Вхід | Реєстрація

Про реальну економію в дії

Про реальну економію в дії

Завжди підтримував ідею про те, що мислити треба раціонально. У багатьох випадках така політика ає змогу заощадити додаткові фінанси. Якщо не вірите, то можу навести приклад.

Один мій знайомий мешкає у Дніпропетровську. Він працює в доволі серйозній установі, де за його роботу платиться пристойна заробітна платня. За роки нашого знайомства цей молодий чоловік встиг змінити не одне авто. І повірте, ці легковики виділялися з-поміж інших на автошляхах своє швидкістю, зовнішнім виглядом та ціною. Але під час останньою нашої зустрічі я дізнався, що тепер знайомий відмовився від власного автомобіля. Моє припущення щодо призначення особистого водія не знайшло підтвердження. Тоді я невдало пожартував, мовляв, працівники державної автоінспекції зупинили його в нетверезому стані і забрали водійське посвідчення. На цю репліку він продемонстрував документ і пояснив, що спробував мислити трішки раціональніше.

— Незадовго до подорожчання цін на автомобілі я продав свій позашляховик, — говорить знайомий. — Вперше в своєму житті мене абсолютно не влаштовував мій автомобіль. Позашляховик не придатний для їзди на міських вулицях, особливо в час пік. Усі мої попередні автівки були значно менші за розмірами, але при цьому мали багато інших позитивних сторін.  Тож я, не вагаючись, продав свій автотранспорт.

Знайомий говорить, що майже тиждень присвятив пошукам нового автомобіля, який би припав йому до душі. Та кожного разу при огляді чергової можливої покупки його щось зупиняло.

— За час, доки я вагався у виборі легковика, постійно користувався послугами таксі, — продовжив він свою розповідь. — До того ж, відкрив для себе новий спосіб підбору цього виду громадського транспорту. Виявляється, уже доволі давно існує онлайн форма замовлення таксі. Я без проблем здійснюю свій вибір, вказую маршрут, відразу ж дізнаюсь ціну. При потребі можу замовити послуги: кур'єрська доставка, інкогніто, авто з дитячим кріслом. Дуже зручно і зовсім недорого.

Знайомий говорить, що, підрахувавши, виявив: значно вигідніше їздити на роботу і назад саме цим громадським транспортом. По-перше, його не потрібно ремонтувати, замінювати оливу, проходити техогляд. По-друге, ти абсолютно спокійний, коли сидиш на пасажирському кріслі. По-третє, теперішня ціна на бензин фактично не перевищує вартості проїзду таксі. Ці автівки заправляються, в основному, скрапленим газом.

— Моя дружина також водій, — не зупиняється знайомий. — Коли нам потрібно покинути місто, то ми їдемо на її авто. Увесь час, доки ми мали дві автівки, одну доводилось ставити на стоянку, так як гараж у нас один. Це також додаткові витрати. Ще й ризик пограбування постійно залишається. У дружини "малолітражка", тож великих витрат із бюджету ми не відчуваємо. А коли мені потрібне авто я, знову ж, можу звернутись до онлайн-таксі  і замовити автотранспорт на прокат. Хоча таке трапляється дуже рідко.

Мій співрозмовник підрахував, що за рік він зумів зекономити на нове вітчизняне авто, та не планує найближчими роками придбавати його. Мовляв, достатньо й однієї автівки в господарстві.

Поговоривши з ним, вирішив і сам почати раціональніше жити. Приходжу додому, а дружина говорить:

— Я сьогодні купувала мікрохвильову піч, так мені в подарунок дали хлібопічку. Ось щойно випробувала її. Знаєш, хліб смачний виходить, ще й реально зекономити можна.

Після цих слів я мало не вигукнув: моя ти економна господиня.


Автор: Сашко ПИСАКА
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 червня 2015, 21:32 | Полтавщина | Суспільство
1. шофер / 8 червня 2015, 22:53
1.шофер
«Зачекаємо трохи часу, і чуток папізже, незалежно від результату, я поясню у чому прикол )) »
Підігрітий азартом, я трохи перестарався - вибачаюсь. Згодом осмисливши прикол, ми вирішили що підстава буде занадто. Все таки людина відома ))

1.шофер
«Не можу сказати чи для всих, але для декого точно - мокрі ноги аж до сандалів гарантірую )) »
Якщо хтось все ж таки знайшов різницю на фотках, та здогадався у чому підстава (або може хто знав), прошу залишити хохму при собі, у тому числі і у щобуденному спілкуванні - мало чого. Визнаю - я перестарався.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації