Вхід | Реєстрація

До уваги військовослужбовців

У особливий період на службу у військовому резерві до першої черги оперативного резерву в обов'язковому порядку зараховуються військовослужбовці, які звільнені зі строкової військової служби, військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Такий обов’язок передбачений Законом «Про внесення змін до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу щодо служби у військовому резерві в особливий період». До вищевказаної служби залучаються особи, які за своїми професійними та морально-психологічними характеристиками і станом здоров'я придатні до служби у військовому резерві та відповідають установленим вимогам проходження служби у військовому резерві. Законом передбачено, що після завершення особливого періоду громадяни, які проходили службу у військовому резерві першої черги оперативного резерву, мають право в добровільному порядку укласти контракт на проходження служби у військовому резерві на умовах, визначених Законом про військову службу.

Також документом викладено в іншій редакції визначення резервістів, зокрема, це — особи, які проходять службу у військовому резерві Збройних Сил України, інших військових формувань і призначені для їх комплектування у мирний та воєнний час. Таким чином із визначення було виключено слова про добровільність проходження служби у військовому резерві.

Тому на виконання вимог статті 17 Конституції України, статті 26 пункту 2 ЗУ «Про військовий обов’язок і військову службу», постанови КМУ від 12.11.2014 року №607 «Про затвердження структури військового резерву людських ресурсів», Тимчасової інструкції про порядок зарахування військовослужбовців при звільненні з військової служби в запас до військового резерву, розпорядження військового комісара Полтавського обласного військового комісаріату №6/420 від 26.03.2015 року, наказу військового комісара Кобеляцького районного військового комісаріату №79 від 31.03.2015 року, військовозобов’язаних Кобеляцького району, які звільнені з військової служби в запас (демобілізованих), в кількості 71 (сімдесят один) чоловік, зараховано до військового оперативного резерву першої черги та територіального резерву і призначено на відповідні посади.
 


Автор: Дмитро БОРОДАЙ, старший лейтенант


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 травня 2015, 16:12 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації