, вдови загиблих воїнів, кобелячани і гості міста!

Дорогі земляки, ветерани, учасники  Великої Вітчизняної війни, трудівники військового тилу, вдови загиблих воїнів, кобелячани і гості міста!

Минуло 70 років, як відгриміли залпи переможних салютів на честь історичної перемоги над нацистською Німеччиною 9 травня 1945-ого року.

9 травня 1945-ого року увійшло у світову історію як День Перемоги у священній війні багатонаціонального народу України проти  нацизму. Війна вимагала подвигів, самопожертви для розгрому заклятого ворога. За чотири роки у кровопролитних боях із ворогом солдати і офіцери Збройних Сил пройшли тисячі кілометрів фронтових доріг, громлячи фашистські війська. Фронт бойових дій простягався від Баренцевого до Чорного морів протяжністю 4,5 тисячі кілометрів. Перший розгром німецьких військ був взимку 1941-ого року під Москвою. Потім 1942-ого року під Сталінградом, влітку 1943-ого року на Курські Дузі. А завершальним етапом була Берлінська операція 8 травня 1945-ого року. Для перемоги воїни пройшли через тяжкі випробування. Історія у свій літопис вписала бойові дні і ночі, стійкість і мужність воїнів у боротьбі з лютим ворогом. Імена загиблих героїв зберігаються у Книзі Пам’яті, на гранітних стелах, плитах і у наших серцях. Тисячі наших земляків нагороджені бойовими орденами і медалями, серед них — 9 Героїв Радянського Союзу, уроженці Кобеляцького району.

Живих свідків і учасників Великої Вітчизняної війни залишилось дуже мало. За період війни в Україні загинув кожен шостий житель. Війна пройшла через кожне серце, стала частиною всенародної і сімейної пам’яті. Вічна пам’ять героям, загиблим у священній боротьбі з ворогом за свободу і незалежність України. Свято Перемоги ми з повагою і любов’ю зустрічаємо і святкуємо як дороге і близьке фронтовикам і всім учасникам минулої війни. Воно є днем торжества безсмертного подвигу воїнів народу-переможця.

Від імені членів ради міської організації ветеранів і від себе особисто вітаю учасників бойових дій, ветеранів війни, громадян міста і району з 70-річчям Дня Перемоги над нацисткою Німеччиною. Бажаю міцного здоров’я, щастя, добра, щоденного благополуччя. Хай завжди буде мир, дружба і чисте небо.


Автор: О. ЖИВУЛЬКО, учасник бойових дій у Великій Вітчизняній війні, голова міської організації ветеранів, полковник у відставці


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 травня 2015, 08:39 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації